Belli Başlı Meteorolojik Dönemler, Koç Ayı ,Koç Katımı Fırtınası, 29 Kasım-2 Aralık Sistemi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam hoşgeldiniz, sizi buralarda görmek ne büyük şeref🤗

    Valla ben kendim için sadece lodos az olsun istiyorum Rabbimden. Ama inşallah sahillere kar nasip olur, çok özledi sahildeki insanlarımız.🙏

    Tesekkur ederim sagolasin hemaehrim. Yaklasik 15 gündür güncel bütün verileri inceliyorum. Ortaya çıkan sonuç kafkas zafiyetinin bu yıl görünmedigi, sibiryanin bati Rusyaya dogru meyilinin iyi yönde oldugu. Ne ao ne nao benim inceledigim verilelerle mutabik degil. Rusya Kazan bölgesinin bu her zamankinden erken sezonu acmasi o bolgelerde ki yer sevoyesinin sibiryanin hareketini kolaylastiracagi yönünde izlenimlerim var. Keza ben bu yil Cold.EFso hocam gibi erken kış beklentisi icerisindeyim

  • DoquKaradeniz28 benim beklentim bizim bölgede bıyıl kışın iyi geçeceği yağış konusunda birsıkıntımız yok çokşükür şimdi burda isim vermeyeyim bazı bölgelerimizde kış kurak geçebilir bazı dostlarımıza bende katılıyorum kafkas zafiyeti bıyıl pek mümkün görünmüyo hayırlısıylan vira bismillah diyerekten kasım 10 dan itibaren sezonu açıyoruz tayfun meraketme😀

  • bir ekleme daha yapayim. Bu yil azorla çok isimiz olmayabilir

    Katılıyorum hocam. Zaten yüzde 90 bize göre konumlanamıyor. O yüzden işimiz olmasa iyi olur. Diğer tespitlerinize de katılıyorum. Açıkçası bu yıl bu konudan öğrendiğim birşey var. Ao, Nao filan atalarımızın belirlediği dönemlerin karşısında fasa fiso. Daha boş geçen dönem olmadı. Bakalım sonraki yıllarda da, böyle her dönem dolu geçecek mi.

  • Katılıyorum hocam. Zaten yüzde 90 bize göre konumlanamıyor. O yüzden işimiz olmasa iyi olur. Diğer tespitlerinize de katılıyorum. Açıkçası bu yıl bu konudan öğrendiğim birşey var. Ao, Nao filan atalarımızın belirlediği dönemlerin karşısında fasa fiso. Daha boş geçen dönem olmadı. Bakalım sonraki yıllarda da, böyle her dönem dolu geçecek mi.

    Umarim hersey bekledigimiz ve umdugumuz gibi gerceklesir. :)

  • evet senin konumuna göre sensezonu çoktaan açtın tayfun 😊 bizim acelemizyok 10 kasımdan sonra heran ateş edebiliriz..

    Ekimin 15 i civarı ateş edeceksiniz hocam o kasıma kalmayacak bence. Ha kar sahile mi inecek, sanmıyorum, zaten o tarihte sahile inmesi mucize olur. Ama 900-1000 metrelere kadar beklentim var. Modeller çözemiyorum henüz 4 Ekim sonrasını. Daha dün ana çıktısı 10 derecelerde, ortalaması ve bir çok senaryosu 10 üzerinde dolaşan Gfs, bakın bu akşam nereye döndü.

    b91c810b63.gif

  • gfs bu tayfun neyapacağı belli olmaz bibakarsın kontrol sıfırlara inmiş bibakmışşın 10 lara çıkmış😀 gfs nin 2binli 3 binli saatlerine bakarsak bizi kara gömmüş tabi bunun tutarlılıkpayı varmı dersen bana göre yok çünki vade çok uzun Eee modelde kıvrak olunca pekinandırıcı gelmezkimseye lakin ben buyılki sinoptiğin gidişatından baya umutluyum bunu kışında görebilirsek bizi sık sık kırım sistemleri ziyaret edebilir keza etmelide etmezise çok ayıpeder😅😅

  • senin beklediğin tarihlerde sistemin soğuğuda baya güçlü görünüyo tayfun busefer gecede olsa kaloriferleri yakarız gibime geliyor ^^ yeterki fazla kırpılmasın.

    Hocam bir önceki sistemde 3 gece doğalgazı açmıştım.bu seferki soğuma sağlam olursa akşamları seriye bağlarız kombileri ama benim tahminim pastırma yazından hemen önce ilk soguk denemwsini yapacaktır..Geçmiş yıllardaki tecrübelerime göre söyledim.

  • Hocam bir önceki sistemde 3 gece doğalgazı açmıştım.bu seferki soğuma sağlam olursa akşamları seriye bağlarız kombileri ama benim tahminim pastırma yazından hemen önce ilk soguk denemwsini yapacaktır..Geçmiş yıllardaki tecrübelerime göre söyledim.

    Zaten bende hem konunun gereği, hemde kendi bilgi yetersizliğimden, tecrübe üzerine tahmin yapıyorum. Yoksa bir veri yok benim elimde.

    Ama ayın 17 si ile 25 i arasında soğuk bakımından zengin bir sistemi görmemiz gerekir.