Belli Başlı Meteorolojik Dönemler, Koç Ayı ,Koç Katımı Fırtınası, 29 Kasım-2 Aralık Sistemi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • DoquKaradeniz28 tam çürüklük olduk valla fındık harmanda kaldı bize güneş lazım güneeeşş😀yoksa fındığı bugidişle fırında kuruturuz.buarada Ecmwf eylül ayı tahmininde ortalamalar üzeri sıcak demiş ilk 15 baya sıcak olacağa benziyo ikinci yarı ara ara serinleme ve yağış öngörmüş bakalım starosferdeki ısınma buyılda erken başladı busefer nereleri vuracak bende merak etmiyodeğilim.

  • fehmi28 hocam Eylül başında değilde sonuna doğru yaylalara kar beklentim var bu yıl. Çünkü yaz boyu sürekli üşüdük, soğuma sıkıntısı olmayacak. Ha bu sistem de olmaz mı, olabilir, neden olmasın, takip edeceğiz bakalım.

    White Tiger28 hocam, aynı sıkıntı bende de ot kurutma bakımından var. Çayır yerde kaldı, siyahlaşan çürümeye başlayan ot var. İnşallah Güneş herkesin işini görür. Ecmwf'nin verisi elinizde varsa paylaşabilir misiniz, vaktim yok bakamıyorum.

  • hocam foto atmışlar sosyal medyada baya sebinde fındık kıurutuyorllar bende şaşırdım ama yapanlar var gercekten^^

    Her sene var hocam. Bu yıl biraz daha serindi ama şu sıralar nasıl bilmiyorum. Bir haftadır gitmedim. Ama her halükarda sahilden daha iyi oluyor hava.

  • White Tiger28 hocam fındık kurutmada yeni trend sebinkarahisarda kurutmak aklının bir kenarında bulunsun fındığı yüklenen soluğu sebinde alıyormus :)

    fehmi28 kardeşim yandık valla bukadar fındık şebine gidermi 😀 yaklaşık bayrambittiğinden beridir köyde güneş yüzü göremedik bulutlu ve genelde yağmurlu bir havavar taaburdan denizin üzerindeki çakan şimşekleri görebiliyorum galiba ordu taraflarında güzelbir aksiyon var bugece😊

  • Hocam Ecmwf her zaman temkinlidir. Ben bu haritayı Cfs ile uyumlu görüyorum. Kuzeyimizde koridor açık.Mevsim normalleri üzeri yağış, ve mevsim normallerinde soğuk öngörmüş. En dikkat çekici olay Avrupa'nın durumu. Avrupa kurak ve sıcakken kuzeyimiz bu durumda ise, biz durağan geçmeyiz. Benim yorumum bu hocam. Ne dersiniz.

  • DoquKaradeniz28 cfs ye bakarsak mantıken uygun görünüyo ecm genelde kışın dahatutarlı koridor açık açıkolmasınada bence eylülün herhangibir haftasında baya yanıcazda hangi haftası onu tam kestiremedim ilk 15 günü içinde olabilir.aslında buyaz gerçektende olandışı geçti özelliklede bölgemizde aşırı sıcak geçen günleri saydesen sayacak günolmadıki saysak😀 balık baştan kokar misali ekimi yarıladıkmı kışın rengide azçok belli olacak buişte dugusallığa yeryok ne görüyorsak onu yazacağız mecburen şeffaf olmalıyız.

  • kuzeyimiz soğuk, avrupa sıcak oldukça benim korkum yok. mutlaka bize pay düşer yukarıdan. beni tek korkutan bölge konusunda yazdığım doğu karadenizde oluşan ve 3 yıldır kaybolmayan basınç alanı.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • eki sitemizde ben genelde uzunvade tahminleri verirdim bununda illaki kısa vadeye göre riski ve zorluğu yokdeğil global olarak yakınvadede eniyi model ecmwf diyebiliriz bunu geçenkış hepimiz gördük modellerin uzunvadesine bakacak olursak çoğu kasımayında bizi soğuktarafta göstermiş tabiki vade yaklaştıkca dahaçok taklalar atar bumodeller.geçen kış sistemlerin çoğunu uzun vadede gördük ama nehikmetse songünler yaklaştıkca ya ucundan yada bizi sıyırıp giden sistemler yaşadık birtürlü beklediğimiz sistemleri veya sistemi alamadık kıyılar olarak benim şahsi görüşüm bu yıl bu şanssızlığı kırmamız %75 oranında yüksek tabiki buna istinaden bu yılki kış sezonundan beklentilerde yüksek olacaktır inşallah rabbim bizi utandırmaz beklediğimiz özlediğimiz kışı hepbirlikte bizlere yaşamayı nasip eder😊😊

  • manik depresif genellemeye bakarsak birtek bizkötü kış geçirmedik doğukıyılarından tutta batı kıyılarına hatta istanbul bile kıyılar olarak kötü geçti heryeri bu basınca bağlayamayız güçlü soğuk çekirdek geçenyıl aşşağıya fazla salınımyapamadı bunda Azorun payıda büyük dikine fazlayükselemedi bazende çokbatılı bazende bide şeklinde yükseldi vs. bölgemizdeki efsane sitemlerin sinoptiğine birbak istersen hatta bazıları normal geldiği halde enaz 10-15 cm kar yapmış sahillerde.hem kutup yükseği geçenyılkinden buyıl daha kuvvetli olacak soğuktarafta kaldığımız müddetce bence sıkıntı olmaz.

  • Doğu Karadeniz'deki sıcak alan gerçekten çok göze batıyor -20 inse -8'e kadar kırpar gibi o derece.

    O alçak basınç Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz'ide keskin çizgilerle ayırıyor Samsun ve doğusu Sinop ve batısı diye.

    Einmal editiert, zuletzt von Gréy ()