GFS-ECMWF-UKMO Yorumlamaları (Mart-Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim 2019)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Normalde konuyu birleşik olarak açacaktım ama geçen sene Nisan ayında açmışız bu sene de aynı yönde gidelim.Dilemek bizden takdir Allah'tan hayırlısı olsun.Daha aktif bir konu olması için elimden geleni yapacağım.

  • rezerve yapalım cam kenarı şoför arkası olsun :D

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Samet bati kiyilar icin artik mucize bile yetmeyebilir;) ancak karadeniz ve ic bolgeler icin nisana kadar onu acik, hayirlisi olsun:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Samet bati kiyilar icin artik mucize bile yetmeyebilir;) ancak karadeniz ve ic bolgeler icin nisana kadar onu acik, hayirlisi olsun:)

    Evet hocam hayırlısı olmaz diyemeyiz ama zor oluyor olunca da yada çok ekstrem durumlar oluyor.

  • Samet ilk rezerve yaptıran üye olarak ödülümü isterim hocam :D :D

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Bu başlık kışın bitmediğini ispatlayacak inşAllah. Yeni konu hayırlı olsun.

    Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz; sevindiriniz, nefret ettirmeyiniz. Hz. Muhammed (S.A.V)

  • Ah nerde o eski Martlar :). 1942 malesef çok çok uzağız o tarihlere. Ben kar mar beklemiyorum zatende artık çok zor en azından batı adına. Daha çok gözlerimi mor kırmızı karışımı kütlelere ve beni alıp biyerlere fırlatacak fırtınlara çevirdim bunun içinde Nisan ortası sonrası özellikle Mayıs ayını bekliyorum ;)

  • Eski dosttan düşman olmazmış

    Son zamanlarda Fv3 , 15 sürümü paraleliyle ciddi sorunlar yaşasa ve fena çuvallamalar yaşayıp Çöp model rütbesine terfi etse de geçmişin hatırına Gfs’ye bakalım , en azından takip edelim imkan buldukça

  • Bu arada 3-4 Mart sistemini kaybettiysek bunu izlandanin aktifliginde ziyade Kuzeybatı Atlantikteki ve Azor adaları üzerindeki Yüksek basınç alanlarının konumundan dolayı kaybettik farkındasınız değil mi? Bu YB alanları olmasaydı izlanda orta Avrupadaki basınç yükselişinin önüne geçemezdi!

  • Silverhand hocam bilgilendirme icin teşkkürler bunu oğrendiğim iyi oldu herhaldev1942 kışı olmasaydı heralde Sovyetler Hitleri durduramicakti ve dunya bambaşka hale gepebilirdi.


    Burda iklimin faydalarinı birkezdağa görmüş oluyoruz8o

  • Sağlam soğuklar için Azor'un minimum 1030 kuvvetle bir şekilde Stockholm şehir merkezini görmesi lazım. Bir arkadaşa bakıp çıkarsa hızlı sistem, Kungliga Slottet Sarayı'na 5 çayına giderse efsane iner. Tabi Azor'un kuzenlerini ikna edip Orta Akdeniz çanağını boş bırakmaması lazım.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Evet bu yılın talihsiz modellerinden olma yolunda başı çeken Gfs bu akşam terbiye edilmeye kısmen müsait bir 10 Mart civarı anomalisi sunmuş , bakalım diyagram Bunu geliştirecek mi

    841db712b086baa40.png

    Sabah paylaştığım üzere Doğu Amerika , Grönland ve Aleut. Bölgesindeki ciddi değişimlerin kıtamızı etkilemesi kaçınılmaz olacaktı