İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ay sonu için Marmara hariç iç ve doğu Karadeniz, iç Anadolu, doğu Anadolu karlı olacak Bünyamin sürmeli.

    https://www.facebook.com/601968969951212/posts/1211812978966805/

    Einmal editiert, zuletzt von Kezman752 ()

  • Queen 7 ocak 2015 sistemi ? nerdeyse modelere gözüktüğü andan beriz bozmadan geldi.240h-216h de redikal değişikliklerin olması normal.

    ancak 72h-96h deki radikal değişiklikler ya modellerin hesaplamalarında gözden kaçan bi hata var yada küresel ısınmadan dolayı değişen doğa yapısı.

  • önümüzdeki sistemde istanbula pay varmı hocam Cold.EFso

    bu yıl çok garip bir yıl

    Mart oldukça değişken ve öngörülmez bir ay

    Malum sistemler de baya oynak duruyor özellikle 500’leri

    Hala vade uzun ama nasıl etkileneceğiz netleşmedi , netleşme başlayınca Vintersaga bilgilendirir hepimizi

    Soğuma alacağız ama ne şiddete olacağı belli değil, modeller baya çelişkili şu an 96 saat için bile

    26/31 dönemi daha uzak vade olsa da oraya odaklanmayı tercih ederim

  • hocam gfs akşam güncellemesi nasıl çıktı ?

  • Samet, ben o mesajımda kimseyi irdelemedim. Zaten ortadaki yanlışlığı düzeltmek istedim ve harita okuma nasıl olur, bunu bilmeyen kişilere aktarmak istedim. Siz ise bana saygısızca cevap vermişsiniz. Ukalaca yazmışım diye. Yahu arkadaşım, ben senin olaya müdahil olduğunu bile bilmiyordum ki. O yazının neresinde art niyet var, Allah aşkına ya :) Güldürmeyin beni. Orada işin içinde mizah varsa bilemem diye ayrıca yazmışım. Ben yazıyı yazarken bile ortaya yazdım. Hiç kimse namlunun ucunda yoktu. Ama afedersinizde sazan gibi atlayan siz olmuşsunuz. Benim sizinle ne derdim olabilir ki, tanımam etmem. Sadece sanal ortamda hobimi uyguluyorum. Dün gece yardırmışta yardırmışsınız daha şimdi gördüm.


    Siz ciddi ciddi paranoayak olmuşsunuz. Hadi diyelim ki ben eleştirdim ne olacak. Yapılmasın mı ? Yok yani her ne denilse şakşakçılık mı yapalım. Kusura bakmayın ama ben o noktada değilim, karakterim el vermez.


    Benim kimse ile alıp veremediğim yok. Benimle uğraşmayın. Ha çok istemiyorsanız beni bir daha yazmam, umrumda değil. Kaybedecek birşeyim de yok nasılsa.

  • Gerçekten hava mükemmeldi bugün, yarın gerek kaynarca istasyonunda gerekte fatih istasyonunda tren beklerken mis gibi hava çekerim içime:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • 23-24 dedik olmadı şimdi 26-29 diyoruz oda oldu olucak olmicak biz en iyisi istanbul olarak böyle tiriplere girmeyelim :) iç bölgeler ve dağlar kaptılar yine birşeyler hayırlısı.. istanbul bir kıştan daha kazığı aldı hedef 2019-2020 ;)

  • havalar ne kadar çabuk ısınırsa o kadar çabuk orajlara geçeriz bunu unutmayın, gelecek her soğuk atak oraj sezonunu geciktirecektir..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN