İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 27 28 şubattan hiç umutlu değilim. keşke boşa çıksa tahminlerim ya mgm een azından kky koysaydı bi umut olurdu.. modeller -7 veriyor

    Cold efso hocamıza sordum -10 girme ihtimali bile olabilir dedi ve 500 hpa iyi.

  • Sistem esnasında heyecanı ve beklentileri baltalamamak, ortama negatif enerji vermemek adına sessiz kaldım. Sistem sona erdiğine göre 3 gündür bulunduğum Üsküdar Kız kulesi bölgesinde hayal kırıklığına uğradığımı söylemek istiyorum.


    Tatil olmasına bile çok şaşırdım. Kar toplayıp getirin gramına 24 ayar altın fiyatından ücret ödeyeceğiz dense inanın köşeyi dönecek miktarda toplayamam.


    Geçen seferde de Ümraniye Çakmak tarafındaydım. O zaman da tam tersi kıyı kesimi daha çok almıştı. Artık çevreme ölürsem beni suyla değil, karla yıkayın demeye başladım. Neden bilmiyorum ama sanırım Rabbim beni çok sevdiğim kar konusu ile sınıyor.


    Arkadaşlar ben Şubat ortasında evlenmiş biriyim. Sırf güneş, plaj, kum muhabbetinden ve sıcaktan nefret ettiğim için. Balayı için Uludağ'a gittim. 4 gün kaldık ve giriş yaptığımız gece hariç kar yağışı görmedik. Hava hep artı idi. Dönceğimiz gün +8 derece idi. Babam yazlık lastikli araç ile çıktı dağa ve aldı bizi. Gittiğim yer kuruyor. Ağlayacağım inanın.

  • 27-28 Şubat'ta İstanbul'un yüksekleri şanslı. Yine bu siatemdekine benzer şekilde iç kesimler ve yüksekler kar görebilir. 27 Şubat öğle ile 28 Şubat öğle arası. Kıyılar da ise bu şimdilik zor görünüyor. 28 Şubat sabahına İstanbul iç kesimleri ve yüksekleri örtü ile uyanma ihtimalleri var.


    3-5 Mart sistemi ise hala doğulu gözüküyor. Bir ümit 16-18 Şubat 2015'te olduğu gibi Batılamasını bekleyeceğiz. Ao'nun nötre meyletmesi lazım. Azor'un İzlanda baskısından kurtulması lazım. Bu haliyle sistem hıdır, İstanbul için. Yarın akşam raporlarıda artık belli eder sistemin akıbetini.

  • bu sistem antalya, adana ve izmir gibi yerlerde yağsaydı efsaneydi onlar adına.. beni hiç tatmin etmedi neredeyse 3 gün yağan kar haricinde, kıyılar bu senede yokları oynuyor. dramatik bir şekilde 10-15 km ötede başakşehir'de çok iyi birikim yaparken bakırköy'de ıspanaklı yoğurt kıvamına bile zor geliyor kar. anadolu yakasındaki arkadaşlarımızı çok iyi anlıyorum, ayrıca çocuklar için verilen tatil kararı da baya saçma olmuş şu an kar yok buz yok burada çocuklar yine iyisiniz :)

  • -5 aslında normalde İstanbul için yeterli bir değer. Ancak deniz sıcak ve rüzgar poyraz ise Karadeniz şehri ılıman ulaştırıyor ve yeterli olmuyor. Deniz soğuk ise sıkıntı yok. Hatta karayel var ise -1-2 bile yetiyor.


    Sultangazi olarak -7 girince aslında rahatım. Duruma göre de değişiyor tabi. Ama -7 sınırım benim :)

  • Cold.EFso hocam sizin GGS 28 şubat için ne diyor mesela avrupa yakası iç kesimleri icin

    sistem üstüne sistem her zaman süprize açıktır , mini bakyozik etki olasılığı var

    Ayrıca dediğiniz gibi gıdımsal düzelme var , Modellerin göremeyeceği 1/2 derecelerle yine heyecanlı yada dramatik anlar olabilir ama yüksek kesimler için endişeye pek gerek yok

  • sistem üstüne sistem her zaman süprize açıktır , mini bakyozik etki olasılığı var

    Ayrıca dediğiniz gibi gıdımsal düzelme var , Modellerin göremeyeceği 1/2 derecelerle yine heyecanlı yada dramatik anlar olabilir ama yüksek kesimler için endişeye pek gerek yok

    Hocam bizim burada karlar hala duruyor iyi bir cila olur