İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Akşamüzeri hava daha soğuktu, şu an daha ılıman. Yarın lodos var, başağrısı ve yorgunluk yaklaşıyor... :cursing:

    eve yeni gidiyorum gercekten hava iliman, dun daha serindi..Sabaha yagisimiz var kismetse..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Akşamüzeri Kadıköy'deydim. Saat 5 civarı, aslında hava tam kararmamış fakat bulutlu bir havanın etkisiyle karanlık bir hava. Kasvetli görünüyor fakat bazıları için mutluluk verici. Yüzüm denize dönük, sert olmayan fakat titreten bir soğuk rüzgar. Denizin bir mucize olduğunu ispatlayan tarzda bir görüntü. Soğuk havayı sıkı sıkıya içine çekmek. Yanımda seyyar satıcılar ve soğuk havanın keyfini süren kuşlar. Haydarpaşa Limanı'nda yanıp sönen ışıklar ve insanları selamlayan feribotlar. Kulağımda kulaklık takılı ve hoş bir ezgiye sahip Amanda Bergman müzikleri. Tam o anda derin düşüncelerdeyim, bu karanlık ama mutluluk verici havanın bende tek bir karşılığı var: "İşte o geldi, Kış Destanı" bir başka deyişle Vintersaga..

    Bara döda fiskar följer strömmen...



    Einmal editiert, zuletzt von Vintersaga ()

  • Akşamüzeri Kadıköy'deydim. Saat 5 civarı, aslında hava tam kararmamış fakat bulutlu bir havanın etkisiyle karanlık bir hava. Kasvetli görünüyor fakat bazıları için mutluluk verici. Yüzüm denize dönük, sert olmayan fakat titreten bir soğuk rüzgar. Denizin bir mucize olduğunu ispatlayan tarzda bir görüntü. Soğuk havayı sıkı sıkıya içine çekmek. Yanımda seyyar satıcılar ve soğuk havanın keyfini süren kuşlar. Haydarpaşa Limanı'nda yanıp sönen ışıklar ve insanları selamlayan feribotlar. Kulağımda kulaklık takılı ve hoş bir ezgiye sahip Amanda Bergman müzikleri. Tam o anda derin düşüncelerdeyim, bu karanlık ama mutluluk verici havanın bende tek bir karşılığı var: "İşte o geldi, Kış Destan'ı" bir başka deyişle Vintersaga..

    Ustad harika tasvir ettiniz şu an yazdıklarınızı yapasım geldi hem deniz havası da şu yorgun geçen günlere iyi gelirdi

    Einmal editiert, zuletzt von Rexoxxx ()

  • 'Lodosun Gözü Yaşlıdır'


    İyi akşamlar değerli forumdaşlar, uzun bir kurak dönem sonrası yağış almaya başladık şükür ki, dolayısıyla bir bilgilendirme için daha buradayız. Şimdi öncelikle kuvvetlenen bir lodos var bu da mevcut şartlarda bu durum yağış ve kararsızlık getirecek. Öncelikle rüzgar durumuyla başlayalım:


    4be033035e4f14069c8431.png


    Rüzgar'ın bofor ölçeğine göre 6 şiddetinde esmesi bekleniyor. Yani rüzgar hızı 50 km/h'ı bulacak/aşacaktır. Şemsiye tutması oldukça güç olacak ve dalgalar büyüyecek ve sahilleri dövecektir. Açık denizde rüzgar hızı 7 şiddetinde olabilir.


    Hava sıcaklıklarına gelecek olursak:


    32998.png


    Yarın lodosla birlikte hava ısınıyor, dolayısıyla hava sıcaklıkları artacaktır. Öğleden sonra 18 dereceyi aşabilir!


    En önemli konu olan yağışa gelirsek;


    VQ1DDr.gif


    Kuvvetli yağış sabah saatleri itibariyle bizlerle olacak. Yer yer sıkıntı yaratabilir. Toplam yağış verilerini az aşağıda paylaşmış olacağım. Buna ek olarak lodosun getirdiği kararsızlık hem yağışı kuvvetlendirecek hemde şimşek aktivitesi de yaratarak güney sahiller daha ağırlıklı olmak üzere şehri etkileyecek. Yalnız seyrek bir şimşek aktivitesi olacağını grafikde de görüldüğü üzere söylemek zor olmayacaktır, dünksabahki verilerde bu sayı çok daha yoğundu. Kısmet artık.


    00ozR9.gif


    Şimdi 10 farklı modelin yarın için toplam yağış beklentisini paylaşalım: (Sayfada yer kaplamaması adına yavaşlatılmış bir GIF olarak paylaşılmıştır.)


    AOdzX0.gif


    Model isimleri grafik altlarında yer almaktadır. Genel olarak durum böyle görünüyor. Zayıf yağış bekleyen 1-2 model dışında yağış iyi görünüyor. Şemsiyeleri unutmayalım. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Yarın beraber yaşayacağız zaten.


    İyi forumlar.



    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Durumlar ne burda hafif atıyor hava soğuk

    Е́сли у вас есть вре́мя, что́бы ныть и жа́ловаться, зна́чит его́ доста́точно, что́бы всё измени́ть.

  • Pendikte guzel yagis var, ruzgarda ara ara sert hamleler yapiyor..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN