İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • aynı ben

    valla kardeşim ne diyeyim allah sonumuzu hayır etsin.

    Şirkette bugun bildiğiniz KLİMA açtırdık çünkü ortam aşırı sıcak oldu

    burada bir üstad ile aynı site de oturuyoruz site yönetimi klimaları kış ayarına getirdi açıcaklardı bina sakinleri açmayın diye arayıp uyardı.

    Evde halen balkon kapısı yarım açık yatıyorum ve üstümde sadece ince bir pike var hiç hayra alamet değil bunlar.

    ya soğuğa gömüleceğiz ya da kuruyup gidicez sonumuz hayırlı olur inşallah.

  • çok güzen anlattın ancak bızım başakşehir 13'e kadar düştü dün gece akşamları üşütüyor

  • Bende kayaşehir de oturuyorum 15.bölge de ama akşam dahi öyle çok ciddi şekilde üşümüyorum.


    Normalde balkonda bir sigara içemediğim kaba etimin dondoğu zamanları bilirim.


    accuweather ın web sitesine bakıyorum kasım aralık ocak şubat aylarında kar yağışı gözükmüyor tabi bu tahminler değişir ama biz geçen sene burada kafayı sıyırdık.

    1 2 Derecelere kaçan sistemleri radardan takip edip zühürt tesellisi ettik bir birimizi.

    @Vintersaga


    İnan bende alıcaktım ayakkabıyla birlikte eşim manyak mısın sen bu hava da kaban mı giyicen dedi :)

  • İyi yapmışsın, zaten bende gülün diye videoyu attım...^^

    Bu Kerem Ökten geçen sene herkesi trolleyen kişi mi twitter'da yok son 50 yılın 100 yılın soğukları karları birde onu dikkate alıp sosyal medyadan takip eden biz.


    Vallahi kendimdne utandım şimdi :)


    Edit:


    https://www.bursabuyuksehir.tv/uludag-zirve-18201.html

    Subanallah ilk defa görenler :S bildiğin Uludağ kurumuş :S

    Einmal editiert, zuletzt von ultrAs ()

  • Sabah kalorifer yanmıştı hafif.Kaloriferin yanması beni hep mutlu ederdi ancak bu sabah niye yandığını gerçekten anlayamadım.Geçtiğimiz hafta ortasında 1-2 sabah ayaz vardı onda yakmadılar bugün sabah yanması bir garip geldi.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Sabah kalorifer yanmıştı hafif.Kaloriferin yanması beni hep mutlu ederdi ancak bu sabah niye yandığını gerçekten anlayamadım.Geçtiğimiz hafta ortasında 1-2 sabah ayaz vardı onda yakmadılar bugün sabah yanması bir garip geldi.

    Biz daha siftah bile yapmadık. Birde kasım ayının sonuna geliyoruz tam 1 ay yanması gerekirken yanmadı...

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Bu forumdan silinmiş bir zat için konuyu kirletmeye gerek yok arkadaşlar.Bitti gitti kime ne besliyorsa kendi yaşayabilir.Bizi ilgilendirmez artık bizimle değil.Lütfen konuyu tekrar bu şekilde meşgul etmeyelim.

  • Ay ortasına geldiğimize göre, mesajı-durumu güncelleme vaktimiz gelmiş. Şimdi durumları az-çok biliyorsunuz, ufaktan başlayacak olursak; ne zaman uğrar dediğimiz pastırma yazının tam olarak içindeyiz. Ay başı belirsiz yazdan sonra, son günlerde gündüz yakan gece üşüten havalardayız. Pastırma kurutacak arkadaşlar varsa iyi değerlendirsin. Kurutanlar bizede yollasın. :hfyeni (18)::hfyeni (18):


    Bu kurak döngü ufak tefek molalar harici minimum ayın 25'ine kadar bizlerle. Ay sonuyla birlikte birşeyler değişiyor o kesin, etkileri ne olacak bakacağız ama olası bir sistemden sonra bu kadar pişmeyız diye düşünüyorum. Aysonu hakkında fikrimi soracak olursanız kısıtlı soğuk, yeterli yağış desemde; modellerden takip etmek en güzeli. ECMWF bu ara formda gidiyor, GFS çok başka halde. ECMWF ağırlıklı bakmakta fayda var.


    Daha sonrası için ise Aralık ortasında veya biraz daha sonra şu ana kadar yılın en etkili sistemi olmaya aday birşeyler inebilir. Belki biraz üşürüz. uzays3271653126 (Karalama Tahtası tadında bir yorumdur:hfyeni (18):)


    Yani durumlar böyle, battı balık yan gider. Yağışı bile çok özledik, gelişmeleri merakla bekliyor olacağız.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Şuan aralık 20 ye kadar kardan çok 2 tane 80-100 mm lik sistem lazım bize nefes alalım, soğuk olmasada olur. Zaten şehrimiz için kış genelde ocakla beraber başlar

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Nerede o eski kışlar.Çocukluğum yani (kendi analog yıllarımda) ilk bi rüzgarlı hafif yağışlı dönem olurdu.Sonra bir aylık yağmur dönemi ki ne yağmur sıkılırdık yağmurdan! Caddeleri sokakları artık şelale gibi akan su aşındırırdı adeta.Sonra ilk kar sistemi tutmazdı tabi.Ama bilirdikki her sistemde dahada güçlenen beyaz güzellik.Sonrasında pik yapardı ve her kışın kendine özgü kar hatıraları olurdu.Kısacası demem o ki son yıllarda hava kar yoğurmadan hemen kar görebiliyoruz.Aslında azalan gerçek yağmurlarımız.Kasvetli günlerimiz.