İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Diagramme GEFS


    Geçtiğimiz 2 seneki trend devam ediyor vade yaklaşıkça çöp olmaya yüz tutan sistemler.. Görünen o ki biraz serinleyeceğiz, yağışsa çöp olmuş

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Cuma günü model ve diyagram görüntüsünün aksine ben halen yüksek sıcaklık arkasından gelecek soğuk havanın oluşturacağı trof ve soğuk cephe geçişi nem ile birleştiğinde şiddetli gök gürültülü sağanak yağış yaratabileceğini savunuyorum. Bu konuda yapılacak tahminlerde dikkatli olunmalı.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Cuma günü model ve diyagram görüntüsünün aksine ben halen yüksek sıcaklık arkasından gelecek soğuk havanın oluşturacağı trof ve soğuk cephe geçişi nem ile birleştiğinde şiddetli gök gürültülü sağanak yağış yaratabileceğini savunuyorum. Bu konuda yapılacak tahminlerde dikkatli olunmalı.

    Yarınki ısınma ne kadar güçlü, olursa daha iyi yani hocam:):)

  • Diagramme GEFS


    neyse serinliğine bakacağız artık yağış konusu her ne kadar değişecek olsada şuan gözüken fazla birşey yok, ancak hatırlamak gerek ki meşhur eminönünü sellere kaptıran sistemde de GFS yağışı son anda arttırmıştı hatta saatler kala diyebiliriz..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • cuma günkü yağışta artış var sürprizlere hazır olun dedik inşallah güzel yağış olur. Bu arada 24 25 eylül orta akdenizden sistem gelecek inşallah bu da hemen hemen kesin gibi şiddeti gayet güzel gözükmekte biraz daha olgunlaşmasını beklemek lazım.

  • Bu gün akşam saatlerinde, İstanbul'a Ayın 19 ila 22 arasında gelecek olan sistem ile alakalı detaylı tahmin analizimi yayınlayacağım bu konu üzerinden. Artık yaz sezonunu kapanacak bu sistem ile serinleme olacak ve yağış olacak modeller ne kadar göstermese de benim şahsi fikrim güzel bir yağış olacağından yana modelleri tersine döndürecek yağış konusu bence. Gerçekten eylül sonuna göre güzel bir soğuma ve ardından, yine kendi şahsi tahmindir ekim ayı başında ciddi bir soğuma ve yağış olacağını düşünüyorum bu gelecek olan sistem fragman diyelim, filim ekim başından sonra vizyona girecek.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

    Einmal editiert, zuletzt von Berkay34 ()

  • 6 ocak 2017 Sisteminden çamlıcadan görüntüler yaklaşık 80-90 cm vardı bazı yerlerde.

    Yakın zamanda yaşadığımız en iyi sistemdi, kimler özledi bakıyım.:)


    08b549ccfcb.jpg


    Fotoğrafta gördüğünüz üzere artık karı taşımayan çatılardan sarkan o güzel kar sarkıkları:)



    bb445b439e53f0871bfa.jpg


    İnşallah bu senede yaşamak dileğiylehava-kars323uzays3271653126:)

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • İstanbul 19-22 Eylül sistemi Ve Uzun Vade



    Evet yaklaşık neredeyse 2,5 3 aydır sıcak havların etkisindeydik mevsimlerden yaz olduğu için, ama artık yaz sezonunu kapatmaya az kaldı sonbahara geçiş yapacağız ve ilk sistem neredeyse belirginleşti diyebiliriz, peki biz bu yaz sezonunu nasıl geçirdik İstanbul adına. Geçen seneye nazaran gerçekten temmuz ayına göre bu sene temmuz ayını serin geçirdik yani mevsim normallerinin altındaydı haziran ayı ise biraz da olsa sıcak geçti diyebiliriz ağustos ayı ise yine her zamanki gibi ağustosluğunu yaptı diyebiliriz. Yani kısacası bu yaz neredeyse mevsim normallerinde bir yaz oldu. Normalde mevsimlerden eylül ayı sonbahar olarak geçer ama maalesef eylül ayının ortasına kadar hatta 20 sine kadar artık yaz gibi geçiyor bu da bizi gerçekten üzüyor ama ne diyelim yapacak bir şey yok.

    Şimdi önümüzde ki sistem ve uzun vade ile ilgili kendi şahsi tahminimi açıklayacağım;

    Bu sistem Balkanlar ve kırım üzerinden gelecek ayın 19 yani yarın günlerden Perşembe Trakya bölgesinden giriş yapacak bu soğuk hava dalgası aslında girecek olan 850hp sıcaklığı gayet güzel neredeyse 3 derecede seviyesinde, bu sıcaklık yer seviyesi olarak neredeyse 15-17 derece arası demek bu da gayet güzel. Diyagramda görüyorsunuz.


    MT8_Istanbul_ens.png


    Yağış ise bu şekilde;


    Anadolu yakası daha şanslı,


    Modele GFS - Carte prévisionsModele GFS - Carte prévisions

    Cuma günü İl genlinde normal derecede yağmur olacak gibi gözüküyor sadece Anadolu yakası biraz daha şanslı olabilir, sıcaklıklar ortalama olarak yaklaşık 15-17 derece arasında değişecek gibi gözüküyor gece ise ben bu sıcaklıkların 12-15 derece olacağını tahmin ediyorum hatta, belki bir ihtimal bu sistemde bazı ilçelerimizde tek haneli dereceler gözükebilir kısacası bu sistem yer soğuması ile güzel bir serinlik katacak gibi gözüküyor. Paltolar ve ceketler artık çıkacaktır büyük ihtimalle.


    accprecip_20190918_12_108.jpg?


    tmin_20190918_12_048.jpg?tmin_20190918_12_066.jpg?



    gfseu-0-90.png?12

    Sistem ardından maalesef Azor üstümüze yatacağından dolayı kuru bir havaya maruz kalacağız bir süreliğine ve ardın 25 inde bir sitem daha İstanbul’a uğrayacak bunda yağış miktarı daha fazla olabilir takipteyiz.


    Ayın 25deki sistem deki yağış daha fazla


    accprecip_20190918_06_186.jpg?


    Ayın 25 indeki Sistemin şuan ki sinoptik bu şeklide;


    gfseu-0-168.png?6gfseu-2-168.png?6

    Benim dikkat çekmek istediğim zaman aralığı Ekimin 2-7 arası daha kuvvetli soğuk salınımı olacak gibi gözüküyor endexlere yansımaya başlamış yani endeksler hafif bir şekilde pozotifden nötr'e yanaşmaya başlamış gibi gözüküyor şu anlık.


    GFS Ensemble Arctic Oscillation Outlooks

    İşte bu belirttiğim sistem asıl sonbahar sezonunu açacak şahsi tahminimce, onunda takibindeyiz.


    Bakalım tutturabilecek miyiz uzun vadeyi,

    Herkese hayırlı günler, sağlıcakla kalın.:)

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

    2 Mal editiert, zuletzt von Berkay34 ()