İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • üstat adam gibi şiddetli olsun işte sıkıldım hafif orta yağışlardan az aksiyonlu olsun yahu yaşayalım ki doyalım

    Şu haliyle fazlasıyla yağış var

    Modelin verdiğinin de çok üstüne çıkar eğer sistem böyle haşin gelirse

    Kaldı ki model ancak son 48’lerde yağışı iyice çözebilir

    Bizim daha çok basınç yerleşimlerini ve üst seviye kodlarını takip etmemiz gerekir

    Dilerim beklediğiniz gibi şiddetli bir yağış olmaz

    1b075e.jpg

  • Arkadaşlar mevsim geçişlerinde modeller yağışın şiddetini kestiremez modelin verdiğinin kat be kat fazlası olur bu tür sistemlerde yağış hem etkili hem sürekli uzun süreli rex blocking ihtimali var karadenizin kuzeyi Venedike dönecek Rusya kıyılar hakeza özellikle bu bölgeler afeti yaşayabilir. 17 ağustos selini unutmadınız herhalde sistem bile yoktu o zaman bir anda pörtledi ve dar alanda felaket yağış oldu sonucu çok üzücüydü tabii böyle olsun istemeyiz asla. Bu gelecek olanı hafife almayın sakın.

  • Uzun süredir sizlere doyurucu tahmin yapmadım dostlar benim tarzımı bilen bilir öyle çok detaya girmem herkesin anlayacağı dilde yazar çizerim üslup meselesi ben incelemelerimden çıkan sonucu kısa ve öz olarak yazarım. Neyse bu sefer biraz tarzımda değişiklik yapayım yaptığım uzun incelemeler sonucunda bu gelecek olan sistem 16 17 18 19 eylülde özellikle marmara batı karadenizi ciddi anlamda etkileyecek bir sistem diyagramlarda 500 hpa sıcaklığının -30 indiğini gösteren çalıştırmalar bile var öğle güncellemesinde bu değer bu mevsimde XXXtreme bir değer bu şekilde gelmesi çok zor olsa da 500 hpanın -20 -25 bandında bir değere törpüleneceğini düşünüyorum. Ha -30 gelirse neler olur onu hayal edemiyorum arkadaşlar. Diğer değerler de çok sıradışı bu yüzden bu sistem tahminlerin ötesinde güçlü olacak gibi inşallah afet olmaz da kazasız belasız atlatırız sıcaklıklar 10 15 bandına inecektir gece sıcaklıkları da 10 derecenin altı rahatlıkla görülür. Rüzgar da fırtına şeklinde eseceğinden hayatı olumsuz etkileyebilir bakalım biraz daha bekleyince sistem nereye evrilecek.

  • #AfetOlsunİstiyoruz.
    #BarajlarDolsunİstiyoruz.
    #EveYüzerekGitmekİstiyoruz.

    Bu yağış, temkinli davranıyoruz diyip olay yaşandıktan sonra uyarı veren MGM'ye ders olsun istiyoruz.

    Varmı ötesi hadi bakalım.

    Burada herkes bunu istiyor buna eminim ve bunu istediğiniz hususunda yorumlarınızdada gerçekçi olun lütfen.

    Bu yorumuma tepki verenlerde olacaktır illaki ama hiç merak etmeyin. Sistemin gücünün artacağı varsada, O kahrolası Medya sayesinde o güzelim sistem bir şekilde hafif yağış olarak bize döner :)

    Einmal editiert, zuletzt von Jack Snow ()

  • Şu 850hPa ortalama 0'a yaklaştıkça bir heyecan basıyor beni :)

    Sen birde bana sor dostum yaklaşık 1 haftadır takip ediyorum bu sistemi ve en başta demiştim bu sistem eğer istikrarı sağlar ise gelir son 4-5 gündür tam istikrar veriyor modeller. uzun vade tecrübelerime dayanarak söylüyorum 850Hp da ortalama olarak 0 ila 4 arası olacak bence.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Diagramme GEFS

    Diagramme GEFS


    80 e doğru giden senaryo biz atlantikte değiliz ona göre:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Bu sistem eğer bu şekil ve benzeri şekilde gelirse uzun süredir 240.saatlerden hatta 240-300 arası saatlerden değişmeden nerdeyse her güncellemede gözüken ve gelen sistemlerden biri olacaktır. Geçen sene ben şahsen böyle birşey hatırlamıyorum hep değişiyordu. Şuanlık modeller istikrarlı en azından bu sistem için heleki bide sezona açılış için gayet başarılı.