İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 85c563b1724d154f7d48.jpg

    9 gün sonra gelen ilk tepkime sakız adası 4.1 izmirdede hisseden arkadaşlarım olmuş başka hisseden varmı aranızda bilmiyorum büyüklük kesinlikle yeterli değil daha dün akşam iyon denizi 5.0 oldu 5/6 arası deprem yakındır aynı civarda.. karadada( kırmızı okla gösterdiğim) bölgede ufak kırılmalar başladı hemen takip edilmeli bence seferihisar,urla fayı büyük risk taşıyor bana göre aynı şekilde Manisa/soma,kırkağaç,akhisar,gölmarmara üçgenindede hissedilir deprem yakındır akhisar sürekli mikro kırılma yaşıyor sinyallari veriyor yani 4-5,5 arası gelebilir bölge gergin bunun en byk sebebide açıklarda olan depremler. Bergamada dahil özellikle bu saydığım ilçeleri (iç kesimleri) harekete geçiriyor..

  • Yani PergamoN anlayacağımız dilden konuşsan ^^


    Ne kadar sürede gerçekleşebilir?

    Nereler olabilir?

    Büyüklüğü ne olabilir?


    İlgi alanlarından biridir depremler. Telefonumda 2 program yüklü depremlerle ilgili ama coğrafya ve temel bilgilerim zayıf oldugu için yorum yapamıyorum.


    Hollandalı kahinin 9luk tahmini tutsaydı dünyanın heryerinde riskler başlardı bana göre. Hatta İstanbul depremini bile başa alabilirdi.


    Son sorum. İzmir en fazla kaç büyüklüğü görebilir?

  • Arkadaşlar deprem konumuz mevcut oradan devam edebilirsiniz..


    Bu arada konu niye 9 ay boş kalsın,üyeler sahip çıkarsa oraj zamanı burası en aktif bölgedir ve gayette takip eden eder tahminim o ki orajlar başlayınca gayette hareketlenecektir konu..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • emraheses2626 tam süreyi bilmek mümkün değil hollandalı kahinin yaptığıda tahmin değil müneccimlikdir bence , 3-4mart tarih vermiş gene tutturabilirmi neden olmasın nazca plakası gayet gergin.. ayrıyetten Mega deprem olacak dedi ekvatorda olan 7.5luk deprem mega deprem sayılmaz mega deprem 8-9-9,5 arası değerlerdir ve pasifik çevresinde 7-7,5luk depremler yılda 4-5 kere gerçekleşiyor zaten daha fazla sayıda olduğu yıllarda mutlaka olmuştur. Ve çoğu derin depremlerdir büyük değerler olsada ölüm olmaz veya çok az olur genelde 250-300km derinlikde gerçekleşiyorlar depremlerden ziyade o coğrafyayı etkileyen en büyük afet tsunamilerdir ( pasifik ateş çemberi çevresi)


    Pasifik ateş çemberi çevresinde olan bi depremin ülkemizi etkilemesi fayları harekete geçirmesi gibi birşey söz konusu olamaz bana göre Ülkemizi etkileyen tektonik plakalar arabistan,afrika,avrasya,anadolu plakalarıdır (helen yayı kıbrıs fayı vb. Ayrıntıya girmiyorum)

    Nazca veyahut kuzey amerika,güney amerika plakalarında vb. Yerde olan bi depremin ülkemize etkisi olmaz bence . en basit örnek; suudi arabistan ,iran,suriye veya ırak da olacak (arabistan) büyük bi depremin ise ülkemize doğrudan Etkisi vardır Özellikle doğu anadolu (doğu) bölgelerimizi harekete geçirir..



    İzmir için düşüncelerimi sorarsan yakın tarihli büyük bi deprem olmaz gibi görünüyor ama 2017 de kırılan 6.2lik karaburun açıkları (midilli fayı) artçılarının yönü karaburun,urla tarafı (kara üzerine)olmuştur ve bölgeyi germiştir.

    Açıklarda yine aynı bölgede olacak 5,5/6lık bi deprem bu sefer kara üstündede (urla,çeşme,karaburun,seferihisarda) 4,5/5lik depremleri beraberinde getirir bu bölgenin üreteceği en byk deprem ise fayın komple kırılması halinde 6,3/6,5 gibi bi değer olur.. batı anadoludaki faylar kısa ve çoğu yanal atılımlı büyük deprem üreten faylar ise doğrultu atılımlı fayladır. İzmirde diğer etkili fay ise foça ve menemenden bergamaya uzanan faydır bu fayında geçmişde 6lık depremler ürettiği kayıtlar arasında.


    Benim düşüncem ise karaburun açıklarının (sakız adası civarı,midillinin güneyi ) kendini yine depreme hazırlıyor olmasıdır bunun ise en büyük belirtisi geçmiş yıllardaki gözlemlerime dayanarakdan batı yunanistanda olan iyon denizindeki kırılmalardır iyon denizi bayadır aktif buna nazaran ege açıklarında hissedilir bi deprem olmadı bana göre 5/6 arası belkide 4,8/4,9luk deprem yakındır belirttiğim konumda bunun etkisiylede bahsettiğim kara üzerindeki yerler harekete geçecektir ama kesinlikle byk bi depreme sebebiyet verir denemez. Versede bilenemez deprem tahmini o kadar gelişmedi bence :)

    Çeşme,karaburun,seferihisar,dikili,bergama’da hatta ödemiş bayındır dahil mikro kırılmalar 1.0/3.0 arası devam eder..

    Manisa/kırkağaç,akhisar civarından ise izmirinde hissedeceği 4,5/5 belki daha fazla arası bi deprem yakın tarihde gelebilir bu 2 hafta sonda olur 1ay sonra olur belkide olmaz tam bilmek mümkün değil dediğim gibi..


    Narsil burdan yazmamda kendi adıma bi sakınca görmüyorum o konuyu takip etmeyen veya kaçıran üyelerimiz olabilir. Ve yazdıklarım bizim bölgemizi ilgilendirdiği için geçende dile getirmiştim burdan yazmayı uygun gördm bi sakıncası olduğunuda düşünmüyorum. Rahatsız olan varsa kaldırılabilir yazılarım Tabi orası ayrı havaforum sonuçda ama 2li muhabbete girilen sayfalarda bölge konuları dahil. Biz bilgi alışverişi yapmışız çokmu bilemedm yani kaldırılması abes olur

  • PergamoN farkındaysanız kaldırırım demedim konusu var oradan paylaşalım dedim, sizden çok daha bilgisi olan İlker hocamda orada paylaşımlarını yapıyor üstelik bölge konusunda bahsetmek istese bahsedebilir sizin gibi ama o ne yapıyor "deprem konusunda" yazıyor böylelikle deprem konusu da sürekli aktif kalabiliyor zaman zaman bende yazıyorum, havaforum adı üstünde hava olaylarını baz alan bir forum o yüzden sizlere farklı konu başlıkları oluşturularak üyelerin konu özlerinden uzaklaşmaması sağlanıyor. Uzatmayacağım deprem ile ilgili bölgeniz adına güzel çalışmalarınız varsa deprem konusunda bahsedin ve şöyle bir yanılgınız da olmasın ege üyesi sadece egede marmara üyesi sadece marmara da gezmiyor herkes her konuya bakabiliyor o yüzden nacizhane tavsiyem hava olayları dışındaki bilimsel çalışmanız/larınızı konularından paylaşın.


    Rahatsızlık değil düzen diyelim buna, siz sakınca görmeyebilirsiniz ama forumunda oluşturulmuş bir düzeni var ve üye olarak sizlerinde bu düzene uymanız gerekmektedir.Konuyla ilgili şikayet ya da talebiniz olursa adminlere başvurabilirsiniz..


    İyi forumlar

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Bugün öğleden sonra ve akşam merkezde bölgesel sağanak yağışlar görulecektir yağışlar iç kesimlerimizde hafif olucak yarında hafif yağmur devam edicektir ciddi bir yağış beklentim yok herkeze hayırlı haftasonları :)

  • Taşıma işlemi olmuyor olsa bile yukarıda güzelce açıklanmış bir şekilde adres gösterilmiş iken bunu gördükten sonra aynı şeyleri yazmak ne kadar doğru?

    Gece uykulu gözlerle yazdım gözümden kaçmış kusura bakmayın. Silmeden önce uyarsaydınız kopyalayıp o konuya yapıştırırdım.

  • Gece uykulu gözlerle yazdım gözümden kaçmış kusura bakmayın. Silmeden önce uyarsaydınız kopyalayıp o konuya yapıştırırdım.

    Kendiniz taşıyacaksanız tekrar mesajı getirelim ondan sonra kaldırırız.

  • Kışı havada kar bile göremeden kapattıktan sonra ülkenin oraj açısından en aksiyonlu bölgesi olmamıza rağmen kimsenin takip yapmamasını normal buluyorum. Şubat'ta İzmir ve Manisa'yı bilemem ama ben kendi konumumda hafif yerleri ıslatıp geçen 15 dakikalık yağmurdan başka bir şey görmedim. Sanırım 5 mm yağış falan aldık. Ufukta yağış da gözükmüyor. 2018 v2 tam anlamıyla. Ocak ayının sonunda 2018 v2 yağışlı versiyon desem de artık oradaki yağışlı kavramı geçerli sayılmıyor.