İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kütlelerin hepsi İzmir'i vuruyor ya dünden beri topu topu 5-6 mm bir yağış aldık hepsi solladı geçti bizi. Şimdi ucundan biraz koyu yeşilli bir kütle uğradı da anlamı yok ki. Hatta şimdi kesildi bile.Aydın'da tek doğru düzgün yağış alan yer Kuşadası oldu ki orası da dün 0 mm ile kapattı bu gece anca aldı biraz. Geçen seferde de İzmir'e çalışmıştı kütleler

  • Arkadaşlar spil ne durumdadır ? Çıkış izni varmıdır sizce yukarı?

    İzin vardır geçen hafta girişte Jandarma vardı garip bir şekilde ama sanmıyorum olacağını şuan .Kar için 1400-1500 rakım arasında vardır şuan .

  • Cumartesi günkü öklüzyon cephe uzun süre üstümüzde kalacak gibi. Yani istasyoner cephe olacak.

    İstasyoner cephe söz konusu değil attığın yer kartlarında İlk söylediğin oklüzyon cephe veya diğer adı kavuşmuş cephe daha doğru olur :) 2 si farklı olaylar..

    1:) Soğuk Cephe

    2:)Sıcak Cephe

    3:)İstasyoner veya Sabit Cephe

    4:)Oklüzyon veya Kavuşmuş Cephe

    5:)Trof(Yüzey çukuru,oluğu)

    6:)Squall line(Fırtına hattı,Dikkat çizgisi)

    7:)Dry line(Kuru hat,Kuru çizgi)

    8:)Tropical Wave(Tropical Dalga)

    dc717a903d134333aa51a0d4.png

    İstasyoner cephe;

    Sabit bir cephe, iki hava kütlesi arasındaki hareketli (veya duraklı) bir sınırdır, ikiside (Soğuk ve sıcak hava) diğerini değiştirmek için yeterince güçlü değildir. aynı bölgede uzun süreler boyunca kalmaya eğilim gösterirler, genellikle dalgalar halinde hareket ederler. Normal olarak, sınırın arkasında, daha geniş aralıklı izoterm görünümlü geniş bir sıcaklık eğimi vardır.

    Sabit bir cephe boyunca çok çeşitli hava bulunabilir, ancak genellikle bulutlu ve uzun süreli yağışlar bırakır.Sabit cepheler ya birkaç gün sonra dağılır ya da kesme çizgileri haline gelir. ancak şartlar ağır,yavaş bir şekilde değişirse soğuk veya sıcak bir cepheye dönüşebilirler. Sabit(İstasyoner) cepheler, hava haritalarında, kırmızı yarım daire ve mavi sivri uçlar ile zıt yönde işaret eden, önemli bir hareketi belirtmeksizin işaretlenmiştir.

    9da67c2d4262b.png

    Oklüzyon cephe(Kavuşmuş Cephe)
    Soğuk cephenin hızı daha fazla olduğundan,belirli bir süre sonra öndeki sıcak cepheyi yakalayarak,sıcak havanın yükselmesini sağlar,sıcak cephe önündeki soğuk hava ile temasa geçip yağışları oluşturur,sektör sıcak havasının,soğuk cephe gerisindeki sıcak hava ve önünde bulunan soğuk cephenin birleştiği bu noktaya oklüzyon adı verilir.

    sıcak ve soğuk olmak üzere iki farklı oklüzyon cephe sistemi vardır. Sıcak ise tam tersi..

    043800a75209f096.png

    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • Ne zaman gitsem haftaiçi jandarma oluyor . Arabada zincir falan var salarmı acaba yukarı :)

    Zincir varsa problem yok .Zaten o gün kar 500 metre civarına inmiş 400 metrede durdurmuştu .Şuan kar 1400 lerde olduğu için sanmıyorum hem zincirinde varmış problem olmaz .Farklı yollarda biliyorum arabana güveniyorsan sana söylerim lakin çamura filan saplanırsan kimse kurtaramaz tabi Manisa merkez tarafından söylüyorum .İzmirliler genelde Manisa merkezden değilde arkadan çıkıyor Manisanın Güney tarafından oraları bilmiyorum .

  • Yine MGM anlık durum ve saatlik tahminden dem vurucam. Perşembe günü için saat 12 15 arası öngörülen sıcaklık İzmir için 15 derece iken şu an sıcaklık İzmir bölge radara göre 8.5 derece. Bu sıcaklık farkı hiç normal değil.

  • Zincir varsa problem yok .Zaten o gün kar 500 metre civarına inmiş 400 metrede durdurmuştu .Şuan kar 1400 lerde olduğu için sanmıyorum hem zincirinde varmış problem olmaz .Farklı yollarda biliyorum arabana güveniyorsan sana söylerim lakin çamura filan saplanırsan kimse kurtaramaz tabi Manisa merkez tarafından söylüyorum .İzmirliler genelde Manisa merkezden değilde arkadan çıkıyor Manisanın Güney tarafından oraları bilmiyorum

    Bucadan çıkıcam birazdan sütçüler tarafından gidicem . Artık şansımıza ne çıkarsa bakalım.