İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Spilde yollar çok tehlikeli olur tavsiye etmem çıkmayı yağış direk kar olarak düşecek.

    Ben şahsen dört çeker aracım olsa gözümü karartırdım.

    2002'de fotoğraftaki arabamla zincir takıp Atatürk Mahallesine çıkmış adamım nede olsa.:)

    3b2aa66f.jpg

  • Yarin spile çıkıcam inşallah kalmayız yollarda

    Spile çıkıp riske gireceğine sabuncubeline çık koy köşeye arabanı karın keyfini çıkar .Araban çok iyise , virajları geçerim diyorsan hiç durma çık spile lakin Güverci kayalıklarından sonra yol kapalı aşırı yağmurdan dolayı yukardan toprak düşmüş .

  • Yeniden hayırlı akşamlar herkese benim düşüncem bütün veriler dahilinde aşağıdaki gibidir eksiği fazlası olur orasını bilemem verilerdeki görülenleri yorumlayacağım yarın sıcaklık ve radar takibi heyecanlı ve önemli olucak..

    Kuzey ege ve iç kesimler şanslı bu sistemde.

    Bergama,Kınık,Soma,Kırkağaç Öğleden sonra özellikle yağışın sonuna doğru kar görme ihtimali epey yüksek bu soma civarında özellikle yüksek kesimlerinde hafif örtü yapabilir.. Bergama merkezde örtü beklentim yok yükseklerinde (+500 metre özellikle) 5cm'e yakın hatta fazlası örtü ihtimali mevcut..

    Aliağa ve menemende ise sıcaklığın çok sınırda olduğu anlar var kar yağışı 100-200m rakıma kadar inecektir merkezlerde sulu sepken gibi hafif bi yağış görülebilir.Foça ve Dikili'de kar beklentim yok yağış en kıyı kesimlerden başlayarak çekilecek ve bu ilçelerde sıcaklığın uygun olduğu saatler görünmüyor bu ilçelerdede rakım 300-350metreye kadar inecektir özellikle yağışın sonlarına doğru karla karışık yağmur yağabilir.

    Manisa merkezde yağış konusunda daha iç kesimde kaldığı için biraz daha şanslı merkezde kar görülecektir tahminimce örtü ihtimali zayıf +400-500m 5cm+ civarı örtü yapabilir. Spildede aman aman yağış görünmüyor özellikle üst seviyede konvektif engelleme mevcut 20-25cm civarı yeni kar örtüsü eklenebilir (zirveye).

    İzmir merkez civarı (Bornova,Buca,Konak) Şartlar hemen hemen aynı bu ilçelerde kar görülürse süpriz olmaz ama sıcaklıklar çok sınırda görülüyor özellikle +300-350m rakıma çıkabilen çıksın şartlar daha iyi görsel şölen olabilir örtü beklentim yok

    Karaburun,Urla,Çeşmede kar beklentim yok rakım 300m'ye kadar inecektir.

    Torbalıdada kar görülürse süpriz olmaz sıcaklık çok sınırda. Tire civarı yağış konusunda şanslı bi başka kesim sıcaklığın uygun olduğu anlarda var kar görülebilir beklenenden 1-2tık soğuk gelmesi halinde merkezdede güzel görüntüler olabilir, Ödemiş dahil yükselerinde örtü ihtimali mevcut bu bölge ve güney doğusunda yağış biraz daha etkili.

    Kemalpaşada örtü beklentim yok kar görme ihtimali epey yüksek. özellikle bağyurdu civarında örtü ihtimali mevcut +500-600 rakım güzel örtü olabilir.

    Turgutlu örtü ihtimali yok kar görme ihtimali yüksek Salihlide hafif örtü olabilir

    Demirci,Gördes hattı herzamanki gibi karasallığın ve rakımın verdiği etkiyle bölgenin yıldızı 10cm e yakın örtü ihtimali mevcut..


    Gene belirtiyorum bunlar şuanki verilere göre olabilecek durumlar yarın beklenenden 1-2 derece aşağı veya fazlası olabilir (gelebilir) %100 bilme ihtimalimiz yok. Radar ve Sıcaklık takibi herzamankinden daha çok heyecanlı ve önemli olucak. duruma göre yarın gün içindede yorum atmaya çalışacağım. beklenti heryerde minimumda olsun izmir genelinde ilçe merkezlerinde kemalpaşa dahil örtü ihtimali çok zayıf..