İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Umarım bu sene kar yağmaz izmire en büyük hayalim izmire kar yağmaması ve yaklaşan bütün sistemlerin yok olması kuru soğukda olmasın ılık yağışlı kış yaşayalım


    bu moda ggirmezseniz izmirde max 8 sene dayanabilirsiniz

  • Her şeyden önce şunu unutmamak gerekiyor geleceği yalnızca ALLAH bilir. Bunun üzerine modellerin gösterdiği sadece tahmin ne çok sevinmeli ne de çok üzülmeli bence. Yüce ALLAH tan dileğim metre metre kar nasip eylesin önce Kıyı Ege ve tüm yurdumuza. AMİN.

  • Şaka maka şunu da söylemem lazım 18i sınırlı alan modellerinin radarına girdi artık şahsi tahminim yağışın sabaha ya da akşama vurmasına bağlı olarak 18 ocak 2021deki kar yağışı gibi bir yağış görülme olasılığı yüksek o gün ihtimal 18inden de düşük olmasına rağmen 6 saat içinde konakta bucaya Çiğli den karşıyakaya havada kar görmeyen kesim kalmamıştı videosu da bulunmakta eklenti olarak paylaşırım burada da


    Sözün kısası pergamon hocam 1 2 gün kala bilgi verecektir ama ben şimdiden diyeyim büyük balığa bakarken küçük balığı da kaçıemayalım

  • Anlık modunuz bu olmalı;


    https://streamable.com/5ywl07


    Gfs 6 saatde bir senaryo deniyor her güncellemede sevinip üzülürseniz işiniz yaş sistemi doğulu verip yağış vermeyen gem'de batılamış ve siklonlu sisteme dönüşmüş ,batılama emareleri vardı ama bu kadarını beklemiyordum buna ek her zaman aslolan Ecmwf'dir ne zaman Ecmwf radarında sistem kurtarılamayacak bir hale bürünürse o zaman üzülebilirsiniz ama şuan için üzülecek bir durum yok hatta ufak oynamalarla gayet güzel bir sisteme dönüşme ihtimali var ki Sabah ki ecmwf'de Aydın'da dahil bölge genelinde seyirlik, yer yer örtü yapan kar mevcut.

    Ecmwf ve ukmo bu ikisi önceki güncellemelerine daha mutabık ilerler

  • Arkadaşlar kusura bakmayın ama dışarıdan tarafsız bir gözle yorum yapmadan inceliyorum ama artık dayanamadım ve yorum yapma gereği duydum. Bir güncellemede burada her şey mükemmel bir diğer güncellemede her şey berbat algısı yaratılıyor ( Özellikle bazı kişilerce ). Neye inanacağımı şaşırdığım herkesin kafasına göre gittiği, bir güncelleme ile sevinç bir güncelleme ile hüzün. Gerçekten kafasında yakın vadeye dönük kanı oluşturmak isteyen bizler için bu Hava durumuna göre işlerini düzene rayına sokmak isteyen insanlar var ve adeta bir kişilik bozukluğu, melankoli durumuna insanı sevk edecek bir tablo var sitede.Lütfen işinin ehli olan kişiler bu konuya bir açıklık getirirlerse çok sevinirim. Muhakkak ki detaylı bir analiz yapacak kabiliyette insanlar vardırlar diye düşünüyorum PergamoN bey sizinle aynı çekinceleri paylaşıyorum. Bilgilendirmelerinize aralıklı olarak yer verirseniz kayda değer bir değişim olursa çok makbule geçer. Teşekkürler.

  • Bu konuda sadece PergamoN  SnowCrazy35 ataberkgnay hocamızın tahminlerini takip edin ben 2018 den beri bu forumdayim en aktif üyelerden birisiyim diyebilirim bilgi birikimim oldu bu süreçte ama hocalarımıza denk değilim sorularınız olursa elimden geldigince cevaplayabilirim bilginiz olsun..

  • SnowKing35 elimden geldiğince bilgilendirmeye çalışıyorum ,kışın işlerim biraz daha hafif bilgisayarımda elime ulaştı bir aksilik olmadığı sürece bilgilendirmeye çalışırım 18 sisteminde bazı bölgelerde yerel yağışlar olsa bile bu yağışlar düşük rakıma (şuan görünen) kar olarak düşmez.Daha öncede söylemiştim her sistemin kendine has dinamikleri var sinoptik görünümler benzesede hiçbir sistem birebir aynısı olarak gerçekleşmeyecek.

    Sadece yer seviyesi veya 850Hpa(1500metre) seviyesine bakılarak kar yağacak denemez,daha üst seviyelerdeki soğuklarda önemlidir Deniz seviyesinde bu sınır 500Hpa'da -25c 700Hpa'da -6c 850Hpa'da 0c yer seviyesinde 6c'dir .

    Bu yüzden skew-t çıktılarından tüm katmanlardaki sıcaklık/nem/rüzgar gibi verilerin kontrol edilmesi gerekir. Skew-t karışık gibi gözüksede modelden farklı bir veri değildir modeldeki tüm verileri bir diyagram üzerinde görmeni sağlar. 21 ocak sistemi ve sonra ki süreçte bizimde etkilenebileceğimiz bir sistem ihtimali mevcut olmakla birlikte siklonlu bir sistem için vade uzun denebilir. İzmir gibi bir enlemde siklonun en ufak hareketi mevcut kar yağışını yağmura, var olan yağışı kuru soğuğa talim edebilir. bu yüzden Son 72h saatde görünen sinoptik baz alınmalı bu süreçden sonra radikal değişimler ender olmakla birlikte özellikle güney ege için son 48h' kadar beklenilmeli ki sinoptik görünüm hala sınırdaysa sistem anında anlık takip bile önem arz eder. Bu yüzden 140h'lerdeki bir sistem inişi için 6 saatde bir güncellemeden güncellemeye yorum yapmak mantıksız bu süreçde modellerdeki basınç alanları takip edilip gerçekleşmesi yüksek senaryo bulunmaya çalışılır (fikir vermesi açısıdan) bir ihtimal mevcut ve zoru kovalıyoruz bölgenin gerçekleri ortada o tarihlerde yüksek ihtimal bende aydında olacağım memleketime kar yağarken bende seyirci kalabilirim bu dünyanın sonu değil , çok gereksiz mesajlar dönüyor bazen herşey olacağına varır.