İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Önceki sistemde kıyı kesimler ve iç kesimlerin bir kısmı etkilendi sadece. Bölgemizin doğusunda ciddi kuraklık devam ediyor. Önümüzdeki günlerde düşecek yağış da yeterli değil. Aralık ayı bitti ama hiç soğuk değildi, sanırım en ılık aralık aylarından biri olacak çünkü sıcaklıklar normallerin altına 1 gün ya indi ya inmedi, geri kalan günler hep normaller üstündeydi. Kışın 1 ayı gitti geriye kaldı 1.5 ay, şubatın 2. yarısı yıllardır bahar havasında geçiyor. Bu kış en az takip yaptığım kış olacak sanırım. Umarım yanılırım.

  • Son güncellemelere göre Kıyı Ege bir hafta boyunca yağışlı geçecek, mgm nin uzun vadeli tahminlerine göre de bir ay boyunca mevsim normallerinin üstünde yağış öngörmekte, değişime açık olmakla beraber barajlarımızın dolması açısından sevindirici bir haber.. Kış yeni başlıyor, 7 ocağa kadar modeller ve endeksler yurdumuz için kar açısından

    bir umut vermiyor ancak bu tarihten sonra umut vadeden gelişmeler mevcut. Umarım umduğumuz gibi bir kış yaşar,

    barajlarımızı doldurup su sıkıntısı yaşamayız..

  • 6-10 ocak arası yurt geneli umut az da olsa var ama ege için net değil sinoptikler sürekli değişime uğruyor ocak ilk yarısından sonra önümüz açık gibi ama ocak ilk yarısına kadar kar açısından değil ege , marmara ve civarı içinde pek yok hayırlısı olsun.

  • Pazartesi yağışlar kuvvetli Mgm den de uyari gelecektir. Lodosun gözü yaşlıdır.. Oraj ihtimali de artıyor.. Yağışlı sistem kıyı şeridi için güzel iç bölgelere gittikce etkisi azalacak.

  • Bu gece yarısı itibariyle orta Akdenız üzerınden gelen yenı bır yagıslı ve ılık havanın etkısı altına gırmeye baslıyoruz.Pazartesı ilk saatlerden itibaren İzmir Aydın Muğla Manisa Antalya Balıkesir ve Canakkale cevrelerınde yagıslar baslıyor ..Yagıslar Antalya ve Muğlada Aşırı Sağanak İzmir Aydın cevrelerınde çok kuvvetlı sağana ve gökgurultulu saganak seklınde gozlenecek.Yagıslar su baskını sel yıldırım fırtına neden olabılır dıkkatlı olmakta fayda var.Yagıslar pazartesı aksam saatlerıne kadar kıyılarda etkılı Aksam 19.00 veya 20.00 ıtıbarıyle agıslar ıc kesımlere ılerlıyor ancak etkısını azalta azalta bu yagıslardan en cok kıyılar nasıplenecek.

  • Dikkkat ! Antalya Muğla için ciddi derecede İzmir Aydın için ise 2.derecede riskli özellıkle sabah 06.00 ile aksam saatleri 18.00 kadar rısklıyız.Salı yagıslar kesılse bıle cephe gecıslerı olabılır.Carsamba persembe cuma yagıslara devam edecegız aralıklı ve daha hafıf seklde