İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hava cogu yerde acık su an ve ruzgar kuzeye bir turlu donemedi... yagis da nispeten az radarimizda gorunen, sicaklik da dusemiyor, takipteyiz

  • PergamoN eskiden senden Denizli için isabetli yorumlar alırdık, bölge ayrılınca sen bu tarafta kaldin 😀. Bölge ayrı ama senden Denizli merkez için de ne olur tahminini alabilirmiyim ?

    Denizli il genelinde kar olur tahminim örtü ihtimali düşük rakımlarda zayıfken +800/900 metre il geneli örtü alır. Akşam üstüne doğru İkinci bir alçak basınç alanı oluşumu söz konusu, rodos'un kuzeyinde aydın'ın doğusu ,manisanın güneydoğusu ve denizli il genelinde bu alçak basınç yağış bırakacak ama 2 model arasında (gfs,ecmwf) ciddi farklılıklar mevcut derinlik olsun ,hareketi olsun şu saate kadar gfs başarılı gittiği için euro4 ve gfs verileri baz alarak yazıyorum bütün tahminleri.

    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • alcak basınç şuan tam olarak nerede belli mi? uydu da belli olmıyor

    birden fazla alçak basınç merkezi mevcut biri karadenizin kuzeyinde biri iç anadolu'da biride midilli güneyinde sabitti şu saate kadar ,kayıyor artık ve derinliğini kaybediyor. Rodos civarında yeniden derinleşecek birkaç saat'e

  • Şu an için GFS temp 2 m sıcaklığında saatlik tutarlılık sağlamış durumda. 10 derecenin altına inişler içinde saat 18'den sonrasını işaret ediyor.

  • Kuzey egede bir çok ilçeye 850Hpa'da -2.5 girdi merkez civarında -1 girerken güney egede birçok yer hala güneyli hava akımları altında -0.5 girdi, alçak basınç merkezinde kaldığımız için yağış gerçekleşmedi şu saate kadar,basınç alanının kaymasıyla yağışlar karaya çıkmaya başlayacak asıl mesele yağış varken kar seviyelerine inebilecekmiyiz?

    Biraz zor gibi gözüküyor, Mgm güncel senaryolarda saat 18 den sonra yağışı kesmiş,Gfs diyagramı sabah 6 ya kadar yağış vermiş %85 kar olasılığı demiş,hızlı bir düşüş olmalı ki,yağışla soğuk çakışsın, bekleyip göreceğiz..Zor ama imkansız değil..

  • Kar topluyor derlerdi hava açınca bizim buralar içinde geçerli bir tahmin olabilir mi bu durum?

    O durum şöyle yerde kar ortusu olur sonra güneş çıkınca o ortu erimeye başlar havaya şu buharı yükselir ve yagisa sebep olur kabaca durum boyle

  • Biraz zor gibi gözüküyor, Mgm güncel senaryolarda saat 18 den sonra yağışı kesmiş,Gfs diyagramı sabah 6 ya kadar yağış vermiş %85 kar olasılığı demiş,hızlı bir düşüş olmalı ki,yağışla soğuk çakışsın, bekleyip göreceğiz..Zor ama imkansız değil..

    Merkez için bir beklentimin olmadığını dile getirdim zaten ben diğer bölgeleride takip ediyorum verilerle uyumlumu beklentilerim gerçekleşiyormu vb. her sistem amatör tahmiciler için bir şans kendini geliştirme fırsatı verir :) o arada sürprizler'de gerçekleşirmi bahaneyle takip etmiş oluyoruz.

  • Suan Aliagadan cikmak uzereyim gokgurultulu sagnak yagis var.Hava 6 derecelerde.Bulut yogunlugu cok fazla.Bence Bergama ve Aliaga surpriz yapabilir.Yagis kesmezse.

    Bergama'da 500 rakım üstü heryerde kar var şuan 200-300 rakıma kadar inecekti verilere göre bakalım.Cephe öklüzyon cephe olduğu için nem olduğu sürece kolay kolay erimez ve yavaş hareket eder.

  • Aliağa 6.6,Bergama 5, foça 4.9, kınık 4.3 anlık veriler,düşmeye devam ediyor,merkezde tık yok daha,pek olacağa da benzemiyor,yağış anında 2-4 derecelik düşüş olabilir oda bir işe yaramaz,bu saatten sonra havada görmek bile süpriz olur.Kader utansın..Biz 15 şubat sonrasına yoğunlaşalım artık..