İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şimdi dikkat ettiniz mi çarşamba, perşembe ve cuma günü yağış veren modeller son 24 saat kala onu bile yok etti nasıl güvencez 10 gün sonrasını gösteren modele az sabır kış daha bitmedi güzel günler yakın inanıyorum ben.

  • İlerleyen günlerde geceleri etkili ayazlar olacak. Gündüz +10 derece olsa da gece enverziyon sayesinde kent merkezi dahi 0 dereceye yaklaşacak. Kıyı kesimler 5 derecenin altına inecek, iç kesimler -'yi görür. Aynı 2016 Aralık ayı gibi bir durum olacak. Şubat'ta gelecek sistemler için belki güzel bir zemin hazırlar bu ayazlar ne dersiniz :) .

    Einmal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • En son yağışı 6 ocakta aldık,12 gündür damla yok, ayın 26 sına kadarda yağış gözükmüyor, ocak ayının 20 günü boş geçmek çok kötü,umarım ocağın sonuna doğru tüm bunların acısını çıkartırız..

  • Subat ayının sonuna kadar su sıkıntısı cekmeyiz gibi duruyor ancak ocak sonundan itibaren yağışa çok ihtiyacımız var bu da bir gerçek,bu arada ocak sonu şubat başı gibi çok sert bir sistem beklentim sürüyor umarım bu yıl sezonu havada karsiz kapatmayiz..

  • Buralar yaz aylarındaki gibi sessiz. Gerçekten hayal kırıklığı yaşamaktan o kadar sıkıldım ki modellere bakmak hiç içinden gelmiyor. Yağmur duasına mı yapsak? Bilemedim kuruduk resmen...


    İnşALLAH @azlağ gelirde bu kuru ayazların acısını cıkartırız.

  • Ayın 23-24 gibi sistem geliyor ancak orta ve doğu Karadeniz dışında yağış gözükmüyor,hatta ay sonu ve şubat başında ki görünen sistemlerde yağış sıkıntısı var,bol bol kuru soğuk yiyeceğiz, soğuklar yeteli olmayınca akdenizde ab de oluşmuyor, İspanya civarında çöreklenen ab de azorunun yükselişini bozuyor, soğukların inişini kısıtlıyor,bakalım bu trend ne zaman kırılacak, ao da pozitifte direniyor ,sıkıntılı dönem, yağışsız kışı sevmem hiç.Soğuk kaçar bol yağış gelir,soğuk kaçmadan bi sıcak cephe yakalasak bari..

  • Bolca kuru soğuk yedirme potansiyeli olan bir sistem yaklaşıyor herkes atkıları eldivenleri çıkarsın ve çatlamış ellere hazır olsun:D Bu arada konunun çok sakin kalmasının sebeplerinden biri de foruma girişte ciddi problemlerin olması. Ben konuya giriş yapabilmek için yaklaşık 4-5 dk harcadım.