İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yagis iyi verdi sorun yok ama sıcaklık kırıldı mı bana mı öyle geliyor?:/

  • Ab nin konumu daha güneyde olup sistem girerken daha sonrasında kuzeylemesi olduğu yerde çok daha iyi bizim için!

  • yahu arkadaşlar aramızda kaç kişi yeni onu bilmiyorum da defalarca bu senaryo gerçekleşti. işin içinde ab varsa son 12 saat kala kesin diyemeyiz hatta son 6 da bile değişimler olacak. İşte izmir gibi kar görmesi için bilmem kaç tane ihtimalin gerçekleşmesi gereken bir coğrafyada 6 saat kala olan değişim kar yerine yağmur yağdırırken. kar alma olasılığı olan yerlerde ise 40 cm bekliyorduk 15 cm yağdı dedirtiyor.


    Bu nedenle ab var mı? Var. O zaman her an her şey olabilir. Ne diyoruz biz İzmir'e, Aydın'a, Manisa'ya, Muğla'ya kar yağma ihtimalini seviyoruz. Kar'ı zaten seviyoruz :) Üzülmek yok takibe devam. Soğuk tarafta kaldığımız sürece güzel şeylerin olacağına inanın.


    Ne demiş Erman Hoca, oynatalım görelim hocam !

  • Git gide ecmwf’ye benziyor sistemi en başından beri ecmwf daha iyi çözümlüyordu zaten yan senaryoları (eps) dahil ,daha da batılamaz ab umarım en ufak batılamada rakımı daha da yukarı çeker.


    Normalde balkanlardan gelen sistemlerde ab hızla doğular yağışın sonlarına doğru merkez ve güneyi kar kovalar,kuzey ege en kötü havada kar görürdü. İnen üst seviye soğuğu zayıf olunca yüksek basınç yukardan inen soğukla bağlantığı koparıp Ab’nin bir müddet yerinde saymasına neden oluyor. Yerinde sayan Ab yüzünden bu sefer soğuklarda ilerlemiyor ilerlemediği gibi olduğu yerde soğuklar kırılıyor (ısınıyor).


    Düşük rakımlarda kar ihtimali zaten düşüktü ama dünkü ecmwf çıktısı benide umutlandırmıştı baya.Ecmwf verileri düşük rakımlar için şuan iç açıcı değil,Kuzey ege’nin şansı hala devam ediyor düşük rakımlar dahil.


    Üst seviye soğuğu kuvvetli olsaydı bu sinoptikden kar almama ihtimali yoktu bölge genelinin hatta kuvvetli soğuk Ab’yi kuzeye bile yönlendirebilirdi.


    Böyle gelmesi belkide daha hayırlıdır yağışlar güzel rakımı yeten yerlerde güzel örtü olur. rakım son güne kadar değişecek gibi görünüyor. Ecmwf gibi gelirse (şuan) 500-600 metreye kadar iner. İzmirin güneyinde bu +1000metreye çıkar.


    Gfs diyagramlarında ortalama git gide ecmwf’ye benziyecekmi bakalım?

  • Hocam pazartesi 1050 rakımlı Ödemiş’in Gölcük yaylasında olucam durum ne olur ulaşımda sıkıntı yaşarmıyız ? ( Ödemiş’in kuzeyinde kalıyor dediğim yer.)

  • Hocam pazartesi 1050 rakımlı Ödemiş’in Gölcük yaylasında olucam durum ne olur ulaşımda sıkıntı yaşarmıyız ? ( Ödemiş’in kuzeyinde kalıyor dediğim yer.)

    Şuan ki görüntüde kar olur gibi son gün konuşuruz yine ab’nin En ufak hareketi bile etkiliyor. ayrıntılı incelemek lazım ben ortalama rakımlar yazdım bilmeyenler için ödemişin güneyi çok sıkıntı ama sabah ki ecmwf gibi gelirse direk lodos yiyiyor.


    Kesin ecmwf gibi gelicek diye birşeyde yok ben ecmwfciyim orası ayrı :) Takibe devam yarın akşam ancak netleşir.

  • Arkadaşlar merkez için kar ihtimali kalmadı kar görmek isteyenler 500m ve üzeri rakımda rahatca görebilirler.

    Hocam bu da mı gol değil be kar tanesi görsem kışı kapatcam gözümde ama o da yok?:bawling::31582