İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • arkadaşlar öğle güncelleme güzel gösterse dahi fark etmez. Ana kadar en azından son 24 saate kadar kesin diye birşey yoktur. İzmir özeli için konuşuyorum. Modelleri takip edelim fazla ilgi aşık usandırır misali bekleyelim görelim hocam. Biz karın merkeze yağma ihtimalini seviyoruz :) moral bozmayın. Ben pek hatırlamıyorum ama izmir e aralikta kac defa kar yagmış bilen var mı? Ama önümüzde daha 2 ay var. Kuzeyimizde soğuklar oldukça umut vardır. Sessiz ve derinden takibe devam...

  • Modeller bir anda çok bozdu özellikle gfs hem yağış ı hem sicakligi,ecm yağış vermeye başladı bu sefer soğuğu kesti bilmiyorum işimiz imkansıza yakın maalesef yine de takip edelim sakince bakarsın bir anda değişir bu sefer olumlu yönde :rolleyes:


  • Şimdi izmir açısından baktığımızda 850 hpa değerlerinde -3, 500 hpa değerlerinde -32 girişi var önümüzdeki 29 aralık sistemi için. Sistemi ilk görmeye başladığımızda izmir için çok güzel sinyaller vardı örtü ihtimali bile konuşulabilecekken durum buralara kadar geldi sistem resmen eridi. Hala yağış konusunda anlaşamamış modeller var ancak yağışta iç açıcı değil. Ben İzmirliler için spil dağının güzel bir görüntü sunabileceğine inanıyorum kar sınırı 600-700 rakımdan aşağı olmaz. Şu saatten sonra değişir mi bence çok düşük bir ihtimal yinede takip etmeyi sürdüreceğim.

  • Hiçbir şeyden kanser olmazsak Allah korusun şu modeller yüzünden kanser olacağız. Neredeyse 72 saat kalmış biri yağış verir ama soğuk moğuk yok der diğeri de kuru kuru buz gibi soğuk yağış mağış yok işine gelirse der. Eskiden cidden böyle değildi 72 saat kala en azından fikir belli olurdu teknoloji böyle gelişiyorsa bırak hiç gelişmesin.

    Einmal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • cumaya kadar değişim göstereceği aşikar,hiç bir modelde mutabakat tam olarak yok,yarın netleşeceğini umuyorum..

    Bi tık soğuk ve bi tık yağış her şeyi değiştirir.

  • nPJVmz.jpeg

    Şimdi izmir açısından baktığımızda 850 hpa değerlerinde -3, 500 hpa değerlerinde -32 girişi var önümüzdeki 29 aralık sistemi için. Sistemi ilk görmeye başladığımızda izmir için çok güzel sinyaller vardı örtü ihtimali bile konuşulabilecekken durum buralara kadar geldi sistem resmen eridi. Hala yağış konusunda anlaşamamış modeller var ancak yağışta iç açıcı değil. Ben İzmirliler için spil dağının güzel bir görüntü sunabileceğine inanıyorum kar sınırı 600-700 rakımdan aşağı olmaz. Şu saatten sonra değişir mi bence çok düşük bir ihtimal yinede takip etmeyi sürdüreceğim.

    GFS şu haliyle yağış verirse 500 hPa ve ani yer soğuması sayesinde yine kar sınırı 200-300 metrelere kadar inebilir. Meteogramda da çok hafif bir yağış olduğu halde kar sınırını 150'ye indirmiş. Ancak yağışı arttırırsa bu sefer ECMWF gibi soğuğu kırpar mı orası meçhul.

  • Tam bir yaşa gör sistemi işte ana senaryo zaten en soğuk olan o da -4 civarı. Yağışın başlağıdı anda hava yeterinde ısınmaz ise o zaman kar geçişleri sulu sepken olabilir yağışın şiddeti de önemi tabiki. Neyseki Nif var Spil var. İzmir yaa :) merkezden 1 saat uzaklaşıp denize girebiliyorsun 1 saat uzaklaşıp kar görebiliyorsun canım şehrim :gun_bandana::gun_bandana::gun_bandana:

  • Ogle güncellemesinde buradayız sinerji yapalım biraz -4 izotermi yeterli olur kar için 500 hpa si güçlü gorunuyor yağış da verirse tadından yenmez:/8103*

  • GFS şu haliyle yağış verirse 500 hPa ve ani yer soğuması sayesinde yine kar sınırı 200-300 metrelere kadar inebilir. Meteogramda da çok hafif bir yağış olduğu halde kar sınırını 150'ye indirmiş. Ancak yağışı arttırırsa bu sefer ECMWF gibi soğuğu kırpar mı orası meçhul.

    Katılıyorum ancak gfs böyle oynak ab leri ve yağışı ecmden daha iyi çözüyor bende ona göre yorum yaptım. Meteogram dew point,şehir ısısı rüzgar gibi bir çok etkeni verdiği değerlere tam yansıtamıyor 600-700 rakım demem bu yüzden.

  • Arkadaslar maalesef umutlarımiz tükendi yine diyagramin kötü çıkmasını bekliyorum ne yazıkki ki kar mar yok;(:thumbdown::cursing::bawling::31582

  • Ülkenin geneline bakarsaniz son 3 aydir muthis bir kuraklik söz konusu. Onumuzdeki tahminlere bakiyoruz yagis normale gore cok cok az. Yani cok degil subat mart gibi eyvah demeye baslariz. Her yerde yagmur dualarina cikilmaya baslanacak bir surece gidiyoruz adim adim. Allah sonumuzu hayreyleye