İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 16VNLp.jpg Konumum burası PergamoN hocam

    Şanslı yerdesin bu hangi verinin kar haritası mobile geçtim ben meteogram ve skew-t lere bakarak yorumda bulundum sadece düşük rakımda o denli bi örtü olmaz ama 3-4cm arası ihtimal mevcut Dediğim gibi.. benim söylediklerimde yalan bu saatten sonra atmosfer konuşur o kesimde özellikle yüksek rakımda bozdağda falan güzel kar olur ..

  • Bu arada siteye birkaç gün önce üye oldum. Kendim fen öğretmeniyim. Yağışlar konusunda az çok bilgim olduğunu düşünüyordum. Fakat siteyi takip ettikçe bilgimin neredeyse olmadıgını farkettim.


    Bu ecmf, wps gibi sistemleri indirip takip edebileceğim Google play uygulamaları var mı?

    Su an için hava#radar, accuweather ve windy uygulamalarını takip ediyorum. En gercekçi tahminleri hava#radar uygulamasının oldugunu tespit ettim. Çünkü yarım saatte bir hava durumunu takip ediyorum ve boyle bir tecrübe edindim.

    Son olarak yagışlar konusunda kendimi geliştirebileceğim ve yorum yapmamı sağlayacak, öğretebilecek site veya uygulama öneriniz var mı?

    Herkese iyi geceler...

  • Örnek verecek olursak şuan Balıkesir civarında Savaştepe üzerinde 850 hPa da -1 var ve sıcaklık 4.6 derece tabi Savaştepe rakım (293) bunu belirteyim eğer düz mantık biçecek olursak üst seviye -4 -5 te 300 m rakım için kar yağışı yeterli olacaktır. Deniz seviyesi için ise minimum -6 -7 gibi değerler şart .

  • Öncelikle hoş geldiniz.

    Tabii ki takip edebileceğiniz siteler mevcut.Bazılarının adreslerini altta paylaşıyorum.


    http://www.meteociel.fr/modele…h=6&code=0&mode=1&carte=5

    http://www.wetterzentrale.de/en/default.php

    https://www.havaturkiye.com/cg…6&HH=6&BASE=-&WMO=&ZOOM=0

    http://trhava.omu.edu.tr/


    Keyifli Forumlar.

  • emraheses2626

    Yaygın olarak kullanılan ve anlaması ve takibi daha kolay olarak '' Meteociel.fr '' sitesinden takip etmenizi öneririm hocam.

    Modelleri temel olarak anlamak oldukça basit diyebiliriz.Her parametrenin değerleri modelin altına bulunur.Yine yağış modelindede modelin altında yağış değerleri mm cinsinden bulunmak üzere 6 şar saatlik dilimler olarak gösterilir.Yağışların üstünde tırtık varsa yağış kky veya kardır.

    Ara ara sorarsanız detaylı olarak müsait bir kişi mutlaka cevap verecekti.Etiketleme yöntemi kullanırsanız o kişi ile daha hızlı irtibata geçebilirsiniz.

    Etiketleme işlemi;

    Enes Güleç(17)

    Yani @'in yanına etiketlemek istediğiniz kişinin tam ismini''nickname''ini yazmanız yeterlidir

  • gfs de yağışlarda bir tık artma var özellikle hafif iç kesimler için, çokta takılmamak gerek artık öğlen 12 sularında -4 ler merkez civarına girmiş oluyor Buda demek oluyor kar Sınırı 450 500 lere kadar iniyor öğle saatleri hemen akabinde saat 14 15 civarında soğuma iyice sokuluyor ve 100 150 metrelere kadar kar sınırı düşüyor. (Benim görüşüme göre) sabah saatlerinde güzel yağmur alıcaz öğle saatlerinde bu yağmur izmir ve Manisa bölgesi için 400 500 mtlerde kara çevirmiş olacak saat 16 civarlarında ise merkez ilçeler dahil havada kar ihtimali çok yüksek Buca Bornova kemalpaşa Manisa merkez ve çoğu ilçesi havadada olsa kar görecektir arkadaşlar 300 mt üstü için ise hafifte olsa örtü bekliyorum . İzmir merkez 100 mtye kadar olan kısım ise yağışın son saatlerinde havada kar görebilir örtü deniz seviyesinde beklenmiyor. Yarın burda birçok karsevdalısı arkadaşımızın yüzü gülecek. Herkese iyi akşamlar diliyorum.

  • Bu arada dewpoint (çiğlenme noktası) izmir merkez civarı için saat 13 14 ten itibaren uygun görünüyor yani 4 derecelerde bile o saatten sonra kky gözlemlenebilir 1 2 derecelerde yağış kara dönecektir o saatten sonra.

  • Kiraz'a mı gitsem acaba? 10-11mm saf kar vermiş. Saat 18:30'da Ödemiş-Tire minibüsleri bitiyor. Yağış 17 gibi kara dönecek. Birgi'de de öyle sanırım. Keşke ehliyet ve arabam olsaydı püüüfff X/ Kar'ı yağarken görmek bir nasip olmayacak bize :rolleyes:

    2 Mal editiert, zuletzt von Tireli35 ()

  • Kiraz'a mı gitsem acaba? 10-11mm saf kar vermiş. Saat 18:30'da Ödemiş-Tire minibüsleri bitiyor. Yağış 17 gibi kara dönecek. Birgi'de de öyle sanırım. Keşke ehliyet ve arabam olsaydı püüüfff X/ Kar'ı yağarken görmek bir nasip olmayacak bize :rolleyes:

    Saat 16:00 gibi kara dönmüş olur.