İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • bak anlaşamadığımız nokta bu neyi gorcez duymak istediğin en iyi sensin ise evet sensin eleştirilince ayarların kaçıyor ben sana su rakima yağar yağmaz demedim sana sadece izmirde bahsettigin rakımda yer yok dedim yerleşim yeri olarak oda espiri ile izmirde örtü olmaz dese idin daha kısa olur dedim ne kadar polemik istemisin meğer şuan dan itibaren dialog kurmaz isek sevinirim iyi akşamlar

  • Haktan hocam senin düşüncelerin neler sisteme hakkında bölge sorumlusu olarak .

    Şu anlamsız didişmeler bitsin genel hatlarıyla gece güncellemesinden hemen sonra açıklma yapacağım.

    Modeller dahi kendi içindeki senaryolarda farklılık gösteriyor.Gfs^ye göre bugün akşam üstü başlaması

    gereken yağış henüz saat 23:00'te başladı.Çok fazla söze gerek yok sanırım.;)

  • Arkadaşlar gereksiz polemiğe gireceğinize kaynak göstererek tahmin yapabilmeniz serbest .Herkes tahminini yapabilir veriye dayandırarak .Tabi her önüne gelen tahmin yapacağı anlamına gelmiyor aşağı yukarı forumda kimin ne kadar bu konu hakkında bilgili olduğunu biliyoruz zaten .Eleştireceğinize başkalarını sizde tahmin yapın biz karar verelim sistem sonunda kim bildi diye .

  • saolun hocam örtü olmamasının nedeni sulu kar olmasımı? iyi akşamalar :)

    Yağışlar hafif ve yerdeki yağmurun üstüne kara dönecek ıslak zeminde sıcaklık 0 derecenin altına düşmeden yerde kar tutması çok zordur ( bu yağışın yoğunluğuna bağlı değişkenlik gösterir) ve sıcaklıklar o kadar (yağış anında düşmeyecek)

    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • Herkese iyi akşamlar.. sadece öngürüye dayalı bir soru sormak istiyorum tecrübeli hocalarıma. Normalde yağışlar bugün akşamüstü kuvvetlenecekti fakat şu an doğru düzgün yağış almadık. Acaba doğanın bir olayı olup yağışların ötelenme ihtimali olabilir mi ? Ve böyle bir durum olursa soğukla çakışma ihtimali de yüksek görünüyor. Herkese saygılar iyi akşamlar.. inşallah yarın onca insanın duası kabul olur güzel bir kar alırız

  • @Zorroo35 takip ettiğim kadarıyla bu saatler itibariyle yağış hafif gözüküyor,radara bakarsak ufak kütleler var ama yağış bırakma potansiyeli yüksek,esas yağış gece 3-4de başlayıp yarın gün boyu devam ediyor,artık radar ve soğuk havanın girişini takip edip göreceğiz nerelerde neler olacağını,belki süpriz yapan yerler çıkar allahtan umut kesilmez ;)

  • Benden bu kadar yarın görüşürüz şimdi mevcut sıcaklıkları atıyorum sabaha en azından 1-2 derece düşük olması gerekir mevcut sıcaklıkların.


    İzmir:9,4

    Aydın :7,1

    Manisa: 6.2

  • PergamoN hocam şu bağyurdu konusu ilgimi çekti. 8 km doğusunda 200 metre civarı yüksekteyim bağyurdu 'nun. O bölgede yağış biraz fazla gibi anladım yazdıklarınızdan. Nıf dağından bozdağa doğru geçtiğimiz sistemde çok güzel yağış aldık , yine aynı olurmu buralar? Ayrıca tahminlerinizi ilgi ile takip ediyorum. Realist birisiniz.

  • PergamoN hocam şu bağyurdu konusu ilgimi çekti. 8 km doğusunda 200 metre civarı yüksekteyim bağyurdu 'nun. O bölgede yağış biraz fazla gibi anladım yazdıklarınızdan. Nıf dağından bozdağa doğru geçtiğimiz sistemde çok güzel yağış aldık , yine aynı olurmu buralar? Ayrıca tahminlerinizi ilgi ile takip ediyorum. Realist birisiniz.

    Doğuya gittikçe yağışlar artıyor bu alçak basınçın konumuyla ve derinliği ile ilgili yağış olarak bi merkeze göre çok daha iyi yağış almalısınız verilere göre bağyurdunu özellikle belirttim ki kemalpaşa merkezde örtü beklemediğim için bağyurdu kemalpaşanın köyü diye biliyorum kemalpaşa 3mm yağış alıcaksa bu bağyurdunda 5mm (misal) onun daha doğusunda 8mm olabilir ama ne kadarı kar olarak düşer incelemek lazım salihli civarında örtü ihtimali mevcut oraya yakınsan.

  • İcon ve euro4 te yağışları erken çekmiş artık iş radara kaldı modellerin işi bitti..

    İki modelde istikrarlı bir şekilde bir kaç gündür yağışı erken bitiriyor zaten.

    Lakin global modeller de dahil hiçbirinin yağışı vs tam manasıyla

    tutturabildiğini malesef göremedim şu ana kadar.