İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Geçmiş yıllardaki 2017/2015 vb) açıklardaki büyük depremlerin etkilerini yaşıyoruz (midilli,çanakkale ve karaburun açıklarındaki depremler) siyahla işaretlediğim alana kadar 5,0/5,5’a varan depremler gayet normal değerler. Büyük bi depremi tetiklemez bana göre asıl korkulması gereken hat mavi ile çizdiğim yerdir (şahsi düşüncem) orası aktifleşmemeli zira orlardada 4-4,5 gibi değerler olursa byk bi depremi tetikleyebilir.. (6/6,5 gene aynı hat üzerinde seferihisar,urla,karaburun) çünkü 12 haziran 2017de gerçekleşen karaburun açıklarındaki depremin artçı kırılmaları işaretlediğim alan üzerine doğru ilerlemiştir 1200+ den fazla artçı olurken bunların 2 si kara üzerinde olmak üzere 4< - <5.5 arasında toplam 13 artçı meydana gelmiştir..


    5ad12e9.jpg

    Einmal editiert, zuletzt von PergamoN ()

  • Felaket tellallığı olacak biraz ama bilgilendirme amaçlı yazıyorum. İzmir fayı var tam şehrin altından geçiyor. En son 1600'lü yıllarda 7lik deprem üretip şehri yerle bir etmiş o zamandan beri de uyuyor. Dua edelim bu uyanmasın en az 6'lık üretir. Bir de Sisam'dan geçen fay da tehlikeli orada da 7'lik potansiyel var. Allah korusun bölgemizi.

    2 Mal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • Felaket tellallığı olacak biraz ama bilgilendirme amaçlı yazıyorum. İzmir fayı var tam şehrin altından geçiyor. En son 1600'lü yıllarda 7lik deprem üretip şehri yerle bir etmiş o zamandan beri de uyuyor. Dua edelim bu uyanmasın en az 6'lık üretir. Bir de Sisam'dan geçen fay da tehlikeli orada da 7'lik potansiyel var. Allah korusun şehrimizi.

    Ses yapma uyanmaz korkma

  • 5aG5Lz.jpg


    Şehirdeki fay hatları da bu şekilde. Burda İzmir için korkulması gereken faylar İzmir, Karaburun ve Sisam'dır. Bu faylar uzun yıllardır uyuyor. Midilli zaten 2017'de boşalttı. Midilli'deki enerji Karaburun'a geçmiş olabilir oradan ilerleyen yıllarda bir 6'lık bekliyorum.

    Einmal editiert, zuletzt von Onur35 ()

  • Şehirleşme düzgün olsa endişelenmeye gerek olmayacak .Önüne gelen bina dikiyor tipleri görsen bide görende holding sahibi geliyor zannedecek bir yüryüşleri var görende holding sahibi zannedecek ordan burdan malzeme çalıp bina diken barzonun teki oysaki ^^

  • Onur35 deprem bildirim konumuz var bu konuda depremle ilgili bilgi veri şeklinde iletiler var oraya yazarsanız daha iyi olur..


    Berkant 776 yazı tarzınız, kullandığınız kelimeler vs hoş değil, lütfen bu konulara dikkat edin, 2-3 gündür sürekli şikayet var hakkınızda, bu şekilde devam ederseniz ceza alacaksınız..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

    Einmal editiert, zuletzt von Narsil ()

  • Onur35 bu konulara ilgin varsa (depremler) o tür fay hatları haritalarına bağlı kalma zira çok gelişi güzel ve ayrıntısızdır..

    bu tür konularda devletimizin afad olsun ,fay hatları için maden tetkik ve arama genel müdürlüğü (MTA) olsun, bir sürü çalışması ve gerçekleşen depremlerin raporları var. Depremler aslında gerçekten tahmin edilebilir bana göre hangi bölgede hangi büyüklükde olabileceği gibi, tahmin edilemeyen tam ne zaman gerçekleşeceği :( urla deprem fay...pdf < urla tarafı fay haritası izmir deprem fay.pdf < izmir ve civarı fay haritası.

  • Hava gittikçe 1985 sinoptiğine benzemeye çalışıyor. Şubat ayında bize ekmek çıkabilir.


    1985 Şubat ege bölgesi hava hadiselerini kapsayan paylaşım yapılırsa çok iyi olur.


    Arşivlere baktım tıpa tıp aynı gidiyor.


    1985 Şubat ta kıyı ege ye kar yağdığı efsane olmuş mudur acaba?

  • Atmosferin yapısı gereği hiç bir sistem birbirinin aynısı etkiyi yapmaz , 1985 bazı bölgelerde efsaneyken hafif oynamayla kestanede olabilirdi o bölgeler için :) diyeceğim o tür sinoptikleri sadece fikir edinmek için bakın. Önümüzde 2 ihtimal var ya 8-9-10 şubat tarihlerinde sibirya kökenli bi sistem daha çok doğu bölgeler (karadeniz özellikle doğu karadeniz ve doğu anadolu) taraflarına inecek yada bugün ki gibi azor kendini yenileyip karasal polar (10-15 şubat arası) indirecek 2 si birdende gerçeklebilir engel teşkil etmez. Benim beklentim 5-6 gün öncede dile getirmiştim karasal polardır , özellikle azor sibiryala direk bağlantı kurmayıp biraz daha dikine çıkabilirse bölgemizde gayet ciddi kar yağışlarına sebebiyet verebilir. Direk bağlantı kurup (sibiryala) blokaja giderse ( bu ihtimalde ağır basıyor) mecbur uygun sinoptiği bekleyeceğiz istemediğimiz görüntülerle karşılaşabileceğimiz gibi. çok daha uzun süreli kar yağışıda alabiliriz birşeyler olacak ama kesin konuşamıyorum ne yazıkki kar alma potansiyelimiz gayet yüksek takibe devam..

  • Modeller o kadar itici geliyorki gözüme ne aksiyon ne hareketlilik var.Kutuplar bile daha hareketli ^^

    Güncelleme sayfasında da belirttim önümüzdeki sistem Polar-Sibirya işbirliği olacak.

    Ayrıca unutmadıysanız bundan yaklaşık iki hafta önce forumda esamesi okunmazken

    sayfamızda 80'li yıllara özellikle de 1985 sinoptiğini paylaşarak atıflarda bulunmuş, ipuçları vermiştim.

    Kimse kusura bakmasın fakat uzun vade de mütevazi olamayacağım.:)

    Aybaşı itibariyle yavaş yavaş sinoptik oturmaya başladığında hep beraber takip edeceğiz.

    Sabretmenin mükafatını inşallah alacağız bu sene.Her zaman vurguladım o sene bu sene olacak.;)

  • Hocam bahsettiğiniz yıllarda ben dünyada yoktum ^^birazda bu işte tecrübe lazım bende yok o bu yüzden olumsuz konuşsamda her zaman bu tecrübe eksikliğinden dolayı kapıyı azda olsa açık bırakıyorum .