İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hayalprestçi olmaya gerek yok 10cm bekliyen varsa kıyılarda avcunu yalar. Hala %100 netleşmesede akşam belli olur artık daha sonrada bakmayacağım modellere bu sistem için anı yaşamak sıcaklığı takip etmek yeterli olur. Önemli olan Cumartesi günü saat 10-11i ve sonrasını kurtarmak. Tahminimce -7-8 arası o civarı birşey gelecek -10a ihtimal dahi vermiyorum. Buda kıyılarda örtü yapmaz havada kar taneleri görürsün anca. 100-150metre arasında belki kar yağışı görülebilir ama oda yerleri beyazlatırmı emin değilim beyazlatsa bile uzun sürmez. Garanti olsun istiyen varsa 300 metre üstüne çıkıp o anın keyfini çıkarabilir. Şahsen ben öyle yapacağım.. Artık gözümü Ayın son günler ve Martın ilk haftasına çevirdim oda olmazsa Oraj beklerik :)

    Çoğu yazdığınızla hem fikirim kıyılarda 10 cm kar görülmesini beklemek hayalperestlik bence de

    GFS hariç 850 hPa da -10 sokan 1 tane bile model yok

    Tüm modelleri kendine çekebilecekse GFS helali hoş olsun diğer tüm modelleri çöpe atacam

  • Hayalprestçi olmaya gerek yok 10cm bekliyen varsa kıyılarda avcunu yalar. Hala %100 netleşmesede akşam belli olur artık daha sonrada bakmayacağım modellere bu sistem için anı yaşamak sıcaklığı takip etmek yeterli olur. Önemli olan Cumartesi günü saat 10-11i ve sonrasını kurtarmak. Tahminimce -7-8 arası o civarı birşey gelecek -10a ihtimal dahi vermiyorum. Buda kıyılarda örtü yapmaz havada kar taneleri görürsün

    şahsi fikriniz için bu kadar Agresif ifade kullanmaya gerek yok

    Belki de siz avucunuzu yalamış olursunuz 😀

  • şahsi fikriniz için bu kadar Agresif ifade kullanmaya gerek yok

    Belki de siz avucunuzu yalamış olursunuz 😀

    Agrasiflik yokki mesajımda olabilecek senaryoyu yazdım sadece. Sistem anı geldiğinde yanlışsa yanlış doğruysa doğru der geçerim. Yukarda 1 arkadaş en az 10cm yazmış onu gördükten sonra daha doğru bilgiyi paylaşmak istedim sadece. Ben zaten bulunduğum bölgede avcumu yalamış olacağım kabullenmişim zaten bunu. Bunda bi art niyet aramayınız lütfen. Çıtayı yükselten arkadaşlar var onlar yanılıyorlar tepkim onlara.

  • Agrasiflik yokki mesajımda olabilecek senaryoyu yazdım sadece. Sistem anı geldiğinde yanlışsa yanlış doğruysa doğru der geçerim. Yukarda 1 arkadaş en az 10cm yazmış onu gördükten sonra daha doğru bilgiyi paylaşmak istedim sadece. Ben zaten bulunduğum bölgede avcumu yalamış olacağım kabullenmişim zaten bunu. Bunda bi art niyet aramayınız lütfen. Çıtayı yükselten arkadaşlar var onlar yanılıyorlar tepkim onlara.

    eyvallah haklı olduğunuz yön çok

    Ama avucunu yalamak bence ağır ifade

    Ayrıca çıta da yüksekecek bir ortam var

    Godzilla dahil -16 hiç bu kadar yaklaşmamıştı şehrimize f712b99.png

    4adadb2.png

  • Cold.EFso O cümleyi kötü anlama çekmemek gerekir diye düşünüyorum çünkü ne anlamda dediğim ortadadır ki buna bende dahilim yani bende başlarda acaba olabilirmi diyordum bende hayal kırıklığı yaşadım ve yaşıyacağım kendi bölgemde. Bu yüzden yüksek biryerlere çıkacağım yine her sistemde yaptığım gibi. Özet olarak pencere başında kahvesini alıp kaldırım ve çimlerde oluşacak kar birikimini bekliyecekler havada kar görür demek istedim o ifadede başka bir anlamda demedim, bunun içinde onlarında yükseklere vurgun yapmasını tavsiye ediyorum. Sisteme gelirsek hocam valla ben ümidimi kestim ama son olarak akşam bidaha bakayım diyorum. Anlaşılan siz hala son bi umut arıyorsunuz yada gfsye biraz güveniyorsunuz. Hep gıdımla adam gibi kar yağışı kaçırıyoruz bu insan çok koyuyor. Hadi sistem hiç gelmese eyvallah diyecem başlarda kafkaslara iniyordu sonra bize sonra İtalya tarafına bile gitti.