İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • kar haritasına güvenım zaten hiç yok.kıyılar için kesınlıkle rüya görüyor hep.geceden sabaha bu degısım çok üzücü.takip etmeklten başka secenegımız yok maalesef..

    Ecm -10 verdi ya muhtemelen ondan dolayı kıyılara örtü demişlerdir

  • Epsde kötü geldi. Ecmye göre şakır şakır yağmur ve kky olur yüksekler kurtarır. Kar haritası felan hikaye yükseklerdeki yağışı kıyılar içinde aynı gösteriyor yada kky kar yağışına dahil 2sinden biri olduğuna eminim. Akşama değişmezse eğer sistem büyük ihtimalle bu şekilde gelir ve herkez sinir hastası olur yine 1-2 derecelerle kar yağışını kaçırdık diye. Yükseklere akın ederiz bizde. Temennimiz akşam değişmesi bıktık artık son 96-120saat arası kuş olan sistemlerden. Ayrıca Gfsye görede sahiller yine sıkıntılı.

    graphe_ens3_mky2.png


    108-580GR_mob6.GIF

    Bunu da çok güvenme 1 2 derece sapma olur aşağı yönde.

  • Sıcaklık kırılmasında tek sorun bence AB değil. Her AB'de 3-4 derece kırılsa Istanbul'a siklonik kar yağmaz. Bu sistemde Azor merkez sıcaklığının yüksek olması konuşuldu misal. Bence soğukların üzerine yatan YB'de soğukları koparıyor.


    Birde modeller bence uzakta soğukları abartıyor. Özellikle uzmanlar bu konuyu araştırmalı bence.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Yusuf Eskinazi Gfsnin sıcaklık haritasını diyorsanız evet belki 1 veya 1 bucuk derece fark olabilir ama o şekilde bile yine gündüz sahillerde sıkınıt olabilir 2 demiş 0ın altına inmeli. Zaten elimizde tek iyi görüntü gfs kaldı bakalım oda ne diycek. Ecm ortalamayı yukarı çok çekmiş niye öyle oldu çözemedim 12saatte ne değişti.. Moralimi acayip bozdu ne diyeceğimi bilemiyorum vadede kısaldı.

  • Arkadaşlar çok yazmam buraya çok eski bir uyeyim sadece eski mailimi ve şifremi unuttum için yeni üyelik açtım bunu neden yazıyorum 2gunluk adam gibi görüp degerlendirmeyin yazdıklarımı diye...

    Gençlerin kanı kaynıyor haklılar ancak birazcık sakin olun 1guncelleme ile efsane getiren siz 1guncelleme ile baharı getiren yine siz ? İstanbulun havası değişiktir çözmek zordur ama ben bugün sokağa çıktığımda sisi gorunce dedim ki kar yolda!! Lütfen sakin olun hemen karalar bağlamayın düzenlediğini rayına oturduğunu göreceksiniz.

  • 7 Ocak sisteminde bile son 2 güne kadar büyük değişimler olmuştu o yüzden sizlere erken sevinmeyim demiştim ama şimdi de hemen üzülmemek lazım gfs yi beklemek lazım

  • Mesela bir gecede ortalamayı -8'e yğkselten modellerden akşam ne beklenmesi sürpriz olmaz? Tabiki ortalamayı tekrar -10 altına düşürmesi. Dün gecede yazdığım gibi; bu takip minimum çarşamba akşamını görür. Öğlen GFS, GFS-P ve ICON önemli. :chinese:

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • ExcuseMe hocam, geçen günlerde yakaladığın pozitifliği bırakmasan.. yorumların kıymetli olduğu için ılıkçılar güç bulup ortayı bulandırmaya :)

    Umudumu tamamen kesmedim zaten o ılıkçılar nedense birkaç görünen olumsuzluğu yazdıktan sonra ortaya çıkıyor. Ben model ve şuanki görünen durumu yorumluyorum %100 öyle olacak demiyorum bilenler biliyor ;) Yoksa tabikide direnmeye devam akşama kadar. Sadece dün akşama göre bariz bozmayı anlatmaya çalıştım kısaca. Dün akşam nasıl sevindiysem bu sabahda okadar üzüldüm, bu akşam ben noktayı koyarız herhalde modellerde yine kararsızlık olursa yarın bakarız tekrar.

  • ExcuseMe hepimiz insanız iyi çıkınca ne kadar seviniyorsak kötü çıkınca da bir o kadar üzülüyoruz.

    Ama en azından son 2 senedir anlaşılan birşey var ki (en azından benim için öyle) modeller son 24 saate gelmeden hiçbir şeye güvenmemek gerekiyor.

    Akşama ECMWF'nin düzelmesini takip etmekten başka elimizden başka bişi gelmez (DUA hariç bolca DUA edebiliriz.)