İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kışı kış yapan "kar"dır. Gerisi teferruat. Model takibini bile kar kovalamak için yapmıyormuyuz. Kimse kimseyi kandırmasın şimdi. Yazın oraj ve yağmur kışın kar takibi yapılır. Misal bir futbol maçında yüzde 70 topla oynayan bir takım maçı,2-1 kaybetse ne güzel top oynadı mı diyeceğiz. Geçiniz bunları efenim. Kendinizin bile kabullenmeyeceği bir durumu başkasına kabullendirmeye çalışmayın.

  • Kışı kış yapan "kar"dır. Gerisi teferruat. Model takibini bile kar kovalamak için yapmıyormuyuz. Kimse kimseyi kandırmasın şimdi. Yazın oraj ve yağmur kışın kar takibi yapılır. Misal bir futbol maçında yüzde 70 topla oynayan bir takım maçı,2-1 kaybetse ne güzel top oynadı mı diyeceğiz. Geçiniz bunları efenim. Kendinizin bile kabullenmeyeceği bir durumu başkasına kabullendirmeye çalışmayın.

    Bu top bana sanıyorum. Bana değilse kusura bakmayın. Şimdi yanlış anlaşılan noktalar var :

    1- Öncelikle mesajlarım kimseyi kabullendirme amacı taşımıyor. Mesajlar Vintersaga tarafından atılır ve onun fikrini yansıtır. Kimseye fikrimi kabul edeceksin zorlaması mı yapıyoruz?

    2- Cılız soğuk hava dalgası takibi yapıyorum vs. şeklinde bir cümle yazmadım. Mesajım kar takibi yaparım, kar yağdırmasa dahi soğuk havayı severim niteliği taşıyor. Yani bende kar yağmasını isterim ama yağmasa bile soğuk havada mutlu olurum.

    3- Kışı kış yapan kar değil soğuk hava ve yağıştır. Şartına göre bu yağmur veya kar olarak düşer.

    4- Sizin mantığınızda şunu mu diyor : Oraj olacaksa olsun yoksa yağmur yağmasın? Sizin kar ile alakalı dediğiniz tam olarak bu.


    Bjk123 Erken bir alıntılama olmuştu, mesajı düzenledim.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



    2 Mal editiert, zuletzt von Vintersaga ()

  • Kış gayet normal geçiyor, sahillere kar yağmadı diye kış kötü geçiyor diyemeyiz. Barajlarımız dolu, dağlarımız karlı, çok çektim susuzluktan barajlardaki yeterli suyun olmadığı zamanları ya unutunuz, yada hiç yaşamadınız. Bidon, bidon su taşırdık. Rabbim susuzluktan korusun.

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Aristokrat konu İstanbul konusu haliyle iyi geçtiği söylenemez. Tabi bu şu demek değil ki İstanbul'a kar yağmadı kış kötü geçti. Hayır kış gayet güzel geçti lakin konu İstanbul özelinde olunca şu aşamada pekte iç açıcı geçtiği söylenemez

  • Şu 14-20 Şubat arasında ne koparsak kar. Buranın akıbetide de ancak P.tesi,Salı oturur. Ama oldu olacağı en başından beri belli,kaderimiz maksimum 850hpa'da -8 civarı. Bu da benim gibi içeri ve yüksek kesimlerde oturanlar için kafi ama kıyılarda olanlar için sıkıntı. Bu gibi durumlarda yer soğuğuda şart. O zaman 850hpa 0 bile olsa yeter. Bu sistemi güçlendirmeye çalışacağız, etinden sütünden son demine kadar istifade etmeye bakacağız.Sonrasında da ay sonu Mart başı gibi bir atak daha alma ihtimalimiz var. Ancak İskandinav blokajı sebebi ile sistemi İtalyaya kaptırma riskimizde mevcut. Eğer kaptırmazsak senenin en iyi sistemini alabiliriz.

  • -7 -8 li sistemlerde karayel olursa Havaforumdan ayrılmayan varlık hocamizin dedigi gibi bermuda efsanesi olur. Istedigimiz olmassa karayeli beklicez.

    Eğer bunu Dek açısından söylüyorsan maalesef hayır. Çünkü karayel Bermudaya yaramaz. Avrupa yakasının yıldızı Poyrazda parlar. Şurada temizinden bir -10 girse rüzgar poyraz zaten buda Bermudanın güzel şeyler görmesine yeter. Ayrıca güçlü bir karayelde -7-8'e bile gerek yok. -1 bile yetiyor, bakınız 20 Aralık 2012.


    -7-8'de İsranbulun yüksekleri için yeterli bir değerdir. Hatta kıyılar içinde dewpointi 0'a inerse.

  • Yaşı büyüklerin 3-5 cm lik sistemleri kayda almaması normaldir şubatta bizim site tontonları ağırlıkta olduğu merkezi sistem 16 saat full yakıyoruz kışı t-shirtle geçiriyoruz.geçen ay 400 tl geldi.Yani kar gelse de gelmese de fark yok.Sebze meyveyi fiyatını arttıran zaten kar değil fırtınalar.Sağlık açısından iyi oluyor hormondan uzak tutuyor fiyatların artması:P:P:P

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...