İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şu diyagram düşse düşse-5’lere düşer oda pek işimize yaramaz. Efsane diyebileceğimiz veya ciddi bir sistem olmaz

    Kışa hızlı başladık, erken durduk umarım gelişmeler lehimize döner

  • Kışın başından beri niye böyle oluyor anlamış değilim. Gerçekten entresan bir kış oluyor.

    Yine başı iyiydi hatta ürkütücü derecede basınç yerleşimleri lehimizeydi! Ben Aralıkta kar falan görmek istemiyorum artık Ocak Şubat kar olsun ama adam gibi olsun. Kıyılara yerde 20-30 cm kar yapacak ve minimum 3 er gün yerde kalacak iki sistem bile hasreti bir ölçüde dindirirdi. Bu kış bu şekilde sistem almadan biterse benim tahmin yaptığım son kış olacak!

  • Tükenmişlik sendromu var herkeste. Ülkede, özellikle de metropollerimizde huzur veren o kadar az şey var ki hepimiz kar yağışına bel bağlayıp onunla mutluluk ve huzur bulmayı planlıyoruz. Gelmeyince de hayal kırıklığı büyük oluyor maalesef, sıkıcı hayata devam.

  • Yine başı iyiydi hatta ürkütücü derecede basınç yerleşimleri lehimizeydi! Ben Aralıkta kar falan görmek istemiyorum artık Ocak Şubat kar olsun ama adam gibi olsun. Kıyılara yerde 20-30 cm kar yapacak ve minimum 3 er gün yerde kalacak iki sistem bile hasreti bir ölçüde dindirirdi. Bu kış bu şekilde sistem almadan biterse benim tahmin yaptığım son kış olacak!

    Hocam her sene böyle esrarengiz olacak diye bir şey yok. Atmosferik azizliğin cezasını kendinize kesmenize gerek yok ama atmosferin veya modellerin böyle dansözlük yapmasının sebeplerini araştırmak lazım. Bunun için yine siz ve sizin gibi hocalarımızın tecrübe ve bilgilerine ihtiyaç olacak.

  • Ben 2 sinide istediğim için araftayım ya kasım aralık peşpeşe ama sıradan sistemler alıp umutla ocak şubatta birşeyler beklemek,ya da kasım aralıkta birşey beklemeden ocak şubatta baba sistemleri kovalamak...


    benim tahmin yaptığım son kış olacak!

    Hocam seneye bu araf durumu olmayacağına kalıbımı basarım şimdiden.O yüzden gelmese bile son demeyin ama gelecek sene de olmazsa o zaman size hak veririm...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Kışın en şiddetli zaman dilimi olan 15 Ocak-15 Şubat arasını maalesef kar manasında kötü geçiriyoruz. Sadece 16-17 Ocakta görsel şov aldık. O günden bugüne kadarda işler aleyhimize döndü ve 5-6 günde öyle devam edecek. 7 Şubattan itibaren döngü değişecek. Soğuk tarafa geçeceğiz ama kış daha çok 18 Şubat ve sonrasında kendini hissedirecek.


    Kışın gidişatı 2015 gibi duruyor. Hızlı bir dönem geçirmiştik, 25 Aralık-15 Ocak arası, bu senede öyle oldu. O senede 15 Ocaktan sonra 17 Şubata kadar İstanbul da kar görülmedi. Sonra yine kış kaldığı yerden devam etti. Hatta iç kesimler ve anadolu da Nisan sonlarına kadar kış şartları görüldü.

  • Yaw kimse tahmin yapmasın forumuda kapayıp gidelim o zaman :D 5 kışda boş geçse tahminlerden mahrum bırakmayın bizi valla, hadi istanbul için neysede izmirli napsın bu durumlarda :D

  • İzmir'li olarak cevap hakkı doğdu.Müsadenle sevgili Vintersaga kardeşim.:)

    İstanbul olarak sizler bu kadar karamsar iseniz biz İzmir'li olarak ne yapalım.

    Kaldı ki bu dönemi ben şahsen atmosferin şarj dönemi olarak kabul ediyorum.

    Yaş itibariyle 80'leri yaşamış biri olarak söyleyebileceğim bu kış burada bitmez, bitmeyecektir.

    Genel manada gidişatı incelediğimizde 5,6 Şubat kırılmanın başlangıcı 9,10 Şubat

    ise büyük ihtimalle fitilin ateşlenebileceği tarihler olarak görünüyor.Paterni en azından

    ben öyle okuyorum.Pazartesi itibariyle modellerin daha heyecan verici bir hal alabileceği

    beklentim kuvvetli.Fazla uzatmadan şahsım adına ben fazlasıyla umutluyum sizlerde

    umudunuzu kaybetmeyin.Dinamikler bakımından bu kış her an her şeye gebe.

    Hepinize sevgiler saygılar Arkadaşlar.:)