İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam sizin çektiğiniz fotoğrafın açısı dogru değil. Uludağ, objektifinizi 30-40 derece daha doğuya çevirseydiniz kadrajınıza girecekti. Tabiki böyle bulutlu bir günde görülme şansı yok. Bahar aylarında YB etkisinde olduğumuz günlerin sabahında Istanbulun rakımı birazcık yüksek hemen hemen her noktasından rahatça görünüyor. Aralıksız haftalarca her sabah fotoğrafını çektiğim günler oldu bir kaç yıl önce. Görünür olduğu bir gün fotoğrafını burada paylaşacağım :)

    Bizim köyden 190 Rakımlı yerden uludağ gözüküyor :D

  • size bir soru .


    mesela yogun tipi seklinde kar yagıyor,


    Bu kar yagışı sırasında siz istanbulda nerde olmak isterdiniz?. evde, sokakta, kalabılk bir ilce merkezinde , bir vapur iskelesinde . vs vs


    gece veya gundüz diyede ekleyebilirsiniz .

  • size çılgınca gelecek ama ben Kar yağmayan bir şehirden kar yağan şehre uçakla inmeyi çok seviyorum

    17 Şubat 2015’te yoğun tipide Sabiha Gökçene o gün inebilen tek uçakla indim , muazzamdı, anlatılmaz yaşanır :)

    15 Ocak Hızlı sistemde de Sabihaya iniş yaparken kütlenin içinden geçtim müthiş kar yağıyordu yerden 300 metre yüksekte bile, yerde biraz daha sulu ama yine tipi şeklindeydi , uçakta beş nokta on şiddetinde sarsıntı oldu , herkes bildiği bütün duaları okudu , ne kadar da Dini bütün uçakmış dedim Gülerek :))

  • Gece gündüz fark etmez, evde cama dayanıp sıcak bir şeyler içerim, yağışı izlerim ve örtü oluşmasını beklerim, örtü oluşunca da... :)

  • zlod mamba Biraz sacma gelebilir ama bisiklet sürerim 1/kahkahas23s1

    Keşan Eriklİ'ye Aralık ayında gitmiştim, hem kar bekleniyordu o yüzden gittim hem de yazlık sonuçta yıldan yıla gidiyorduk arada bir gidip bakmak gerekirdi, MGM yağışı akşamüstü için vermişti ben de öğlen bisiklet sürüyordum, ilçe merkezine kadar gittim ve acayip bir kar başladı, o kar içinde merkezden yazlık köye korku içinde sürdüm ve köye geldiğimde her yer bembeyazdı harika bir sürprizdi, ilk kez o zaman karda bisiklet sürmüştüm ve akşama kadar 20cm örtü olmuştu. İlçeden dönerken bir abinin bana manyak mı bu dercesine bakışlarını unutamıyorum bu karda bisiklet mi sürülür diye :)

  • Evde sıcak çikolatalı sütümü içerek lapa lapa yağan karı izlemek ve diğer arkadaşımız gibi örtü oluşmasını beklemek


    Ardından akşama doğru örtü oluşması ve aşağı inip örtü olan yerleri korumak çünkü insan kaç cm yağmış diye merak ediyor kardan adam ve kartopu oynamak


    Ardından sabah uyanıp bir heyecan ile cama bakmak ve koruduğum yerde gidip en en az 30 cm kar görmek ve kütür kütür kar sesi duymak nasıl


    :):)

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Evet, arda arda bir kac gün kar yagdıgı günlerde , sabah uyanıp bakalım ne olmus diye bakmak gercekten cok guzel , heleki akşamdan yogun bir tipi ile bırkmışsan :)

  • GFS/P İstanbul'a çoğu zaman 15 cm göstermesine rağmen 1 cm bile kar göremedim ben konumum adına.Modellerde en istikrarlı olarak ECMWF diyebilirim.Çoğu zaman İstanbul (özellikle kıyı kesimler) için kar yok dedi ve kar yağmadı da zaten.Bu yıl da kıyılar için kötü geçiyor diyebilirim geçen seneye göre tek farkı 1-2 kere havada da olsa kar gördük o kadar.

  • GFS/P İstanbul'a çoğu zaman 15 cm göstermesine rağmen 1 cm bile kar göremedim ben konumum adına.Modellerde en istikrarlı olarak ECMWF diyebilirim.Çoğu zaman İstanbul (özellikle kıyı kesimler) için kar yok dedi ve kar yağmadı da zaten.Bu yıl da kıyılar için kötü geçiyor diyebilirim geçen seneye göre tek farkı 1-2 kere havada da olsa kar gördük o kadar.

    Modeller DEK'in aklını okuyamaz belki de kar bekledikleri gece DEK sizin oraya uğrayıp başka bir yeri sizin şimdiki durumunuza düşürebilirdi ayrıca dramatik rakım farklarını da pek algılamazlar örneğin koca ilçede tek yüksek yer benim evim ve çevresi diyebilirim (dik bir yokuş sağ olsun) ama kar haritalarında benim evimi de aynı kefeye koyuyor ve bu yüzden bana beklenenden fazla kar yağıyor. Kıyılara sabit rakım, iç kesimlere da daha yüksek olan bir sabit rakım veriyorlar. Bakma Paralel yeni teknolojilerle oluşturulduğu için bu rakım konusunda diğer modellerden daha duyarlı ama hala noktası noktasına algılayan kusursuz bir model yok.