İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İçinizi rahat tutun arkadaşlar koskoca bir şubat ayı var önümüzde. Tamam modeller ocak ayını İstanbul için kapattı kar bakımından ama şubat için güzel sünyaller veriyor. Hep beraber bekleyip görecez arkadaşlar. Hakkımızda yüce rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah

  • Ben istanbulda olmayacağım şubat 2. Haftaya kadar ama benim görüşürüm ocak çıkmadan istanbulun kar alacağıdır. Hissiyattan öte inanıyorum. Göremeyecej olmam üzücü ama kısmet değilmiş napalım.

  • Efkan 85 hocam nacizhane yanlış bildiğiniz ya da dile getirdiğiniz şeyler var, ülkemize baba sistemler ya polar atakla ya da sibirya ile gelir yani YB hareketleriyle gelir. Azor yükselir şartlar uygunsa yukarıdan kutup soğuklarını aşağı atar ya da sibirya YB si batıya genişleyerek koridor oluşturur ve ya gelebilecek sistemleri destekler ya da kendisi de kalkıp gelebilir. Adını tarihini duyduğunuz bütün efsanevi sistemleri bu basınç dizilimleriyle aldık ya da alacağız. İzlanda AB si denizel bir ab dir ve bu yukarıda saydığımız YB lerle kıyaslanmaz derecede soğuk kökeni yetmez. KItaya babalar gibi dalsada gelene kadar gücünü yitirir.

    Baybars hocam öncelikle benden çok daha bilgilisiniz bundan şüphem yok, dediklerinize sonuna kadar katılıyorum... benim dediğim varsayımdan ibaret , yani eğer bu akıntı olmasaydı çokdaha güçlü sistemler alırdık , soğuk kışlar ve bol karyağışı

  • Baybars hocam öncelikle benden çok daha bilgilisiniz bundan şüphem yok, dediklerinize sonuna kadar katılıyorum... benim dediğim varsayımdan ibaret , yani eğer bu akıntı olmasaydı çokdaha güçlü sistemler alırdık , soğuk kışlar ve bol karyağışı

    estf hocam bizim bilgimiz kocaman çölde ufak bir kum tanesi, bu forumda ne bilgili insanlar var bizi 3'e 5'e 7'ye katlar.. Toplayalım inşallah şubat ayı içimizdeki kar hasretini giderecek bir sistem alırız

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Türkiye ile ABD'nin Doğusunu hava olayları olarak karşılaştırmak anlamsız iki yer ayrı klasmanda yer alıyor.Bizim efsane dediğimiz sistemler adamların orta şeker sistemi.New York ile İstanbul aynı enlemde ancak New York çok rahat -20'leri alabiliyor 850hpa'da.

    çünkü deniz yok kuzeydeki soguklar kara üzerinden rahatlıkla iniyor yer sekilleride çok engebeli değil soğuk alması gayet doğal yani ama kuru soğukta çok yiyor New York gündüz -10'u gördüğü oluyor

  • Bu kış kar yağışı dışında olması gerektiği gibi gidiyor,hiçbir zaman aralıksız 3 ay soğuk tarafta kalmadık, ılık periyotlar her kış oldu, oluyor da.Bu kış herkes soğuktan da yağmurdan da bıktı daha ne olsun şuana kadar? Şubatta kar alırsak(ciddi bir sistem) bu kış benim için güzel kışlar kategorisine girer.

    "kar yağışı dışında olması gerektiği gibi".

    olması gereken kar yağışı zaten. kış bu, tabi ki soğuk olacak. hava soğuk diye mi şükredelim aralık-ocak ayında ben anlamadım.

  • eğer gulfstream sıcak su akıntısı durursa britanya'nın iklimi değişip yaşanmaz bir hale gelebilir. umarım böyle bir şey olmaz. bize kar yağacak diye başka ülkelerdeki iklimin tamamen bozulmasına gerek yok.

    Yanlış bir düşünce. Gulf Streamin durması halinde en iyi ihtimalde bile İngilterenin sıcaklığı kışın 4-5 derece düşer. Sibirya'ya dönüşmez yani merak etme.

    Ama Gulf Stream(AMOC) yerine tüm akıntılar(MOC) durursa ki ona buzul çağı diyoruz sıcaklıklar her yerde en az 10 derece düşer.

  • ecwmf diyagram diyor ki ocağı kapatanlar 27-28 için hala umut var, ve özellikle 5 şubattan sonrası düşüşe gidiyor..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Bu kış Anadolu açısından şuana kadar oldukça bereketli ki ülkemiz için önemli olan nokta bu. Ülkeyi büyük şehirler değil Anadolu besliyor soğuklanma süresi olsun Tarım ve bitki gelişimi için gerekli kar bereketli bu sene maşaAllah. Bizde Ocak ikinci yarıya kadar hemen hemen hep mevsim normallerinin altında sıcaklı ve iyi denebilecek bir yağışla geçtik. Her kış öncesi bir bahar vardır bu döngünün bu şekilde bir sıcaklık artışı ile kırılması ve filmin tekrar başa sarması gerekiyordu.

  • Bu kış 2018 kışıyla kıyaslanamayacak kadar iyi (en azından iç kesimler süper bir kış ayı geçiriyor)

    Tek sorun hala kıyı kesim için güzel bir sistem alamamamız

    İnşallah Şubat ayı bunu da başarırız