İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 2 yıldır Efsaneyi gösterip son günler yaklaşınca kaybolan morlar maviler sinir yapıyor insanda. Kar yağacak demeye çekinir olduk valla bu değişimler yüzünden

    .Aldıklarını Geri Vereceksin Vermiş Olduklarını Aldığın Zaman

  • Herkese hayırlı Cuma'lar forumdaşlarım.

    Rabbim duaların kabül olduğu Cuma vaktinin yüzü suyu hürmetine biz kullarına rahmet ve rızık kapılarını sonuna kadar açsın inşallah.

    Ülkemizde kar almayan bölgelerimiz başta olmak üzere bütün İstanbul'umuza o kar güzelliğini hakkımızda hayırlı olacak şekilde nasip etsin.

    Rabbim kar yağdığında sevinen, çıkar gözetmeyen, günahsız ve saflığın timsali çocuklarımızın yüzü suyu hürmetine, cennetin ayakları altında olduğu annelerimizin yüzü suyu hürmetine bir 1987 efsanesini daha biz kullarına yaşatsın inşallah.

    O'nun rahmeti sonsuzdur, isteyin o halde vereyim diyor; istiyoruz Rabbim bizlere o güzelliğini hakkımızda hayırlı olacak şekilde tekrar yaşat.

    Amin.

  • orta avrupaya gelecek olan 22 ocak soğukları bence henüz yerleşimini yapamadı.

    bir kaç gündür inceliyorum. sürekli doğulayan bir yapısı var. sanki bu ne kadar doğularsa

    ay sonu sistemde okadar üstümüze gelir.

    22 ocak sistemine dikkat edelim azor orada biraz daha baskı yapıp sistemi yunanistana kadar getirecek bence

  • Maalesef görünen, şubat ilk haftasına kadar sıcaklıklar 5-10 derece arasında seyredecek gündüzleri. Bu süreçte en azından İstanbul için kar beklemek sadece hayal olur. Kısaca ay sonu da dahil mevsim normalleri üstü sıcaklarla geçecek gibi.

  • O sene bu sene tezi yavaş yavaş geçerliliğini kaybediyor. Modeller bize gelince uzun vadede olumsuz gösterdiğini vade yaklaştıkça hiç olumlu yönde değiştirmiyor. Bize gelince jet hızıyla girip çıkan ab ler İtalyada çukura takılıyor. Sanki o sene bu sene değilde bu sene geçen sene gibi bir durum var. Ocak kapanır bu gidişle Şubat bari istediğimizi verse. Ama şu var Karadeniz sahilleri şubat ayı ve mart başını sever. En azından oraların sistem alacağını düşünüyorum. İstanbul içinde neden 2015 gibi olmasın diyorum.

  • Bende kar gelmesini çok istiyorum ama modeller ve gidişat hiç iyi değil. Ocak başı dedik ortasına ertelendi ay sonu dedik oda yavaştan bozmaya başladı zaten çok kayda değer bir şey yoktu ay sonu gelince şubat başı ortası mart başı derken bu senede böyle gidecek gibi geliyor. Umarım böyle bir şey olmaz .:(:rolleyes:

  • Modeller, en iyi ihtimalle şubatın ilk günlerine kadar sistem inmeyeceği noktasında kararlı. Şubat hareketli geçecek burası kesin. Bu hareketin, beklentiler yönünde güçlü bir sistem getirmesini de basınç dizilimleri belirleyecek. Ben kendi adıma son yıllarda sönük geçen şubat aylarının aksine, bu sezona yakışır sistem/sistemler alacağımızı düşünüyorum.