İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Gfs Paralel = Ecmwf Kontrol


    İkiside sinerjiden başka bir işe yaramıyor sinerjiyide görüyoruz zaten kış bitiyor 2 yıldır ha oldu olacak dedikçe olmuyor şapkayı önümüze koyup düşünme vakti. Her şeyi modellere, diyagramlara bağlayacağımıza birazda kendimize bakalım modelim her gösterdiğine zıplayıp sonra model bozdu demeyin.

  • Tahmin zabıtaları ve tahmin polisleri her sayfada devriye atıyorlar :))

    Farketmez bin kez sistem bozsa binbirinci kez kovalarız

    Atmosferi , değişimi , öngörülmezliği anlamayanlar ancak moral bozmak ve dizini dövmekle zaman geçirirler

    Matematik fizik gibi somut sınavlarda bile dört yanlış ancak bir doğruyu götürürken , tahmin gibi yarı reel yarı Spiritüal ve ani gelişen bir alanda neyin hesap edebiyatı yapılıyor anlaşılır gibi değil

  • Benim anlamadigim kışı kafasinda varsa bitiren niye hala yazma derdinde? çekil kenara izle,bahar gelince yazarsin, modeller kotu gosteriyor olabilir, sonunda hic sistemde gelmeyebilir,takdir Allahtan, varsa umut varsa zaman neden takio etmeyelim?


    Insanlari neden karamsarliga olumsuzluga cekmek var? biz hicbiesey icin kesin gelecek buralar kara gomulecek demiyoruz sadece olasiliklara bakiyoruz ki subat ayi icin bu normal.


    Gercekten anlamiyorum,insanlari rahat birakin yahu,kendi gorusunuze gore kar gelmeyebilir kış bitmiş olabilir eyvallah, o zaman bir heyecanla bir sevdayla takip edeblere mani olmayin insanlarin hevesini kirmayin...

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Model 17-19 Şubata sistemi vermiş, 850hpa'da -8-9 var, yağışta iyi. Bu haliyle de gelse yükseklerde tatmin edici olur en azından. Daha sisteme kafadan 12-13 gün var, modeller çok takla atar. O günlerde sistem beklentimiz zaten vardı, modellerin de radarına girdi. İnşaallah sertleşerek gelir de bu kıştan alnımızın akıyla çıkarız.

  • Kışa başlangıcımız çok iyiydi aslında. Hep soğuk sektörde idik yaklaşık bir ay. Ancak hep kırıntı sistemler aldık. 2 3 derecelerde ya yağmur ya kky aldık genelde. Ocak 15 bir sıcak sektöre geçiş yaptık geçiş o geçiş 20 günümüzü yedi bir hafta mızı daha yiyecek. Kış ayında tam en soğuk olacak zamanlarda balkonda terlemek insana cidden koyuyor. Eskiden belki yine kar yağmazdı ama bu kadar sıcakta yaşanmazdı kış aylarında.

  • Cold.EFso ben de onu diyorum kimseden hesap sorduğum yok herkes kendisini hesaba çeksin bence özellikle senin konunu takip ediyorum bu yönünü çok eksik görüyorum hep bir bahanen var yanlış anlama iyi niyetli bir eleştiri bu bana da karamsarsın deyip duruyorlar ortada iyi olan bir şey gösterin bende iyimser olayım kaç haftadır 1985 benzeri olabilir diye mesajlar attım forumun çeşitli sayfalarına ama olacak gibi değil şimdi de 2015 gibi olmasını temenni ediyorum.


    Narsil abi şubat ayından en umutlu olanlardan biri, benim ama bazı durumlar abartılıyor %1 ihtimali gelebilir demek başka gelecek demek başka. Bazı arkadaşlar farkından olmadan binleri peşinden sürüklüyor çok düşük ihtimalleri kesinmiş gibi göstermeye karşıyım.


    Zaten ne desem boş yaşayıp göreceğiz ama siz beni eleştirmeye kafaya koyduğunuz için fark etmiyor ne yazdığım. Hepinizden daha kar severim belki :)

  • Modeller hakkında kısaca da olsa açıklama yapmanız mümkün mü? Benim gibi yeni üyeler için çok iyi olacaktır öğrenmek.

    İlk etapta haritada üstümüzde renk skalasına bakarak koyu mavi-mor yani -8 ,-12,-16,-20 gibi değerleri gördüğünüzde gülümseyin.Ama forumu keşfe çıkın çok konu var ben öyle öğrendim...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Valla ben çok rahatım yara yara geleceğine inanıyorum.Ben tarihi modellere bakarak vermediğim için rahatım.Modeller bana bakıp oluştursun^^^^^^

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Peki bu harita dünya haritası mıdır?

    yok .. avrupa..rusyanın dogusu , cok az bir sey kuzey afrika ve yine cok az ortadogu ..


    aslında genel olarak avrupa.


    anlamalandıramadıysan . orda Meteociel.fr yazısının 1 cm kadar uzeirnde cizme seklinde italyayı bul once , sonra yavaş yavaş anlam kazanmaya başlar :)