Hocalarımıza bir sorum olacak. Deniz suyu sıcaklıkları kaç dereceye inerse İstanbul için -10 gelmese bile kar şartları oluşur ? Şu anki deniz suyu Karadeniz sahilinde -6 ve -7 Marmara denizinde -8 ve -9 civarında salınıyor.

İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar
- Samet_113
- Closed
-
-
Hocalarımıza bir sorum olacak. Deniz suyu sıcaklıkları kaç dereceye inerse İstanbul için -10 gelmese bile kar şartları oluşur ? Şu anki deniz suyu Karadeniz sahilinde -6 ve -7 Marmara denizinde -8 ve -9 civarında salınıyor.
Dediğin sıcaklıklar eksi değerlikte değil zaten öyle olsa çoktan donmuş olurdu
Çok bir fark yaratacağını düşünmüyorum sebebi ise Marmara ve Karadenizin düşenileceiği sıcaklık değeri aşağı yukarı bellidir bu da her yıl ortalama olarak aynıdır.Hatta bana göre sıcak olmadı bazen avantajımıza bile olmuştur.500 hpa ile deniz suyu sıcaklığı arasındanki fark ne kadar fazla olursa Dek o kadar etkili olur diyebilirim.
-
Dediğin sıcaklıklar eksi değerlikte değil zaten öyle olsa çoktan donmuş olurdu
Çok bir fark yaratacağını düşünmüyorum sebebi ise Marmara ve Karadenizin düşenileceiği sıcaklık değeri aşağı yukarı bellidir bu da her yıl ortalama olarak aynıdır.Hatta bana göre sıcak olmadı bazen avantajımıza bile olmuştur.500 hpa ile deniz suyu sıcaklığı arasındanki fark ne kadar fazla olursa Dek o kadar etkili olur diyebilirim.
Hocam eksi işaretleri yanlışlıkla koymuşum artı olarak kastetmiştim.
Bende belli bir sıcaklığa düşünce mesela -5 veya -6 lık bir salınım olsa bile kar yapabilir diye biliyodum.
-
süre çok uzun, böyle geleceğini sanmam, sanmayın da.
Aynen katılıyorum çok hafif gösterilmiş...
-
kartopu oynamak isteyen varsa istanbulda 5 kisiyi dqvet edebilirim 😀buzlukta 80 tane var 😀
Onlar dolapta gülle gibi olmuştur şimdi hocam
bu etkinliğe katılmak cesaret ister...
Bu arada, Taşdelen'de örtü hızla eriyor. Yine de, bazı yerlerde kar görebilmek hala mümkün.
Önceki gün;
Dün;
Bu gün;
-
-
Şuan da çok ilginç bir şekilde Beşiktaş kabataşta kar yağıyor
Gözün yanılıyor olmasın 7 derece oldu artik dew pointte yukseldi.
-
Gözün yanılıyor olmasın 7 derece oldu artik dew pointte yukseldi.
Valla bilmiyorum derecenin bu kadar yükseldiğini farketmemiştim gözlerim yanılmış olabilir
-
Bu keşan tarafından gelen kütleler radar hatası mı?
-
Bu keşan tarafından gelen kütleler radar hatası mı?
Hayir hata değil sıcak cephe giriş yapıyor sağanak yağış yaklaşıyor
-
Hayir hata değil sıcak cephe giriş yapıyor sağanak yağış yaklaşıyor
hemde kuvvetli
-
-
sıcaklık 5 derece burada ancak çatıda ki ve kenardaki karlar duruyor hala.
-
-
Bu gelen yağmur mu? Sel riski var mıdır?
-
-
Kalpten giderdim, komaya girerdim. Kafayı yerdim, delirdim.
-