İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ataşehirde günün ilk saf karı hafifte olsa başladı,ufak ufak kütlelerle yağışa devam.Bunada şükür,6-8 Ocak sistemini beğenmeyen arkadaşlar 7 Ocak Öğleden sonra ila 8 Ocak Öğle arası merkezde dahi 3-5 cm örtü yapabilecek en kötü yapmasa bile seyir olarak yoğun bir kar yağışı alacağımızı unutmasınlar,Özellikle Salı 00.00 ila sabah 9-10 arası anlık yağış 3-4 MM lere kadar tırmanıyor...

  • Ben sikloncuyum. Bizim buralara iyi kar bırakan bir sistem varsa siklon sayesindedir. Dek zaten biraz zorda konumuma bakarsak. Önümüzdeki sistem de buralar zorda ama rüzgar yönü bizi biraz kurtarabilir.

  • arkadaşlar sorun siklonda değil ki, salınımın zayıf olmasında. -12 gireen bir dekli sistemle, -12 giren bi abli sistemi karşı karşıya bile getiremezsiniz. şurda sıcaklık 2 derece daha düşük olsaydı 2,3 gündür yoğun kar alıcaktık. Ha zevk farkı olarak dek sevebilirsiniz ancak siklonlu sistemleri genelleyip çöp atmak çok saçma açıkçası

  • Avcılarda oturan biri olarak Dek tercihimdir.17-19 şubat 2015, 20 yıllık hayatımda gördüğüm en kalın kar yağışıdır.19 şubat sabah saat 5 gibi bırak dize gelen karı falan bildiğiniz belimi aşıyordu.Kara saplanıyordun ama şöyle bir şey var.Çok kaliteli bir siklon gelirse şehrin her tarafı aynı ölçüde etkilenebilir.Dek yağışında ise birkaç ilçe öne çıkar.Genelde buralar öne çıkıyor.

  • Crazysnow21 tatil kararı bu siteden verilmeyeceği için açıkçası bunu sormak saçma ve her sayfada aynı soruyu görmek can sıkıcı oluyor.


    2.olarak kar yağışının ne zaman başlayacağını, tutup tutmayacağını hocalaramız kendi sayfalarından "gerektiği zaman" zaten yazıyor.

    Hala yazılmadıysa taşlar yerine oturmamıştır, burda tahmin tahmin diye önceden zorluyorsunuz hocaları sonra tahmin yaptıklarında tutmayınca yine günah keeçileeri onlar oluyor :) . bırakın bi taşlar yerine otursun zaten gerekli açıklamayı yaparlar

  • Pazartesi ve salı günleri için yağışlar baya azalmış,beklentileri yüksek tutmayın derim.

    Benim anlamadığım konu birileri cm veriyor kıyılar dahi iyi falan birileri yağış azaldı diyor admin mesajlara rütbe hakkı konusunu özel başka sohbette istek olarak yazmayı düşünüyorum çünkü herkes ikilemleri şeyler söylüyor hocalarımızdan mesaj beklemeye bakıyorum.

  • Pazartesi ve salı günleri için yağışlar baya azalmış,beklentileri yüksek tutmayın derim.


    Evet, ama moralimizi bozmayalım ve lütfen SİNERJİ içinde olalım...


    Pazartesi için zaten tatmin edici bir kar yağışı yoktu. Ama Salı'nın da azalması can sıkıcı...


    Yine de Salı günü için ciddi ve tatmin edici bir örtü alacağımız aşikar...


    :gun_bandana:

  • İstanbul çok ilginç bir yer öğlen vakti Güneşli ' de sıcaklık 2 derece iken akşam oldu 2.4 dereceye çıktı. Öğne KKY akşam yağmur var X(

  • Sonuç olarak izobarların eski düzende olmadığı dek'lerin sığ olacağı aşikar bugünkü görünümde.Bundan zaten Semih hocamız bahsetti arkadaşlar.Sizler de inceleyebilirsiniz.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Crazysnow21 evet son çıktılara göree hem yağışlar azaldı, hem kıyılar dahi kar yapar şu görüntüde. İkisi birbirine ters değil sorun ne anlayamadım ? tahmin değil bunlar çıkan gfs görüntüsünü yorumlama. akşam başka çıktı verir ben yine onu yazarım. Analiz ve tahmin arasında fark var.

  • Bakın tatil konusunu soranlara söylüyorum; burada tatil olup olmayacağını söyleyemeyiz. Ben dizden yukarıda karda üniversiteye gittiğimi biliyorum; ben size bu durumda ne diyebilirim ki? TEKRAR ediyorum; tatil bekleyenler MGM ve AKOM'u takip etsin; oradan gelecek yoğun kar bildirimlerini dikkate alabilirler. Sonra burada bu işin sonu tartışma/kavgaya gidiyor, konu dışı oluyor.

    Bara döda fiskar följer strömmen...