İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Forum çok terbiyesiz insanlarla dolmuş hiç saygı sevgi kalmamış önceden böyle miydi burası :rolleyes::/

  • En sonunda şöyle olucak tüm tahminci arkdaşları kaçırıcaksınız sonra ne yapıcaksınız hiç bilmiyorum.

    burda herkes bir emek verip tahmin yapıyor hocalarımız için konuşuyorum onlar isterlerki tam olarak tutsun tahminleri ama yanılma payı bu dünyada herkes te olan birşey çok büyütüldü bu konu artık bir son verin önümüze bakalım bakmak istemeyen de defol sun gitsin kimse sizi bu forum a zorla sokmuyor !!!

  • Bura geçen sene o kadar olumsuzluğa ragmen bozulmamıştı, bu sene nerden cıktılarsa. Sabah 8 den beri takip ediyorum kar la ilgili 2 sayfa olmuştur heralde, biraz sakin olun, saygı kalmamış , sabır kalmamış , bu kadar büyütülücek sayfalarca konuşulucak bi şey değil bu bırakın artık hava ile ilgili yazılar okumak istiyoruz.:thumbup:

  • Isı adası diye bir durum var. Burada tahmin yapan kişilere kızacağınıza, gidin karbonmonoksit salınımınızı azaltın. Yeterli soğumada, yağışta mevcut ama yağış yere inerken ısı adası nedeniyle eriyor. Bunun sebebi de bizleriz. Yani İstanbullular.

  • Valla üstadları bile tartışmaların içine çektiniz ya helal olsun size Aytac  Samet değerli hocalarım bir el atabilir misiniz sayfaya yarınki sistem var pazartesi salı günü sistemi var burda saçma sapan insanların üstadlara atmasını beklemiyorum çünkü yarın nolucak pazartesi salı nolucak ben sistemin nolucağını kestirebiliyorum ama ben bazı arkadaşlar gibi değilim sadece kar yağdığında yanında olmak değil üstadlarımıza her zaman güveniyorum onlardan bilgi bekliyorum.

  • Arkadaşlar biraz sakinleşin, eleştiren de eleştirmeyen de savunan da sakin olsun, sistem içindeyiz bununla ilgili konuşacağınıza, milletin ne dediğine takılıp üstüne cevaplayarak olayların büyümesine katkıda bulunuyorsunuz.


    Herşey takip ediliyor merak etmeyin..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Arkadaşlar biraz sakinleşin, eleştiren de eleştirmeyen de savunan da sakin olsun, sistem içindeyiz bununla ilgili konuşacağınıza, milletin ne dediğine takılıp üstüne cevaplayarak olayların büyümesine katkıda bulunuyorsunuz.


    Herşey takip ediliyor merak etmeyin..

    Haklısınız kusura bakmayın hocam.

  • Gerçekten sıkıcı oldu artık bu yazılanlar. Istanbul'da ile ilgili bilgi bulmak için onlarca sayfayı tıklamak zorunda kalıyoruz. Burası çoluk çocuğun "kar tatili, tahmin tutmadı, ateş edelim, havada uçan bişeyler var saf kar olabilir, kabul edin yanıldınız" gibi saçma sapan mesajlarıyla doldu taştı. Bu nedir yahu? yüz kere yazıldı, beğenmeyen takip etmez. Zamanını, yıllarını harcayıp tahmin yapan insanları iki dakikada harcıyorsunuz. Bu mesajlarınızı gidip MGM ye yollasanıza... Koskoca devlet kurumu tutturamamış, neyin kavgası bu. Sanki hırs yapınca kar yağacak... Adminler buna artık gerçekten bir önlem alın.

  • Ben meteoroloji konusunda cahilim. Kar delisiyim. Özellikle çocukluğumda ve gençliğimde metrelerce kara gömülmüş biriyim. Yanlışım varsa lütfen düzeltin. 1980'lerde İstanbul'da çok kar olurdu. O zamanlar Avcılar'da oturuyorduk. Her okul sezonu en az 3-4 hafta tatil olacak kadar yağardı; kızaklarla kayardık. 1990'lardan 2000'lere gelindiğinde yine yağardı ama sanki biraz daha az gibi hatırlıyorum. Ve 2000'lerden günümüze kar yağışı iyice azaldı. (2004'te bir hafta yerde kar kaldığını biliyorum. Ama genç arkadaşlar, inanın bu, 1970'ler, 1980'ler yanında solda sıfırdı)

    O zaman ben hiçbir bilimsel veri sunmadığımın farkında olarak şunu söyleyebilirim: 1970'ler ve 1980'lerden bu yana İstanbul'un nüfusunun artmasıyla kar yağışının azalması arasında pozitif korelasyon var. Kendi nüfusumuz yanında bir de Suriye, Afganistan vs.. yurt dışı göçlerin de üzerine eklenmesi ve (1995'lerden itibaren) doğalgaza da geçişle belki bir ilgisi olabilir diyorum. İnanın kar yağmak istiyor; doğa üzerine düşeni yerine getirmek istiyor. Bu forumdaki değerli uzmanlar da aslında gelen sistemi doğru okuyorlar. Ancak ve galiba bu ısı adası mıdır nedir doğru olabilir, işte o modellerin gördüğü ve salınan sistemleri bertaraf ediyor olabilir. Model, sadece DOĞAYA bakar; insan unsurunu, yapay unsurların etkisini hesaplamaz. Model diyor ki: "Şu tarihlerde İstanbul kar alacak. Nokta" Havaforumun saygıdeğer uzmanları da bunu görüyor ve bildiriyorlar. Ama gel gelelim ki doğayı okuyan modeller, insan unsurunu doğal olarak okuyamıyor. Bir evde dört kişi yaşıyor ve her birinin altında banka kredisiyle alınmış dört ayrı otomobil var. Hollada'ya, Almanya'ya, İspanya'ya gittim ve gördüm ki, insanlar toplu taşıma aracı kullanıyorlar ve trafik bomboş. Bu otomobil örneği bile yeterli sanırım. Varın sanayileşmeyi vs.. siz düşünün. Umarım, öyle bir sistem gelir ki, ne eksoz dumanı tanır, ne de insan faktörünü. Ve ortalığı kasıp kavurur tipiden. ne diyelim artık :) Kalp kırmayalım ve meccanen sunulan emeğe saygı duyalım yeter..! Hepinize sevgi ve saygılarımla.

  • almunecar dediğiniz gibi İstanbulda nüfüs artışı ve betonlaşmaya dayalı ısınma bilimsel olarak ispatlanmış bir durum kar yapacak soğuk geliyor güney marmara vs kar olarak düşüyor ama yağış İstanbulda takılı kalıyor.Çok kuvvetli soğuklar lazım bize umarım bu kış nasip olur.