İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • arkadaşlar meteoearth programı var bende windy olsun hepsi pazartesiye kadar yağmur var diyor ama pazardan salıya kadar etkili kar yağışı gosteriyor özellıkle pzt ve sali

  • Arkadaşlar bu sistem zaten ilk günden son gününe kadar hep değişkendi , AB ' li sistemler maalesef ki böyle. Yağışı Trakya kar şeklinde aldı İstanbul ise yağmur olarak aldı , şükürsüzlük etmeyelim. Kısmet budur hayırlısı budur deyip geçmek gerek. Yağdıran Allah'tır , kul değildir. Bizler amatör tahminciyiz , profesyonel olan mgm bile bu sistemi tutturamadı. O yüzden kimseyi suçlamaya gerek yok.

  • Valla bana göre kar için umutlanmak, gece onun hayaliyle uyumak bile güzel. Tahminlerini iyi niyetleriyle yaptığını düşündüğüm bütün arkadaşlara da teşekkür ederim. Türkiyede bu tarz kaliteli hava forumu baska yok değerini bilmemiz gerekiyor

  • Pazartesi gelecek olan sistem de mi abli oda değişkenlik gösterebilir yok olabilir mi? Birde bu konu açıldıktan sonra iştahla isteyen cevaplayan hocalara Teşekkürler :)

  • Bilimsel verilere dayanan tahminler de bile tarafgirlik yapan insanlar var.

    Çoğumuz kar yağmasını istiyordur istemeyenler de olabilir, gayet doğal fakat bu durumun buraya yansıtılarak yorumlar yapılması bilgi kirliliğine neden oluyor gibime geliyor yeni bir üye olarak.

    Bir de çoğumuzun tepkili olduğu konu şu; verilere dayanarak sistemin çokta iyi olmadığını söylemeye çalışan insanlar da vardı, o kişiler linç yedi hem forum hem de yöneticiler tarafından resmen, bir de yeni üyelere karşı bir küçümseme seziyorum.

    Verilere dayanarak tecrübesiyle bizi aydınlatmaya çalışan herkese teşekkürler.


    Maltepe 4,3 derece, yer yer bulutlu, hiç kar yağmadı,

  • Bu sistem için beklentim düsüktü sistem fosladı kuş oldu vs dedim ama bu kadar da berbat bir sistem olacağını ben bile hayal etmedim en azından yüksekler örtü görür diye düşünüyordum o bile olmadı bazı yerlerde sistem bile denilmez geldi gecti. Ve ben sistem hakkında olumsuz yorum yapınca saldiranlar umarım bundan sonraki sistemlerde aynı davranısı göstermezler bende karseverim bende isterim 1 metre yağsın ama malesef olmuyor. Saygı çok onemli Pazardan sonra 20 gün yokum askerlik var umarım burdurda kar görürüm :) sağlıcakla kalın

  • Sabahın 4 nde sistem bitti demenin neresi veriye dayalı? Umut tacirliği gibi muhabbetlerin neresi veriye dayalı?Kim küçümseme seziyor.Siz o duruma kendinizi sokuyorsunuz. Neymiş 3 yıl ziyaretçi kalmış arkadaş 25 aralık da üye olmuş ilk mesajı umut tacirliği.Şimdi biz bu adamı küçümsüyoruz öyle mi? Ya aklımızla da dalga geçmeyin yeter yahu.Bu adam ağzına geleni söylüyor ama buradan da çıkmıyor yahu.İstediği hakareti söylüyor başka yeri övüyor ama oradan fazla burada takılıyor şimdi soruyorum bu adamın AMACININ masum olduğunu söyleyebilecek biri var mı?