İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yine trol dolmuş burası bi bitin kardeşim cımbızla çektiğiniz kelimelerle buranın anasını ağlattınız bilgi arasak bulunmaz yeter da kötü mü konuşalım eleştiriniz varsa direk kişiye yazın okumak zorunda değilim boş yorumlarınızı

  • foruma girme amacınız kenarından köşesinden ilim kapmak değil de !!!!! balkona veya sokağa kaç cm yağacağını , yağışın ne zaman başlayacağını öğrenmek ise ,tavsiyem sadece mgm yi takip edin. ne siz yorulun , ne emek verenler ,ne de bir şeyler öğrenmeye çalışanlar.

  • Her tahminde buradakileri yuhalayıp, ertesi sistemde yine burada olanlar var. Bu sistemdede yuhalayıp yine ertesi sistemde burayı takip edecekler. Peki soruyorum; aramızda bu bahsettiğim grup dışında kendisine yanlış bilgi verdiğini düşündüğü bir platform yada oluşumda yer alacak var mı? Muhtemelen yok. Peki bu gruptaki arkadaşların amaçları ne? Bence çok açıkta orayıda kendinizce siz tamamlayın.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Millet kar taneciği yüzünden 3-5 cm yüzünden kavga eder olmuş, yaw 50 cm yağsa 5 gün yerde kalıcak maksimum kar, nolcak yani birbirinizi kırmaya değermi yılda 5 gün için.. :) Bu kadar kafaya takan bizahmet kar yağan yerlere ziyaret etsin tadını çıkarsın dönsün evine bi zahmet :)

  • Yahu mgm bile yanıldı arkadaşlar elinde bütün imkanlar olan bir kurum bile yanılıyorsa, amatör olarak bu işi yapanlara bu kadar yüklenmek insafsızlık olur

  • Tahmin yapan değerli hocalarımıza teşekkürler. Güzel bir heyecan yaşadık bakalım ilerleyen saatler ve günlerde neler göreceğiz.


    Bu istanbul insanın havasını suyunu bozuyor derken gerçekten hava tahmini bile yaptırtmıyor artık. Betonlaşma ve etkileri isimli eser.

  • Benim tahminim kar yagisinin saat 10 gibi baslamasiydi ve tahmin periyodum 6 ocak aksamina kadardi. 2.sistemde 6 ocak gece baslayacak diyip ayri bir konu actim. bekleyelim gorelim.

    Bence tahminiz tuttu ve ist.hafifte olsa bazı yerlerde kar yagiyor.mesela ben maslaktayim ara ara orta siddette yagiyor.radara baktigimda ust seviye ruzgari batiya meyletti.yunanistan kuzeye dogru cikan kutleler var gece saatleri sasirtici gecebilir

  • Bu sene modellerde bugün gördüğümüzü bir sonraki güncellemede göremiyoruz ne yazık ki veriler bile şaşırdı, ki tahmincilerimiz nasıl şaşırmasın insanoğlu şaşar, beşer.

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

  • Bursa da ikamet eden biri olarak yeminlen sizi anlamıyorum arkadaşlar. Adi üzerinde hava tahmini bu. Siklonik hareketlerin ne kadar oynak olduğunu, son ana kadar herşeyin değişebileceğini daha öğrenemediniz mı? Hocalarımızın sistem tahminleri ana hatlarıyla tutmuştur. Siklon merkezi 150 km doğudan geçseydi o zaman kara gomulecektiniz. O zaman da bu kadar kar beklemiyorduk mu diyecektiniz. Yanı böyle olsaydı sizin bakış acınızla tahminler yine tutmamış olacaktı.

  • Avrupa yakasının batı kısmında hafif örtü çatılar beyazladı hocalarımız da fazla bir örtüden bahsettiğini hatırlamıyorum. Fotoğraf çektim fakat yüklenmiyor.

  • Yalniz google ist. Meteoroloji yazinca en ustte cikan the weather 2 senedir hic sektirmiyor yagmursa yagmur karsa kar ikonu. Buradan dev. Meteoroliji isleri ustune alinacaksa alinsin. Hocalarimiz emegine saglik.