İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • son birkaç senedir tüm forumlardaki tutma seviyesi düşük,genelde tahminler daha ılıman geçiyor,tutan nadir...havadelisi yerden yere vuruldu burda ama genel olarak o bildi 3-4 sistemini...

  • Aramızda maalesef "tahmin" kavramını çözememiş arkadaşlar var.

    Lütfen bunun üstüne biraz düşünelim.


    Bir diğer husus ise ; "sağa sola şu gün kar yağacak dedik rezil olduk" , "aileme şöyle dedim", " sınıfta alay konusu oldum" gibi cümleler.

    Bu hayatta yeteri kadar hayal kırıklığı yaşamamış arkadaşlar maalesef temkini elden bırakarak işi şova dökme peşindeler.


    Diyelim ki bunlar mesele değil, e kardeşim sende gram bilgin-verin-tecrüben olmamasına rağmen ailende-çevrende uzman meteorolog triplerine giriyorsun.

    Tutunca "bak demiştim size" demeyi biliyorsun.

    Kaçınız sağa sola kar tahmini iletirken Semih hocayı, Burak hocayı, Ahmet hocayı ya da x bir hocamızı kaynak olarak belirtiyorsunuz?

    %0-1

    Çünkü o sizin başarınız olarak gözükmeli.

    İçi boş, çaktırmadan kopyala yapıştır bilgi ile caka satmaya gelince sıkıntı yok ama işler ters gidince "şöyle dedik şöyle oldu"...


    E bir zahmet o da senin riskin olsun.



    Şu güzelim rahmetin üstünden şu tartışmalara girmek çok abes.

    Görelim mevlam ne eyler, ne eylerse güzel eyler.

    Bir yağdıran var...

  • AB' li sistemleri çözmek gerçekten çok zor. Son gün bile değişiklikler oluyor. Tahmincilerin işi bu noktada iyice zorlaşıyor. Yorum yaparken bu hususları dikkate alırsak eğer daha iyi olur arkadaşlar.

  • Tek isteğim Moda'da yere bastıkça kar seslerini duyabildiğim bir yürüyüş. Kaç cm tutacağı hiç fark etmez :) Pazartesi için umutluyum, tutarsa ne ala tutmazsa sağlık olsun...

  • Arkadaşlar burada tahminlerini yazan arkadaşların hepsi çok önemli ve verilerle konuşan insanlar. Ama burada önemli olan su; tahminciler de insan. Kesin olarak konuşabilecek biri varsa Mikail diye hesap açsın oradan hepimiz ilk ağızdan öğrenelim yağacak mı yağmayacak mı. Mersinli biriyim ve hayatımda bir kere adam gibi kar gördüm 2 sene önce. Yağmamasının en çok üzdüğü insanlardan biri benim ama lütfen eleştiri yaparken birazcık aklımızı da kullanalım.

  • birde şöyle düşünün arkadaşlar siz kar yağmadığı için üzülüyorsunuz, burda sabah akşam emek veren insanlar hem kar yağmadığı hem tahminleri tutmadığı için fazlasıyla üzülüyor birde siz hakarete varan eleştirilerle daha fazla üzüyorsunuz.

    bence kapatalım artık bu konuyu önümüzde daha 2 aylık kış var sinerjimiz le 3 tane GGS getirdik hatırlayın inşallah çok daha iyileri olacak ilk hedefimiz 7-9 arası

  • Selamlar...

    Daha önce de dediğim gibi tahminci değilim keyifle okuyorum forumu ancak tahmin de olsa yok bileğe kadar yok göbeğe kadar diye beklentiyi yükseltmemeli kanaatindeyim..Ayrıca herkes cep uygulamalrına salladı ama şahsen ben ıphone daki tahminin bugüne kadar şaştığını görmedim.Hep yağmur veriyordu şu an sadece pazartesi salı için kar gösteriyor.Bir de yaşım itibariyle söylüyorum İstanbul da kar olması için çok soğuk olması lazım bence 3 gündür abartı soğuk yoktu.

    Yine de kış daha yeni başladı .Özlediğimiz kar yağışını görürüz diye tahmin ediyorum.

  • bu gece yarısı ve sabaha karşı için kar yağışı vermiş mgm , son durum hakkında bilgi vermen ricası Vintersaga ile iyi forumlar

    Ricanızı kırmak istemem ama artık kış mevsiminde bu sayfada kişisel yorumlardan kaçınıyorum. Karalama Tahtası günlerime dönüyorum. Bu tarz sorular için tahmincilerimizin bloglarını, mesajlarını, HavaForum ana sayfasını ve sosyal medya hesaplarını takip edin. İyi forumlar.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • semih hoca da yanıldıysa gerçekten lanet bir sistem 5 gün önce metrelik kar veren modeller vardı bu sisteme yazık.. o kadar da mikdat a salladım şahsen 😂😂😂 hakkını helal etsin artık 😂😂

  • Bu dünyada yanılabilir herkes tabi . Zaten her tahmin, hata payı içeren bir olasılıktır. Hiçbir tahmin KESİNlik içermez. Tıpkı Bünyamin Sürmeli Hoca'nın dediği gibi.