İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Avcılarda yoğun kar başladı da sistem çok hayal kırıklığına uğrattı ya.Artık sınırda olmayan bir sisteme ihtiyacımız var.Bu 7-9 ocak sistemi de böyle sınırda kalırsa kafayı yerim sanırım.

  • Aguney hocam öncelikle uzun paylaşımı alıntalamak yasak sanırım, 2. olarak kısa vade kazananından bahsediyorum ben gfs başlarda evet 50cm veriyordu ancak 96h den sonra böyle olacağını ilk o gördü ve kararlı bir şekilde yağmur verdi gfs paralel 10-15cm derken gfs 1-2cm diyordu. ondan bahsediyorum

  • 3 senedir bu siteyi takip ediyorum. Biraz olsun tahmin yürütebilmeyi bu siteden öğrendim eyvallah hepinize ama 3 sene içinde tutan sistem sayısıyla tutmayan sistem sayısı arasında dağlar kadar fark var. Ben bu sistem için burda yaratılan "efsane sistem geliyor" atmosferinin arkasının dolu olmadığını görebiliyordum. Benim (az da olsa) tahmin yapabilmeyi öğrendiğim adamlar neden bunu ön göremedi? Hep tansiyon yaratılıyor. Kışın gelen her yağışlı soğuk sistemde kar yağacak deniyor. 3 senelik takipçiniz olarak söylüyorum biraz daha temkinli, arkasını doldurarak yapalım tahminleri. Burdaki yanlış tahmin beni üzmez ama okulda arkadaşlarına anlatıp özgüven kasan, ertesi gün dalga geçilince oluşan travma emin olun saçma gibi gözükse de ilerde ayak bağı olabilir o çocuk için. Bir iş yaparken sağlamasını alın, yüzdeleri karşılaştırın. Üzgünüm ama 10 tahminden 1ini tutturunca senden başka kimse bilemese bile o sistemi bilen efsane olmuyor. Önemli olan yüzdeler.

  • Biz bu işin ihtimalini sevdik.

    Takip etmeyi sevdik.

    Ağlama duvarına çevirenler tatil bekleyenler yaşı olgunlaşmamış kişiler de bu işi böyle sevmeye baksın. Öğrenmeye tecrübe edinmeye çalışsın, bu işin zevkini almaya bakın. Zaten o beyaz örtüyü aldığımız da herkes çocukluğuna dönüyor.

    Önümüz de 5 günlük bir süreç var her türlü olasılığa da açık.

    Sabırlı olup öğrenerek anlayarak süreci takip edin.

    Yine söylüyorum yağdıran var,olduran var.

    Herkese iyi forumlar. ( Artık tartışmaları bitirin forum da tat bırakmadınız)

  • Bence bu duruma gelmesinin sebebi kesinlikle hocalarımız değil. Onlarda insan ve de yanılabilirler ki koskoca Mgm yanılttı herkesi.Bence en büyük suçlular kesinlikle tek bir veriyle oraya buraya ateş edenler metreleri hazırlayın diyenlerdir.Umarım ilerki günlerde çok güzel sistemler görürüz.Ayrıca bu sistemden fazla beklentiye girmeyen Okluzyon hocama tebrikler.

  • Alçak basınçin izlediği rota gerçekten enteresan çatalca radarına bakarsanız anlarsınız. Radarda AB nin istanbul üzerine gelmeden Çatalca Terkos istikametine doğru dirse ettiğini anlayacaksınız. Halbuki tüm beklentiler en kötü istanbul anadolu yakasının doğusundan geçerek kerpe civarından karadenize geçeceğine işaret ediyordu. Karakteri sıcak olan AB lerde bu ele avuca sığmama durumu genellikle olur. Balkanlar üzerinden inen AB ler bu bakımdan daha öngörülebilir rotalar izlerler.

  • Anı yaşamayı hiç bilmiyoruz. Çoğunluk eleştiriyor. Tabikide eleştirmek hakkınız ( dozunda),gün bitsin en azından ne olmuş ne bitmiş görelim. Ders niteliğinde sistem demişti semih hocamız dersimizi görelim.

  • Bence bu duruma gelmesinin sebebi kesinlikle hocalarımız değil. Onlarda insan ve de yanılabilirler ki koskoca Mgm yanılttı herkesi.Bence en büyük suçlular kesinlikle tek bir veriyle oraya buraya ateş edenler metreleri hazırlayın diyenlerdir.Umarım ilerki günlerde çok güzel sistemler görürüz.Ayrıca bu sistemden fazla beklentiye girmeyen Okluzyon hocama tebrikler.

    artı sistemle alakalı olumsuz yazanların üstüne gidilmesi,mesajların editlenmesi

  • Ben anlamadım bu İstanbul neden böyle oluyor daha önce de böyle çok sistem gittiğini gördüm 15 cm rahat yağar dediler bir tek kar tanesi düşmemişti. Ama Siklon işte böyle yapıyor temkinli yaklaşmak lazım. Metreleri hazırla diyenler de nu kadar insanın umuduyla oynamasın bir daha.

  • Gerçekten hayal kırıklığı oldu bu, ama kış daha bitmedi hemen önümüzde bir dalga daha var pazar gününü bekleyelim.

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

  • goruyorum ki burda tahmincilere ve yetkili arkadaslara laf sokanlar var. Yabu arkadaslar koskoca devlet kurumu bile yanildi siz hala zirvaliyorsunuz. Yagmamissa yagmamis ne var yani.