İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Öncelikle tecrübeli hocalarımız yedi-dokuz için çok olumlu yanıtlar verdi şuan bazı arkadaşlarımız çok olumsuz konuşuyor daha bazı şeyler belli değilken moral bozmayın He belki semih hocam 30 dedi o olmazda, tepsilerimiz ile kayabiliriz merak etmeyin, şuan ki sistem üç gibi gelir büyük ihtimalle daha başlamadan olumsuz şeyler söyleyenlere itibar etmeyiniz. İYİ GECELER

  • Arkadaşlar diğer sistemin içinde bir siklon var ve daha 96 saatten fazla süre var. Anlık model çıktılarına göre şöyle gelirse böyle olur, böyle gelirse şöyle olur demeye ne gerek var ki. Biliyoruz ki sabaha daha farklı akşama tekrar daha farklı bir çıktı sunacak modeller. Zaman yaklaştıkça o sistemi yorumlarız zaten.


    Şuan zaten bir sisteme giriş yapıyoruz ve süprizlere hala açık bir sistem. Biraz önce paylaştığım resime bakarsanız sistemin modellerin öngördüğünden 100km daha doğulu geldiğini görebilirsiniz. Yorum yapmak için harika bir gece olduğunu düşünüyorum. Sabaha 2 tane finalim var ve forumdan uzaklaşamıyorum :(


    Bırakın GFS'yi gözünüz radarda olsun :))

    radardan kar geldiğini nasıl anlıcaz yardım edermisiniz

  • siklon miklon istemiyoruz dek dek dek o kadar :) cidden şu konuda o kadar cok banlanması gereken insan varki yalan yanlış bilgiler umut tacirleri vs vs. Ne oldu 1 de kar geliyordu hani ? Sadece hocaların ve yetkili insanların yazdıklarını dikkate alin arkadaşlar. Beklentinizide minimumda tutun fazlası olursa zaten mutlu olursunuz iyi geceler.

  • ecmwf yine sıcak çıktı modeller cidden bu sene acayip bir hal aldı. Bu arada artık şehrimiz için yaşa gör kısmına giriş yaptık hocalar diyeceğini dedi mesut hoca yani Hava_Forum ikinci dalga için 30 cm kar beklediğini söyledi şahsen içim rahat. Diğer hocalar da olumsuzluk olsa zaten haber verirlerdi o yüzden pek karamsar olacak bir durum söz konusu değil. Beklemek isterdim ancak yarın 2 tane final sınavım var umarım uyandığım zaman beyaz Örtü ile güne başlarım iyi geceler hepinize

  • hiçbir hoca perşembe akşamı kar yağıcak tutacak demedi şuan boşuna burda sistem gitti gitmedi diye boş yapıyorsunuz. Ne görüceksek yarın görücez ya nasip oldu oldu olmadı kar yağması tutması hiçbir hocanın şahısın elinde değil keyfimize bakalım kısmet.

  • radardan kar geldiğini nasıl anlıcaz yardım edermisiniz

    b761f.png

    Basitçe anlatmaya çalıştım :)


    Kırmızı olan elips bizim alçak basınç merkezimiz. Alçak basınç merkezlerinde rüzgar saat yönünün tersine doğru hareket eder.


    Şuan saat 01:30da kocaeli taraflarından yükselen AB merkezi, saat yönünün tersi hareketi sayesinde bize karadenizin ılık ve nemli havasını getiriyor. (turuncu oklar)


    3 saat kadar sonra bu AB merkezi karadenize tamamen çıktıktan sonra rüzgar mor ok yönünde hareket ederek bize balkanların soğuk havasını getirecek.


    Saat 5'den itibaren İstanbulun batısından itibaren radarda gördüğünüz yeşil renkler Kar ve KKY yağışı anlamına gelicek hocam.


    Umarım açıklayabilmişimdir :)

  • Sistem analizi bu şekildedir. Şu anlık hiçbir sıkıntı görülmüyor. Iyi geceler, sabah görüşmek üzere.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Alarmı kaça kurıyım hocam?