İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu arada GFS'nin Istanbul'u deniz olarak gördüğü düşüncesine katılmıyorum. GFS'de ki sıkıntı deniz olarak görmekten farklı bir durum.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Ilk sistemi modellerim çözemediği ortada yaşayıp göreceğiz boyle sistemlerde deneyim konuşur...

    2. Sistem icin ise yarından itibaren yavas yavas netleşmeye başlayacağını düşünüyorum ilk AB nim nasil yol izlediğini modellerin kavrayıp 2. Sisteme o şekilde yol alacakları düşüncesindeyim

  • Geçen gün bunlardan çok bahsettik sürekli aynı arkadaşlar yok sıcaklık kırpıldı yok kar yağmaz ben hatta geçen gün yazdım bilmeden bu sayfaya yazmayın araştırın gelin öyle yazın dedim.

    Belki öğrenmek için öyle yapıyor da olabilir. Yani insanların ne şekilde yorum yazacağına biz karışamayız. Ha şöyle bir durum var; rahatsız olursanız rapor edebilirsiniz. Tartışmaya girince bizim de tahmin yazılarımız uçuyor gidiyor arka sayfalara. Bunları da göz önünde bulundurarak bütün arkadaşlara rican troll veya troll olmayan bütün tartışmalardan uzak durun lütfen, rica ediyorum. Size ters gelen bütün mesajları (benim dahil :) ) yönetime rapor edebilirsiniz, saygılar..

  • bazı arkadaşlar ( tabiki anlıyorum) istiyorlar ki 1 metre kar olsun sıcaklık -5 hatta -1o lara düşsün . arkadaşlar mevladan bunu istemeyin . istanbul ticaretin kalbi . hepimiz ticaretle uğraşıyoruz . öyle bir şey olsa ticaret durur iş hatatı etkilenir. Allah'tan hayırlısını isteyin derim .


    tadında ve her yönden kaldırabileceğimiz kadarı olsun . fazlası musibet olur bela olur . vesselam.

  • Bu arada GFS'nin Istanbul'u deniz olarak gördüğü düşüncesine katılmıyorum. GFS'de ki sıkıntı deniz olarak görmekten farklı bir durum.

    Bunu yukarıda ben belirttim. Evet tek başına bir etken olamaz kesinlikle buna bende katılıyorum ama bu da bir etkendir bana göre.

  • Bunu yukarıda ben belirttim. Evet tek başına bir etken olamaz kesinlikle buna bende katılıyorum ama bu da bir etkendir bana göre.

    Sadece deniz kıyısı değilde, denizden uzak yerlerdede verdiği vasat 2m sıcaklıkları var GFS'nin. Bence kendi model çekirdeğinde bir sıkıntı var.


    Deniz olarak gördüğüne dair bir belge ne gördüm, ne de okudum. Bence işi denize de bağlamak pek uygun değil. Bunu sizin için yazmadım, son birkaç gündür sıkça karşılaştığım bir cümleydi.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Orta ve doğu Marmara da kıyılar ve kıyılara yakın alçak kesimlerde yağış kky ve sulu kar bölgenin batısında ve iç ile yüksek kesimlerde kar şeklinde olacak yağış bölgenin orta ve batısında yer yer kuvvetli başlayacak ... Alçak kesimlerde kalıcı ortu yok civik hatta gece dahi sıfırın altı yok önümüzdeki hafta uç dort günlük soğuk ve kar daha güçlü yağış olarak daha az ama ortu açısından koşullar daha uygun.. sonrasında durağan bir dönem başlayabilir ve bu süreç şubat ortasına kadar uzatabilir

    Şubat ortasına kadar durağan bir dönem olduğunu hangi verilere dayanarak söylüyorsunuz ?

  • Sadece deniz kıyısı değilde, denizden uzak yerlerdede verdiği vasat 2m sıcaklıkları var GFS'nin. Bence kendi model çekirdeğinde bir sıkıntı var.


    Deniz olarak gördüğüne dair bir belge ne gördüm, ne de okudum. Bence işi denize de bağlamak pek uygun değil. Bunu sizin için yazmadım, son birkaç gündür sıkça karşılaştığım bir cümleydi.

    Doğrudur hocam aslında benim söylemim yanlış oldu kesinlik gibi konuştum biraz. Ben bunu çözünürlüğe bağlıyorum söylemi daha doğru olabilirdi, saygılar..

  • Kar olarak başlayan veya devam eden sistemlerde istanbul için bu yolu izleyen bir siklon yaklaştığında genelde dediginiz olur. Bizim örneğimizde siklon hareketi neticesinde rüzgarın yönü karayele döndüğünde (3 saatliğine) kar yağışı eş zamanlı başlayacak. Ardından yıldız kerte karayel yıldız ve yildiz kerte poyraza dönecek.

    hocam çok teşkkur ederım sayenız de okulunu okuyamayıpta burda oğrendıgımız seyler için

  • Yarın sabah İstanbul da örtü görmeyen nokta kalmayacak. Ama 2 cm ama 10 cm kalmayacak. İstanbul için son tahminim budur. Saygılar..

    extra olaylara sahit olabilecegimiz bi gece ve koca bı gun bızı beklıyor bakalım nereyı vuracak bu defa.