İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Cuma günü örtü alırsak Cumartesi yağan yağmur beni çok üzmez açıkçası.1 gün tadını çıkarırız zaten önümüzde potansiyel bir sistem daha var hatta ondan sonra bile bir tane olabilir.

    Heh işte keşke herkes bu kardeşimiz gibi düşünse de anın tadını çıkarsa

  • 2012 yılındaki şubat efsanesinden hemen önce bir sistem gelmişti.27 ocak günü.Alçak basınç sistemiydi ve gece 3 4 gibi başlayan kar sabaha kadar yağmış ve 5-10 cm örtü oluşmuştu.Ertesi gün ise hava ısınmış ve yağmur,biriken tüm karları eritmişti.Karlar eridikten hemen sonra da efsanevi bir dek başlamış ve Avrupa Yakasının güney ilçelerine 60 70 cm kar bırakmıştı.2.dalgayı bugünden söylemek zor fakat ilk sistem,2012 yılındaki sisteme benzeyebilir gibi duruyor.

    2012 aklımdan hiç çıkmayan kış

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

  • Yakın vade -7,4 ortalama var karayel etkisini görmüş olacağız sonrasında ortalama -10,2 ye çıkmış durumda ve ardından modellerde gördüğümüz 3.salınımın izleri diyagramda da var.Başından sonuna eksi ortalama var kış kışlığını hissettirecek.

  • İstanbul'da Aralıklarla görülecek kar yağışlarının; hafta başına kadar iç ve yüksek kesimlerde 5-15 cm, kıyı kesimlerde ise daha az olmak üzere örtü yapması tahmin ediliyor. Rüzgârın; Perşembe günü akşamdan Cuma öğleye kadar kuzey yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.


    İstanbul’da yağmur şeklindeki yağışların; Perşembe geceden itibaren Silivri ve Çatalca gibi batı ilçelerinden başlayarak tipi şeklinde karla karışık yağmur ve kar, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ise aralıklarla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.


    -Ahmet Uçar [Meteoroloji Mühenisi]


    Kaynak : https://twitter.com/aucarenator

  • Meteorolojiden uyarı geldi, hadi hayırlısı.


    İstanbul’da bugün (2 Ocak Çarşamba) akşam saatlerinden itibaren yağmur şeklinde başlayacak yağışların, Perşembe günü akşam saatlerinden sonra Silivri ve Çatalca gibi batı ilçelerinden başlayarak tipi şeklinde karla karışık yağmur ve kar; Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ise aralıklarla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Perşembe akşam saatlerinden Cuma öğle saatlerine kadar kuzey yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Aralıklarla görülecek kar yağışlarının hafta başına kadar İstanbul’un kıyı kesimlerde hafif bir örtü, iç ve yüksek kesimlerinde 5-15 cm civarında bir örtü yapacağı tahmin ediliyor.

    Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz; sevindiriniz, nefret ettirmeyiniz. Hz. Muhammed (S.A.V)

  • Bünyamin bey temkinli olur herzaman daha önce çok yanıldı. Bende onun yerinde olsam temkinli olurdum.

    Temkinli olmak baska,öngörülu tahmin baska.Buradaki hocalarda, temkinli ama tahminleri ortada.Bünyamin beyde tahminini yapar,atmosfer bu sonrasini zaten yasayarak görürüz.Ha temkinli de olma hakki var buda ayrı ,tabiki.Sonucta oda ozellikle, ecmw bazli tahmin yapar. Bir tahmini olsaydi hani haftaya şöyle dvm edebilir,yada söyle olabilir diye daha iyi olurdu, bizler acisindanda bir extra fikir verirdi.

  • Yakın vade -7,4 ortalama var karayel etkisini görmüş olacağız sonrasında ortalama -10,2 ye çıkmış durumda ve ardından modellerde gördüğümüz 3.salınımın izleri diyagramda da var.Başından sonuna eksi ortalama var kış kışlığını hissettirecek.

    Ferdi Özbeğen'den "Elimde Kandil" adlı şarkıyı tüm Kandilli çalışanlarına armağan ediyorum. :boat: