İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Gandalf verim modeller aynı seyi görmuyorsan o senin sorunun cuma günü görüselim.

    Peki Unutma Görüşelim Cuma Aksamı Bakalım Gelıp gecen yagmur mu yoksa Kar mı öyle acemi degilim bu ısı 10 yıldır yapıyorum yazar olmadıgıma bakılmaksızın lakın bu konuya boyle dusunceler ıcın o verılerı paylasmalısın yoksa karalama sayfasının bı anlamı yok anlatabıldım mı .

  • MGM Cumartesi kar diyor, forumda Cumartesi kar diyen üstadlar da var ancak onun dışında çoğu yabancı havadurumu kaynakları ve Bünyamin bey yağmur alacağız diyor Cumartesi için.

  • Turizmin merkezi Kaş’ta dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle bazı mahalle yollarında ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Bölgede sorunun giderilmesi için Kaş Belediyesi ve karayolları ekipleri karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Özelikle Gömbe ve Sütleğen mahalleleri başta olmak üzere 15 mahallede ekipler 2 greyder, 3 kepçe ve 1 tuzlama aracı ile yol açma çalışmaları gerçekleştiriyor

    Çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Halil Kocaer, "Bugünlerde etkili olan kar yağışı sonrası ekiplerimiz hemen harekete geçti. İş makinelerimiz ve karla mücadele ekiplerimiz 7/24 teyakkuzda bekliyor. Dün gece saatlerinden itibaren ilçemizin yayla mahallelerinden gelen ihbar üzerine mahalle, sokak ve anayollarda kar temizliğine başlandı. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Vatandaşlarımızın bu süreçte herhangi bir sorun yaşamaması için hep sahada olacağız" dedi.



    http://www.hurriyet.com.tr/gun…kinlik-yasadilar-41070542

    antalya bile ne halde bide bize bak :D

  • İstanbul da 10-15cm karın üzerine çok yağmur yağdığını bilirim. çokta anormal değil bu şehir için. ayrıca cephe yağışının yarısının yağmur olarak düşmeside çok klişe bana göre İstanbul için. asıl alışılmadık olan 6 Ocak 2017 deki gibi yağışın direk kar olarak başlaması. bu nadir olur istanbul'da. bir kaç kez daha yazmıştım, bu kış çocukluğumun kışlarına benziyor. uzun yağmurlu dönemlerin ardından gelen karlı sistemler. lodos ile başlayıp hızlı bir karayel dönüşü ile kara çeviren hızlı sistemler silsilesi.

    karın yağmura dönüşmesi elbette üzücü. ben çocukluğumda oturup hırsımdan ağladığımı bilirim.

    ancak böyle bir sistemde keyfimizin kaçmasına da izin vermeyelim. gayet uzun soluklu ve güzel bir sistem silsilesi. tadını çıkarın bence.. mgm bile öyle yapmış baksanıza ;)

  • yağmura dönüş olacağını düşünüyorum bende çünkü rüzgar 4 öğleden sonra yıldız gözüküyo ve çok şiddetli gözükmüyor. 4 akşamı - 5 öğlene kadar istanbulda max -5 ler dolaşıyo bunun kar için yeterli olacağını sanmıyorum belki beylikdüzü çatalca silivri hatta bu yağışları kky ve kar olarak alabilir veri olarak sorucaksanız 850hpa 500hpa bakabilirsiniz ab merkezi istanbul boğazı üzerinden geçiş öngörüldüğünden dolayı böyle dramatik şeyler yaşayacağız, geçmiş senelerde de benzeri durumlarla karşılaşmıştık hatırlayanlar vardır mutlaka. 6ocak sonrasının bozulmadan güçlenerek gelmesini temenni etmekten başka yapcak bişey yok artık umarım beklenen kar yağışı ve tatmin edici örtüye tüm istanbul olarak kavuşucaz hepimize bol karlı günler hava-kars323hava-kars323hava-kars323