İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • gfs diyorki 7-8 ocak dek şov. Dekin gözünü seveyim be vurduğu yerin sıcaklığını 2-3 derece düşürür.Hele bir de ard arda dek bantları oluşunca al kavheni dışarıyı izle 😄

    Çok özledik be.1 saatte 20 cmlik olursun haberin olmaz ^^

  • Havaforumda eskiden hocalarımız birşey dediği zaman saygı gösterilir; kendisine inanılırdı. Şimdi onları bile sorgulayan; verisiz tahmin konusunda çığır açan kişiler var. He sorsan verisi vardır; atar sana GFS yağış verisi; beyaz çizgi yoksa üzerinde yok işte der. Sistem fosssssssssssssssss der. Bu insanlar tecrübeli, birşey biliyor ki konuşuyor demez.


    Neyse ya; bilgili kişileri takip etmenizi öneririm. Soranlar olmuş, yoğunluktan etiketleyemedim kendilerini; kusuruma bakmasınlar. Güncelleme olarak öğlenden çok farklı bir konumda değil güncelleme. Yavaş yavaş sistem oturmaya başlıyor gibi modellerde. Cuma günü gözler havada olacak. Detaylı değerlendirmeyi sisteme yaklaşınca yapmak istiyorum.


    2. salınım kuvvetli gibi görünüyor; ondada kar alabilirsek ne mutlu bize. Takibe devam.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Bilende yorum atıyor, bilmeyende. Kardeşim model okumayı bilmiyorsan ya da meteorolojik bilgi bakımından bilgisizsen şuraya olumlu ya da olumsuz yazıp kafa bulandırma.


    Adamların belli kalıpları var, 850hpa en az -8 olacak, tamam. Bu adamlar ne düşey hareket bilir, ne katmanlar arası sıcaklığı bilir, ne nemliliği bilir, ne yer sıcaklığını bilir felan fistan. Modeli okuyup şuraya yazayım diyor, onuda beceremiyor.


    İstanbul da 4'ü gece başlar diyor kar, bu model. Ayın 10'una kadar da zaman zaman yoğun yapar diyor. Arada mini ısınma vardı ya artık o da yok bu güncellemede. İstiyorlar ki 850-500hpa mosmor olsun da o zaman kar alalım. Şu kente -1 girdiğinde de kar aldığımız günleri ne çabu unuttunuz.


    Bu sistemde düşey hareket fazla. Siklonun batısına geçtiğimiz gibi bütün yağış kar olarak düşer. Eğer yağış az olsaydı ve katmanlar arası sıcaklık dengesiz olsaydı yağmur ya da kky muhabbeti yapabilirdik. Ama öyle bir durum yok. Alt ve üst seviye muazzam. Bu saatten sonra yapılacak iş siklonu takip etmek. O ne kadar çabuk bizi soluna alırsa karı da o kadar çok alacağız.


    Şu işten anlamayanlar da anlayanlara bıraksınlar yorumu.

  • tam 20 sayfa okudum geriye dönük olarak. Sandim ki kiyamet koptu. Sistem ispanyaya kadar gitti diye korktum. Sonra modeli inceledim ve dedim ki kendi kendime yine hastalikli beyinler....

  • bakınız ICON, troll arkadaşlar gfs 850 hpasından başka birşey bilmez ama bilenler için yakın vadede gayet kullanışlıdır. 3 ü 4 üne bağlıyan geceden 8 ine kadar her saniye kar değerlerinde her saniye. bakın balkanlardaki soğuk rüzgar karayelken bizim soğuğumuzdur. çoğu trollü not aldım. attıkları en ufak ateş emojisinde onları bozarım haberleri olsun. verisiz konuşmayın arkadaşlar. sunun verinizi.

  • Hocam forum da bir çoğu olumsuz yorum yapıyor

    Allah aşkına açıklık getirin

    Ya adam daha ne yapsın. Bi zahmet takip edin ne yazmış. Kaçırdıysanız profiline girin son yazdıklarını okuyun. Daha ne kadar aciklik getirsin, ne kadar açık yazsın. Her modelin her güncellemesinde fikir değiştirecek olsa tahminci olmazdı. Okuyun, araştırın, anlamadıysanız bir daha okuyun. Her şey model değil.

  • Hiç bir şey bilmeyen o ezbere konuşan, içini kötülük kaplamış,moral bozucu insanlar cuma günü burada bir sevinirse onlara yazacaklarımı çok iyi biliyorum susun ve konuşmayın.

  • tam 20 sayfa okudum geriye dönük olarak. Sandim ki kiyamet koptu. Sistem ispanyaya kadar gitti diye korktum. Sonra modeli inceledim ve dedim ki kendi kendime yine hastalikli beyinler....

    hocam inanki pes diyorum bu beyinlere..bilmiyorum demek bukadarmi zor ..ben bilmiyorum.bakin ben bilmiyorum.ama.bilenlere saygi gosterip susuyorum..

  • Sadece öğrenmek için soruyorum telefonumda kullandığım 2 ayrı uygulama da konumumda (fatih)cuma ve c.tesi için yağmur veriyor forumdan takip edince ise bırakın kar yağışını örtü oluşacağını hatta cm hesabı yapanlar var. Bu uygulamalar farklı modellere mi bakıyor neye göre yağmur veriyor bunu merak ediyorum

    37ba11ceab3.png

    055566a78bdc.png

  • Foruma blok özelliği gelirse eğer kullanıcılar rahatsız olduğu kullanıcıları bloklayarak mesajlarını görmemiş olurlar. Hem de opsiyonlu bir seçenek olacağından dolayı herkesi memnun eder diye düşünüyorum. Sonuçta herkes kendi fikrini beyan ediyor burda ama felaket tellallığı yapanlar hep aynı insanlar oluyor genelde. Blok sistemi tarzı bir özellik gelirse, rahatsız olanlar, rahatsız oldukları kullanıcıları engeller ve böylece bu tartışmalar artık son bulur diye düşünüyorum.