İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ecmwf çok takılmayın derim yarın düzelir

    Merhaba ben Onurcan Aydın 27 yaşındayım fiziksel engelliyim açık lise mezunuyum yılardır hava forumda model takibi yapıyorum.

  • Efsane semih bu kis kis gibi olmazsa birakirim dedi. Yilbasi icin efsane sistem beklemedigini defalarca soyledi. Bu konuda haksizsiniz.

    Adam iyiki böyle bir şey dedi isteyen istediği yere çekiyor sonra da ben niye yasaklandım.Sen art niyetlisin çünkü sen fırsat kolluyorsun çünkü bu iş bu kadar basit.Bunları söyleyen kişilerde öğle güncellemesinde inlerine girmişlerdi akşam oldu ortaya çıktılar.Sonra yasakçı biz oluyoruz.Senin kalbin kötü ben ne yapayım.

  • Ilıkçılar mesaiye başlamış sinerjiyi bozmayın arkadaşlar. Amaçları sinirimizi bozmak. Onları boşverin gelecek güncellemeler düzelecek buna inanıyorum.

    ılıkçılar mesaiye falan başlamadı. olan biten değerlendiriliyor, olasılıklar konuşuluyor.

  • Adam iyiki böyle bir şey dedi isteyen istediği yere çekiyor sonra da ben niye yasaklandım.Sen art niyetlisin çünkü sen fırsat kolluyorsun çünkü bu iş bu kadar basit.Bunları söyleyen kişilerde öğle güncellemesinde inlerine girmişlerdi akşam oldu ortaya çıktılar.Sonra yasakçı biz oluyoruz.Senin kalbin kötü ben ne yapayım.

    Hocam ben arkadasa haksizsiniz dedim. O yanlis yazmis. Yani ben bir sey demiyorum :)

  • Doğanın kanununa sinir olmak hocaları suçlamak saçmalık ve bencilliktir efsane dediğiniz sistem gelir örtü olmaz herşey olabilir verilerin tamamı öngörü sadece 10 cm dersin 50 cm olur. 2016 yılıydı sanırım dek efsanesi veriler kıyı kesimlerde 15 cm öngörürken avcılar dek manyağı olmuştu 45-50 cm kar almıştık herşey olabilir arkadaşlar biraz daha temkinli ve sabırlı olmak gerekiyor. KİMSEYİ SUÇLAMAYIN 1 haftalık hesaplar ateş ediyor 2 saat sonra ağlıyor mantık ne anlamadım

  • İstanbul konusu gfs güncellemesine kadar kapatılırsa herkes için iyi olur bune ya ağzı olan konuşuyor ab li sistemler hep böyledir yağış iyi olur soğuk olmaz soğuk olur yağış olmaz bunlar hep son günlere kadar değişir gece güncellemesinde ait olduğunuz köşeye gittiğinizi görmek tek dileğim

  • Gectigimiz kis yasanan talihsiz basinc yerlesimlerinden sonra bu kis mevsiminde biz kar severleri heyecanlandiracak goruntuler gorecegiz.


    Ulke genelinde yagislar cogunlukla mevsim normallerinin uzerinde olacak.


    Aralik ayi bol sicaklik dalgalanmalari ile gececek.


    Ozellikle 17 Aralik civarinda İstanbul'da dahi havada da olsa kar gorulme ihtimali var.


    Aysonu ise muhtemelen 27-31 Aralik arasi cok daha sert bir sistem alabiliriz. Yerde örtü yapacak bir sistem ihtimali var.


    Ocak ayindan itibaren Sibirya devreye girecek ve kita Avrupasina dondurucu soguklar gelecek.


    Subat ayi son birkac yildir yasadigimiz ilik donemin ardindan sert gecen şubat aylarina bir yenisini daha ekleyecek.



    Ocak ve Şubat ayina ekstrem hava olaylari,asiri soguklar,kar firtinalari damga vuracak. Arsivlerden baktigimiz 29 54 87 gibi efsanevi kislari yasama ihtimalimiz bir hayli yuksek.


    İstanbul'da 2 tane buyuk kar firtinasi ihtimali oldukca yuksek.


    Ocak 2017'de yasadigimiz fragmanın filmini bu kış izleyecegiz.


    Olaki yasayamazsak bende yonetmenlige son verecegim. Bu kadar da iddialiyim.


    Tarihinin en karli kislarindan birine hazirlan Türkiyem..



    yukarıda semıh hocnın yazısını farklı anlayan arkadas tekrar okumalısın

  • valla kötü güncelleme sonrasında ağlama duvarı, güzel güncelleme sonrasında poligon. hep bir ön tepki ama hiç de daha realize olamadık. tarihler öteleniyor, perş cmt oluyor, cmt pzt oluyor. böyle böyle martı göreceğiz korkarım :D

  • Bu işi bilenlerde sıcaklık yetersiz diyo yıldızı bol soğuk kırılmış hani efsaneler nerede bilmeyenler olarak bunu sorucsz abartmayiniz kimse suç bizde değil yetki varsa doğru kullanılsın biri ateş eder biri vs saçma sapan işler çoluk çocuk muhabbeti vatandaş bilgiyi ister yetkilerde ciddi olucak demokratik bir platformsa bu taşı bizde izah bekliyoruz herkes yazıyor çoluk çocuk layıkıyla vechiyle bilgi almak istiyorum ve arz ediyorum ve yetkili kişiden yorum bekliyorum sarı çizmeli Mehmet Ağa benim muh