İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Gecen sene soguklar bize gelmiyodu. Bu sefer geliyo. Yagos yok. Gercekten garip bir durum ama. Modeller surekli degisiyo. Son anda bile bakmaliyiz.

  • Dikkat ettimde geçen gün 3 derecede sulu kar atıştırdı bugün 4 c üstünde Küçükçekmece de saf kartaneleri atıştırdı bunu tam açıklamasını sistem ile ilgilimi yoksa rüzgar yönümü ?

    Bilimsel olarak şöyle açıklayalım bir odaya bir buz koyalım oda sıcaklığı 20 derece olsun aynı zamanda odadaki nem oranı yüzde 0 olsun nem dediğimiz şeyde su buharı odada nem olmadığı için buz yavaş yavaş eriyecektir ancak nem oranını yüzde yüz yaparsak nemin etkisiyle erime daha çabuk hızlanacaktır şimdi bunu havaya aktaralım kar yağışı üst seviyede başladı alt seviyedeki hava 4 derece bugünkü gibi bugünün nem oranıda yüzde 65 havadan düşen kar nem oranı yüksek olmadığı için erimeyecektir.Ama yüzde 100 olursa nem oranı dünkü gibi sıcaklık 2 derece idi ama çoğu yerde sulu kar ve yağmur yağdı biz aslında bu nemle sıcaklık ilişkisini dew point olarak adlandırıyoruz bunu bir formul yoluyla aktarır isek bu formülde şöyle;4bb2d2.jpg

  • Salı günü yağış olsa tabii ki daha iyi olur ama yılbaşı sisteminde 7 8 saat aralıksız dek bandı yakalamıştık 2016'da ve 30 35 cm kar yağmıştı.Yani iyi bir yağış yakalarsak 1 gün de gayet yeterli olabilir bunu demeye çalışıyorum.Tabii o sistemin potansiyeli çok daha iyiydi o farklı konu.

  • Dışarısı soğuk, bu saatten sonra yağmur felan yapmaz. Dewpoint ve 850hpa yeterli seviyede. Bu arada geceye doğru başlayacak olan kar yağışı Dek değil, cephe geçişi ile olacak. Dek yarın sabaha devreye giriyor ve Salı öğleye kadar etkili olacak. Tekrardan belirtmek gerekirse, Arnavutköy, Sarıyer, Eyüp kuzey mahalleleri, Sultangazi, Beykoz ilçelerinin daha şanslı olduğunu tahmin etmekteyim. TEM otoyolunun üst kısmında kalan yerler daha şanslı. Özelliklede Karadeniz boğaz çıkışı çevresi.

  • Gece hissedilen sıcaklık -2.2, -2.4 civarlarında gezecek gibi görünüyor. Ayrıca 02:00-03:00 civarlarında rüzgarın yönü karayelden yıldıza dönüyor. Yağış az görünsede denizden şöyle sağlam 2-3 kütle yakalasak birşeyler olur gibi duruyor. Ama pazartesiyi salıya bağlayan gece daha umut vaad ediyor. Radar'da güzel kütleler görmeyi umut etmek dışında yapacak birşey yok şuan.

  • Gecen sene soguklar bize gelmiyodu. Bu sefer geliyo. Yagos yok. Gercekten garip bir durum ama. Modeller surekli degisiyo. Son anda bile bakmali

    Ondanmı cumadan beri şakır şakır yağmur yağdı dostum tam tersini söylemeliydin sanırım

  • GEce başlayacak yağış direk saf kar olarak mı başlayacak?

    Merhabalar,Gece yağış saf kar olabilir -34 lük çekirdek giriyor bugün için %70 ihtimal verebiliriz amma velakin 7 yi 8 e bağlıyan gece çok daha güzel olucak tüm İstanbul rahat olsun

  • İtalya,Yunanistan,Avusturya,Polonya gibi yerlerdeki anlık örtüleri gördükce kıskanıyor insan Accuweather yanıldı baya kış tahmininde İtalya sıcak tarafta kalınca bile efsane sistem alıyor nasıl bir konumsa artık sistem 150-200 km daha doğulu olsa onlar değil İstanbul olarak biz kara gömürecektik :(:rolleyes: