İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • bu arada Anadolu yakasında bogaza yakın olan yerlerde bi kütle musallat oldu kavacıga 1 saatir aralıklarla çiğse ve hafif kar yağdırıyor

  • Şu gelmesi olası olan sistemden ötürü dün geceden beri istanbul sayfasını takipteyim. yanlış anlamayın genelleme yapmıyorum ama ne kadar çok hastalıklı tip varmış arkadaş bu sayfada. sanki forumu zorla takip ettiriyorlar size. etmeyin kardeşim bu kadar sıkıntınız varsa. gidin resmi kurumlarn verdiği bilgilerle hayatınızı yaşayın. burası amatör bir tahmin forumu. tekrar yazıyorum TAHMİNNNN.. tutar tutmaz gerisi Rabbimin takdiridir. kimse silah dayanamadı kimsenin kafasına gel foruma üye ol gir yorum yap herşeye inan diye. ayrıca ona buna saldıracagınızı acın okuyun araştırın birşeyler öğreninde az çok kendinizde yorum yapmaya çalışın atmosferle ilgili. yazmayım yazmayım diyordum dayanamadım diğer arkadaşlarım k.bakmasınlar bol karlı iyi günler dilerim...

  • gerçekten muhabbet çok uzadı ve sıktı:/ arkadaşlarında belirttiği üzere en önemli kural SAYGI:thumbup:

    bu hava hadiseleri bilinebilseydi adına HAVA TAHMİN denmezdi:!::!: burda ve diğer meteoroloji sayfalarında olan sadece TAHMİN :!::!:

    ama maalesef ülkemizde tutunca VEZİR, tutmayınca REZİL etme durumu aynen devam ediyor:thumbdown:

    Milyon dolarlık bilgisayarların bilemediğini aylar öncesi analiz edebilen bu Arkadaşlara saygı duyacağına yerden yere vuran ardaşlar önce bir AYNAYA bakınız bir zahmet8)

    uzun oldu biraz ama kusura kalmayın:) sistem devam ediyor mgm bile kara devam demekte, geçen sene görmediğimiz KAR yağışını bu sene 3 sefer görebildik Allaha şükürler olsun, görmeyede devam edeceğiz İnşallahuzays3271653126uzays3271653126 8):thumbup:

    o sene bu sene :thumbup:

  • 1321bf418e37c2c3d.gif


    gfs de ortalama ecmwf den yüksek 6-9 sistemi için her güncellemede yükseliyor ortalama

    Yağış duruyur ortalama -9.8 bu oluyor yağış verkan yine sıkıntı şansımiza sıcaklık sıkıntı olmaz yağış olmaz yağış olur sıcaklık 1-2 dereceyle kaçar

    :gun_bandana: 2022 MART EFSANESİ :hfyeni (29):

  • Yaklaşık 1 yıllık üyeyim, meteoroloji merakım da bilgim de çok yok, buradan öğrendiğim ufak tefek bilgilerle kendimce en azından bir diyagram yada model gördüğümde bir fikir yürütebiliyorum, bazen de hiç anlamlandıramıyorum haliyle. Bilgisini paylaşan herkese teşekkür ederim.
    Kandillinin bu kış için ılık geçecek demesi ne kadar başarısızlıksa, içinde bulunduğumuz sistem için yapılan tahminler de başarısız. Mgm'nin Bünyamin'in veya bir şekilde TV ye çıkıp tahmin yapan insanların 2 gün kala çok şey netleştikten sonra bile temkinli tahmin yapmalarının bir sebebi var elbette. Risk almıyorlar. Risk alan nasıl ki başarılı olduğunda efsane oluyorsa (lafım Efsane Semih e değil genel olarak söylüyorum) başarısız olduğunda da eleştiri gelmesine ses etmeyecek. Kaldı ki tahmincilerimizin şuana kadar eleştiriler için ters bir şey dediğine denk gelmedim ama görüyorum ki her yerde olduğu gibi burada da kraldan çok kralcılar var. Hakaret eden yada geçmişine göz gezdirdiğinizde, kötü niyetli oldugunu anladığınız kişileri zaten direk dehleyin gitsin. Ama elma ile armut umarım birbirine karışmıyordur. Her ortam eleştiri yapanlar ve o eleştirileri dinleyenlerle güzelleşir. Kraldan çok kralcılarla gelişme olmaz. Tahminci tahmini yapıyor foruma giriyorum, maşallah eline silahı topunu tüfeğini alan sıkan sıkana, hal böyle olunca da insanlarda beklenti artıyor. O yüzden siz adminler, bu her fırsatta "ateş edenlere" ve en ufak eleştiride aslan kaplan kesilip "laf ettirmicem" psikolojisinde olanlara daha çok dikkat etmelisiniz diye düşünüyorum naçizane.

    Buradaki hemen herkes kar yağsın keyiflenelim istiyor. Umarım önümüzdeki sistemlerde bu gerçekleşir. Forum güzel fotoğraflarla şenlenir.
    Herkese saygılar, sevgiler.

  • Evet bu sistemin ilk ayağı bitti şimdi yarın sabah ile ikindi arasında ki yağışta sıra. Lapa lapa yağan kar 15 dakika da Kayışdağı zirveyi beyazlatmaya yetti.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Arkadaşların hayal kırıklığını ve sinirini anlayabiliyorum çünkü kar sevdası bağımlılık gibi bir şey.Yani yağsa da olur yağmasa da diyip geçebileceğin bir şey değil.Ben bildiğin kar yağmayınca sinirli biri oluyorum.Bunları anlayabiliyorum ama beklenen olmadı diye burada günler öncesinden tahmin yapan ve çoğu ünlü meteoroloji uzmanının aksine net konuşan tahmincilere karşı gereksiz çıkışlar yapmanın bir anlamı yok.Bu bir tahmin işi.Tutmama olasılığı her zaman var ve her zaman olacak.

  • Henüz adam akıllı bir spor kültürü dahi oturtamamış bir toplumuz biz maalesef. Metrobuste rakip formalı masum insana tekme tokat giren zihniyetin fanatizmiyle bembeyaz kar sevgisini bile içiniz gibi karartmayi becerebiliyorsunuz ya HELAL olsun size :hfyeni (25)::hfyeni (25)::hfyeni (25):

  • Henüz adam akıllı bir spor kültürü dahi oturtamamış bir toplumuz biz maalesef. Metrobuste rakip formalı masum insana tekme tokat giren zihniyetin fanatizmiyle bembeyaz kar sevgisini bile içiniz gibi karartmayi becerebiliyorsunuz ya HELAL olsun size :hfyeni (25)::hfyeni (25)::hfyeni (25):

    Hocam daha öncede bahsetmiştim maalesef ülke olarak sevgi ve saygı kavramlarını unutur olduk bencil olduk diye

    Ülke insanları olarak herşeyi en uçta yaşar olduk

    Eski günlerimize dönmeyi umutla bekliyorum yardımsever olduğumuz sevgi saygıyı ön planda tuttuğumuz o güzel günlerimize