İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bence yarın okul tatil edilmeli özellikle bu akşam ve yarın sabahboğaz kesimi ve anadolu yakası çok daha etkili olmak üzere il genelinde birikim yapabilecek(güney sahileri az)dek ve bir tık daha kuvvetli cephe yağışı ulaşımda aksamalar yaratabilir.

    Sadece bazı ilçelerde yağdı diye tatil etmezler il genilinde hayatı etkilemesi gerekiyor ama bir sene vasip şahinin yaptıgı gibi ilçelere bırakabilirler

  • konumum adına yine tırt gidiyor çatılardaki karlar bile tamamen eridi ..nerde eski istanbul sistemleri:gun_bandana: salı gününüde çoğu yer kuru ayaz gösteriyor...koca ocağı 1 cm kar bile görmeden kapatırsak üzülürüm...

    semih bey bu hafta,büyük balıgın konusunu açacağını söyledi..olur olmaz.kendısıne cok guvenırım.ortalıgı velveleye vermeden son derece sağ duyulu tahminleri var..

  • 7 ocakta kışı bitirenin akıl sağlığı yerinde değildir. çıkın dışarıya temiz oksijen alın,+100 e çıkın her yer örtü 3-5cm kar var biraz pozitif enerji yükleyin kendinize.

  • Dün Aydosta kara bolca doyduktan sonra gece nöbete kalmamayı seçtim. Yattığımda kuzey semtlerde çok güzel yağışlar vardı ve radar doluydu baya. Sabah kalktığımda konumumda 5cm civarı net bir örtü vardı. Önce forumdaki mesajları okudum, sonra mgm verilerini inceledim. Anlaşılan yine rakım kazanmış.

    Konumum için iki günde toplam 0,5mm (aydos) ile 2mm (sabiha gökçen hl) arasında yağış düşmüş. Bu kadar az yağışla bile 5cm birikim yaşamışız. Özellikle kuzeyde gece boyu 10mmyi devirmiş istasyonlar var. Rakımı yüksek köylerde 15-20cm ölçülen yerler olmuş olabilir.


    Dün gece oklüzyon ve ardından cephe yağışı almışız. Sabah saatlerinde de sığ konveksiyonel yağışlar olmuş. Kar birikimi için hocalarımız bu sistemde DEK yağışına dikkat çekmişlerdi. İlk oluşumlar Romanya radarında kendisini göstermeye başladı. Peki modeller bu duruma ne diyor?


    Poseidon bildiğiniz üzere Yunanistan modeli ve özellikle deniz tahminlerinde çok başarılı. Dün geceki rüzgar tahmini tam isabetti. Bu gece yarısına kadar tam karayel tahmini var. Oluşan ilk kütlelerin Boğaz hattının kuzeyinden itibaren, İstanbulun en doğusuyla Kocaeline vurmasını bekliyorum. Sabaha kadar yavaş yavaş batıya doğru genişleyerek ve şiddetlenerek kütleler vurmaya devam edecek gibi. Poseidon sabah saatlerinden itibaren karadenizdeki ABnin Şile açıklarına yaklaştığını ve Boğaz hattında rüzgarın çok şiddetli yıldız olacağını öngörmüş. Yani sabah saatlerinden itibaren öğlene kadar sistemin en şiddetli halini göreceğiz. 850 ve 500hpa daki en kuvvetli değerler de o saatlerde olacağından, yarın çok heycanlı bir sabaha uyanmamızı bekliyorum. Hatta yarın sabah tüm sahil kesimler de dahil olmak üzere örtü bekliyorum.

  • dün gece gelen yeşil kütlelerin 1 tanesi hariç hepsi konumumu es geçti bu akşam güzel yağış alırsak il genelinde örtü olacağına inanıyorum

  • Ataşehirde hiçbir beyazlama veya örtü olmadı malesef.Çamlıca ve Ümraniyedeki örtü buradan belli oluyor,hayırlısı olsun akşam ve geceyi bekliyorum dün geceki şanşsızlığımızın gitmesi dileğiyle :) .

  • birde verimsiz içi az kütleler gördüm tatmin etmesi için açık yeşil, sarı olması şart boyle yine koyu yeşil gelirse çatılar ve arabalar ikileminin üstüne çıkmaz...