İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Gencler merak etmeyin en az 5-10 cm kar aliriz istanbulda bu sefer kesinlesti geliyor persembe ve cuma tatil olma ihtimali de bulunmakta gözümüz aydın simdiden



    Hocam zaten böyle bir şehirde ne yağsa tatil ediyor yeter ki yağan kar yere yapışsın, öyle olacak gibi gözüküyor

  • Arkadaşlar kafanızdan kar yağmıcak ya da kar yine teğet geçer gibi düsünceleri atın bi kenera artık saf kar yağacağı %100 bir kesinlik kazandı. Ama eğer soğuklar daha soğur ve yağış artarsa istanbulda belediyeler alarma geçmeli.

  • son durum nasıl ? uzays3271653126son güncelleme sonrası bilgi verebilirmisin Vintersaga uzays3271653126

    dünden bir değişiklik varmı olumlu ?uzays3271653126

    Sıkıntı yok hocam. Sistemin uzama ihtimalide var, sistem çıkışı karayelle cephe yağışı alabiliriz. Biraz daha yaklaştıkça gün gün detayları aktarabiliriz. ECMWF ne diyecek bakalım.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Sibirya kökenli -4 yeterli olacaktır yağmur almayiz rahat olsun kafanız 4 Ocak gecesinde başlayan kar 8 ocağa kadar devam ediyor

    hocam kesinlikle katılıyorum bazı arkadaşlar diyor işte ben modeli paylaşırken de dendi sulu kar cıvık kar kky vesayre istanbul için diyorlar insanların morelini bozup tutarsız bilgi veriyorlar ama bu sistem balkanlar dan geleceği için soğuk ve yağışlı havayı taşıyacak ve yaklaşaık 30cm kar olur 850 ph -5 yeterli olur bence:)

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • klasik bir İstanbul sistemi

    Gfs gösterir

    Ecm göstermez

    Mutabakata varış

    Anadolu daha şanslı

    Çatalca bandı

    Şileden inen bant

    Çekmeköyden ve Arnavutköy’den fotoğraflar

    “Kar İstanbul’a bayağı yakışıyor hee”

    Sıcak cephe

    Kapanış

  • hocam kesinlikle katılıyorum bazı arkadaşlar diyor işte ben modeli paylaşırken de dendi sulu kar cıvık kar kky vesayre istanbul için diyorlar insanların morelini bozup tutarsız bilgi veriyorlar ama bu sistem balkanlar dan geleceği için soğuk ve yağışlı havayı taşıyacak ve yaklaşaık 30cm kar olur 850 ph -5 yeterli olur bence:)

    Kesinlikle Hocam 19 Aralık gıdım gıdım sistemin de 850hpa da -2.5 vardi kar aldık görsellik önümüzdeki sistemde -4 -5 varkenmi yağmur alacağız herşey olumlu elverişli iken ^^;)

    :gun_bandana: 2022 MART EFSANESİ :hfyeni (29):

  • Sıkıntı yok hocam. Sistemin uzama ihtimalide var, sistem çıkışı karayelle cephe yağışı alabiliriz. Biraz daha yaklaştıkça gün gün detayları aktarabiliriz. ECMWF ne diyecek bakalım.

    teşekkürler , yarın yada pazartesi son noktayı koyarız inşallah:thumbup:8)uzays3271653126:gun_bandana:

  • Bir arkadaş gelmiş Miktad hoca demiş arkadaş 2 sayfa yazmışsınız, biriside çıkıp dememiş ki konu dışı, konuyu bunlarla işgal etmeyin! O konuyla ilgili mesajları sildim. Miktad hoca ve onunla ilgili değerlendirmeler bizim haddimize değil arkadaşlar bizim işimiz bu değil.


    Diğer bir gördüğüm şeyde herşeyi raporluyorsunuz, 2 saat forumda yoktum 30 tane rapor birikmiş, herkes önüne geleni raporlarsa kimsenin mesajı kalmaz, lütfen raporlamadan önce, gerçekten raporlanacak bir şey mi var diye birkaç defa okuyun iletiyi..


    Son sözümde sistemle ilgili, evet -3 -4 ile kar aldığımız var tabiki de, ancak nerde ilk GFS nin gösterdiği -14 ler -15 ler, ab ortaya çıkıncada törpüledi sıcaklıkları. şuanda yağışın esas kısmı esnasında sahiller için problem olabilir. Avrupa yakası ve anadolu yakasının yüksekleri güzel alır ama sahiller için şuan konuşmak olmaz.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Arkadaşlar bende sizin kadar belkide daha çok istiyorum sistemin gelmesini ama erkenden kesinmiş gibi seviniyorsunuz . Bakın ayın 6-7 civarları için boşuna sevinmeyin daha bir kaç gün öncesine kadar sistem 2 sinde başlıypordu yavaş yavaş erteleniyor şimdi 3 üne çekildi 4 üne gitmeyeceği ne malum yani sistemler çok kesin bir şekilde gözükmüyor . Tamam gelicek ama boş konuşmak çok saçma kimisi efsane diyor kimisi kestane. Bu şekilde konuyla alakası olmayan insanlarda yanlış yönleniyor. Temkinli olalım lütfen . Hiç bir şey kesin değil.