Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • madur 61 sakin ol inşallah ülkemiz tamamen etkilencek herkes kar yağsın istiyor buda normal bence bitek kendi bölgemizi öne atmayalım daha 2.3 gün takip etmemiz gerek gfs demişler buna akşama belki daha güzel olcak ülkemiz adına inşallah tüm türkiye etkilenir

  • 2m sıcaklığı da çok iyi.850 hpa da -8-10 lar görünüyor. Azor burnunu bize değilde biraz dikleştirme çabası gösterse üstteki top daha kolay iner. Şimdiden 7 günden uzun süre var değişerek daha da güzelleşeceğini düşünüyorum

  • arkadaşlar sakin bir şekilde güncellemeleri takip edelim. sistemin daha iyiye evrilmesini istesek de tam tersi durum da yaşayabiliriz. şöyle hayırlısıyla pazartesi günü de benzer görüntüleri gördük mü silahları çıkarabiliriz :)

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • Evet gönül ister ülkemin her yerine çok güzel kar yağsın ama bu mümkün olmuyor. 6 ocak İstanbul kara doyarken biz atletle dışarıda dolaşıyorduk. Aynı şekilde biz 30 ocakta 80cm kar alırken İstanbul bir şey alamadı. Durum bu.

  • Durumlar karışık arkadaşlar. Dündü sanırım söylemiştim soğuk kütlesi çok ağır parçalanmıyor o yüzden inemiyor diye. Gfs ye göre çok iyi parçalanmaya başladı kütle yani sistem inerse soğuk sıkıntısı olmaz bu iyi bir gelişme. Asıl mesele Azora kalıyor eğer parçalanma sağlam şekilde gerçekleşirse. Mesela bu öğlen Azor az daha kuvvetli olsa 24 Ocak 2016 nın aynısını indirecekti belki de daha kuvvetlisi.


    Zorlu bir süreç sabırla takip edeceğiz. Şunu da unutmamak gerek çok doğulu geliyor diyoruz ama İzlandanın ortadan kaybolduğu senaryo gerçekleşirse İtalya ya dahi inebilir. Yaşadık bunları hep beraber biliyoruz. Allah hayırlısını nasip etsin.

  • Şimdi düşünüyorum doğudan sıyırıp gidecek diye ama olmaz arkadaş ya. Eğer Kırıma inecekse o morluklar Azor ne yapar eder İskandinavda yerini tutup o sistemi indirir. Normal şartlarda böyle olması gerek. huseinskas ve hamsi53 anlar ne söylemek istediğimi. Gerçekten işin sonunu çok merak ediyorum..



  • Great Khan akdenizde ab oluşumu tam anlamı ile gerçekleşip derinleşsin az sabır. dünden beri modeller ne güzel sinyaller veriyor inceyi yakala.

    Usta inceyi yakaladım ondan böyle konuşuyorum. Normal şartlarda o soğuk oraya inip de el sallayarak gitmez. Sibirya olsa kuzeyden el sallar geçer eyvallah ama bu polar atak. Oraya indiği zaman Karadenizi aşıp girmesi lazım ülkeye. Eğer inmeden kayıp giderse çok şaşıracağım. Batılı inip sıcak sektörde bırakabilir ona dahi eyvallah ama doğudan sıyırıp giderse çok şaşırtacak..

  • Great Khan batılı inip bizi sıcak sektörde bırakma olasılığı doğudan sıyırma olasığından daha fazla. ecmwf ana senaryo bu olasılığı iki üç kere denedi. üç gün içinde ki güncellemelerde çok sevinip üzüleceğimiz şeyler olabilir. fakat sonunda gülen taraf olacağız.

  • Great Khan batılı inip bizi sıcak sektörde bırakma olasılığı doğudan sıyırma olasığından daha fazla. ecmwf ana senaryo bu olasılığı iki üç kere denedi. üç gün içinde ki güncellemelerde çok sevinip üzüleceğimiz şeyler olabilir. fakat sonunda gülen taraf olacağız.

    Hay ağzın bal yesin tam söylemek istediğimi söyledin çok yaşa.^^