Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • bakın bu batıla lafına bende çok kızıyorum ama takmıyorum ne onun batıla demesiyle batıya nede benim doğula dememle doğuya gelir mevlam ne nasip ettiyse onu yaşarız herşeyin hayırlısı

  • arkadaşlar eps falan bekleyin sistem konuşun yıpratmayın kendinizi gerek yok.

    Kardes, benim yazmam engelli, zaten en cok bu bolgeden engelleniyor herhalde, model sayfasinda her mesajda batilasin mesajini goruyorum artik. Normalde bunu kendi bolgelerinde yazmasi daha mâkül. Model sayfasinda realite obkektif doğrultuda yorum yapilir. normali bu, sapmasini siz goruyorsunuz zaten.

  • bence bu batıla olayını fazla uzatmaya gerek yok. tahminciler bu tarz yorumlar yapmıyorlar. çocukların dediklerini fazla ciddiye alırsanız model sayfasında kavga çıkar. tahmincileri ve belli başlı kişileri takip edin yeterli.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • batıla lafını kendi bölgelerinde kullanmalılar sonuçta model sayfasında her bölgeden kişiler var. Çok takmaya gerek yok onların 6 ocak 2017 si varsa bizim de 30 ocak 2017'miz var 24 ocak 2016'mız var 1 ocak 2016'mız var 11 aralık 2013'ümüz var

  • Kardes, benim yazmam engelli, zaten en cok bu bolgeden engelleniyor herhalde, model sayfasinda her mesajda batilasin mesajini goruyorum artik. Normalde bunu kendi bolgelerinde yazmasi daha mâkül. Model sayfasinda realite obkektif doğrultuda yorum yapilir. normali bu, sapmasini siz goruyorsunuz zaten.

    Boş algı yaratmaya çalışarak gerginlik yaratmaya çalışma.Senin ilk hesabın ban yemişti sonra özür dilemişsin Samet abi dönmene müsade etmiş.Geri döndükten sonra yaptıkların, yazdıkların o kadar şikayet aldı ki engel yemişsin şimdide buraya gelip "hep bizden engelliyorlar"diyorsun.Normalde sert konuşmayı sevmem ama iftiradan nefret ederim.Senin bu forumda şuan yazıyor olman bile mucize 1.hesabın ceza yediği halde.

  • Boş algı yaratmaya çalışarak gerginlik yaratmaya çalışma.Senin ilk hesabın ban yemişti sonra özür dilemişsin Samet abi dönmene müsade etmiş.Geri döndükten sonra yaptıkların, yazdıkların o kadar şikayet aldı ki engel yemişsin şimdide buraya gelip "hep bizden engelliyorlar"diyorsun.Normalde sert konuşmayı sevmem ama iftiradan nefret ederim.Senin bu forumda şuan yazıyor olman bile mucize 1.hesabın ceza yediği halde.

    Ama hocam o anki hesabimda bu yuzden yemisti, ben sakin olacagim bu konuda ama sizde biraz hak verin, ben burda neyse herkesin ortak gorusunu savunurum.

  • Aynen fazla uzatmayalim, uzattiysamda affola.

    Insallah bidaha italya ya gitmez bu sistem, hadi hayirlisi 😊

    Allah öyle takdir ettiyse gider. Ahmet Mehmet batıla yazdı diye gitmez. Anlatmak istediğim bu.

    Ayrıca modellerin hiçbiri bir İtalya tehlikesi görmedi bu sistemde. Bu çok güzel. İkincisi Ecmwf napıyor ediyor sistemin 500 ünü getirip bize hediye ediyor. Bu da güzel. Yağış çok kuvvetli 850 -8, -9 civarı olacak bence bu 500le sahiller sulu örtü alır. Yerde çok durmaz ama olası Şubat sistemi için sahilde yeri hazır hale getirir.

  • Allah öyle takdir ettiyse gider. Ahmet Mehmet batıla yazdı diye gitmez. Anlatmak istediğim bu.

    Ayrıca modellerin hiçbiri bir İtalya tehlikesi görmedi bu sistemde. Bu çok güzel. İkincisi Ecmwf napıyor ediyor sistemin 500 ünü getirip bize hediye ediyor. Bu da güzel. Yağış çok kuvvetli 850 -8, -9 civarı olacak bence bu 500le sahiller sulu örtü alır. Yerde çok durmaz ama olası Şubat sistemi için sahilde yeri hazır hale getirir.

    Azorun kuzeybatılı çıkışı gronlandda ulasmasi sonra azorun kuzey veya kuzey yönlü dönüşünü görürsek hocam tam olarak ozaman dediginize gönüllükle katilirim..

  • 240 ve devamı sulu kar 21 i sulu kar gibi anladigim kadarıyla daha iyi olma potansiyeli olur isallah.

    Şu an için evet. Yani normalde yetmez ama bence yeter. Ayrıca henüz modeller arasında mutabakat yok ve vade hala uzun cuma günü de aynı ve ya daha iyisini görürsek, sahile kar geliyor diyebiliriz. Şimdi gelelim sabır ve takip zamanı. Daha iyi olabilir, ama sistem kayboladabilir. Bu iş böyle birşey, sağlam bünye lazım hasta eder çünkü adamı😉

  • Model sayfasında sıkıntılı yorumları raporlayın ne model sayfasında ne burada tartışmaya girmeyin. Kişi model sayfasına batı batı doğu doğu yorumu yapıyosa ya bir şeyleri kaşımak istiyordur ya da yenidir aramızda. Bölge konusunda bölge için iyi olacak değişmeleri konuşmak daha doğru.


    Modele gelirsek fena değil ama iyi de değil. Akdeniz kuvvetli soğuklara tepkisiz kalmamalı diye düşünüyorum ve diyagramlarda Azorun ve akdenizin basınç ve Z500 değerlerine bakmayı tavsiye ediyorum.