Batı Karadeniz ile İç Bölgelerde Kar Bekleniyor…

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yurdumuz balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisi altına giriyor. Perşembe, cuma, cumartesi yurt genelinde kış havası yaşanacak. Perşembe öğleden sonra ile cumartesi günü arasında birçok şehirde kar yağışı bekleniyor. Kar, perşembe öğleden sonra-cuma arası Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’da görüldükten sonra cumartesi Doğu Anadolu Bölgesi’ne kayacak. Soğuk ve yağışlı hava dalgasıyla birlikte şu şehirlerimizde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor: Ankara, Eskişehir,Bolu, Bilecik, Balıkesir, Düzce, Kütahya, Afyon, Uşak, Kastamonu, Amasya, Çankırı, Konya, Karaman, Yozgat, Çorum, Sivas, Kayseri, Niğde, Aksaray, Tokat, Bayburt, Erzincan, Gümüşhane, Erzurum, Muş, Kars, Ardahan, Iğdır, Van, Bitlis, Hakkari…

    Ankara’da kar yağışının Perşembe akşam saatlerine doğru başlaması bekleniyor. Cuma öğlen saatlerine doğru ise kar yağışını kesmesi tahmin ediliyor. İstanbul’un yüksek kesimlerinde Perşembe gecesi ile Cuma sabah erken saatlerde yağışın olduğu anlarda karla karışık yağmur ve kar görülebilir.

    Batı Karadeniz ile İç Bölgelerde Kar Bekleniyor… yazısı ilk önce Hava Forum I Meteorolojik Hava Durumu Sitesi üzerinde ortaya çıktı.

    Kaynak: https://www.havaforum.com/bati-karadeniz-ic-bolgeler-kar/

    Bu hesap Hava Forum'un ana sayfasında yayınlanan yazıları otomatik olarak forumda paylaşmaktadır.