İç Ege ve Batı Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Memleketim Emirdağ mgm ye göre sabaha kadar 8 kg yağış almış. En düşük sıcaklık 0 dereceymis. Tahminim guzel bi örtü oluşmuş olmalı. Hakikaten sinekten yağ çıkaran sıradışı bi yer ^^

  • Memleketim Emirdağ mgm ye göre sabaha kadar 8 kg yağış almış. En düşük sıcaklık 0 dereceymis. Tahminim guzel bi örtü oluşmuş olmalı. Hakikaten sinekten yağ çıkaran sıradışı bi yer ^^

    Çay-Bolvadin-Emirdağ hattı güzel yağış ve kar aldı.:)Muhtemelen bu ilçeler 7-10 cm kar aldı.

  • Çay-Bolvadin-Emirdağ hattı güzel yağış ve kar aldı.:)Muhtemelen bu ilçeler 7-10 cm kar aldı.

    Kucuk sistemlerin klasik şanslı hattı :) Büyük sistemlerde de genelde Sinanpaşa Kızılören Şuhut hocalar hattı şanslı oluyor :)

  • Gece 2,1 kg de olsa yağış almışız.Radara göre bu kadar beklemiyordum ufak kütlelerden iyi yağış çıkarmışız.:)

    Hocam Emirdağ - bolvadin arasında kemerkaya köyü var. Emir dağlarının güney yamacında kurulmuş 1230 rakımlı kar sistemlerinin favorisi. Afyon'un doğusunda kaldığı için sistemlerde karasallik etkisinden dolayı yağış ve soğuk geç cekiliyo. Bundan dolayı Afyon özelinde bakarsak Afyon'un en çok kar alan yeri olabilir.

  • Hocam Emirdağ - bolvadin arasında kemerkaya köyü var. Emir dağlarının güney yamacında kurulmuş 1230 rakımlı kar sistemlerinin favorisi. Afyon'un doğusunda kaldığı için sistemlerde karasallik etkisinden dolayı yağış ve soğuk geç cekiliyo. Bundan dolayı Afyon özelinde bakarsak Afyon'un en çok kar alan yeri olabilir.

    Değildir hocam Afyon'un doğusu her sistemi alma konusunda daha şanslı ama Sinanpaşa tarafının yağışı çok fazla ve soğuk daha rahat geliyor o bölgeye ve o bölgenin rakımı 1150-1350 arasında değişiyor.Kemerkaya'da iyi alıyordur elbet ama Afyon'un doğusu batısına göre yağışı düşük kalıyor ama bu da sistemden sisteme değişir.Ama genel olarak öyle.


    Afyon'da karda bir numara Sinanpaşa çevreledir.Sinanpaşa Tazlar beldesinin rakımı 1359 metre.


    Yağışta ise Yakasenek çevresi-Tazlar Beldesi-Akdağ istasyonu


    Süpriz konusunda ise Emirdağ..8o

  • Scofield16 Bugün her yer çok net gözüküyordu.Üniversitenin oradan Emirdağları gözüküyor bembeyaz çok sağlam kar yağmış.:):):)

    Doğrudur hocam. Bi ara 29 ekim de gitmiştim Emirdağa 25 ekim 2018 sisteminden kalma karlar vardı. Dağın zirvesi bembeyaz cilalanmış gibi parliyodu :):):)

    O sistem soğuk açısından da ahım şahım bi sistem değildi hatırladım kadarıyla. Afyon merkez 1.9 derecede sulu kar almıştı.

  • Doğrudur hocam. Bi ara 29 ekim de gitmiştim Emirdağa 25 ekim 2018 sisteminden kalma karlar vardı. Dağın zirvesi bembeyaz cilalanmış gibi parliyodu :):):)

    O sistem soğuk açısından da ahım şahım bi sistem değildi hatırladım kadarıyla. Afyon merkez 1.9 derecede sulu kar almıştı.

    Bir ara saf kar yağdı. 1 izorterminde kar almıştık.Bizimde Kocatepelere baya sağlam yağmıştı fotosu var herhalde.Kalecik(KocaTepe) dağları çektiğim yerler dağların alçak kısımları asıl yüksek kısımları çekmemişim.


    03f5cc5858fb.jpg

  • SnowPaladin03

    Hocam Mgm kar kalınlıklarında Kumalar radarı olarak 176 cm gösteriliyor. Acaba doğruluğu nedir ?

    Doğrudur hocam 2 sene önce kışın 5.5 metre vardı. SnowCrazy35 arayıp sormuştu.Radar görüntüsü neden çalışmıyor diye.Onlarda radara ulaşamıyoruz 5,5 metre kar var demişlerdi.Emirdağlarında da en az 150 cm vardır yüksek tepelerinde.